keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Kesäkuun ostokset ja luetut tosi lyhyesti

Viime kuussa ostin melko holtittomasti kirjoja. Osa lisäksi sellaisia, jotka saisi kirjastostakin, mutta liha on heikko ja innokas.

Kas tässä kodin uudet kaunokaiset:1. Ryu Murakami: Coin Locker Babies

2. Niccolò Ammaniti: Steal You Away

3. Jane Harper: The Dry

4. Dunya Mikhail: The Beekeeper of Sinjar

5. Jane Harper: Force of Nature

6. Junichirō Tanizaki: The Makioka Sisters

7. Akala: Natives

8. Dr Richard Shepherd: Unnatural Causes

9. Guy Delisle: Pyongyang – A Journey in Norh Korea

10. Hwang Sok-Yong: Familiar Things

11. Marjane Satrapi: PersepolisNäistä olenkin jo kaksi lukenut eli Jane Harperin Dryn ja Guy Delislen Pyongyangin (Jonathan Cape 2006), joka on sarjakuvaromaani. Pyongyang on masentavan hauska - masentava siksi, että tuollainen pellevaltio on oikeasti olemassa. Harmi, etten ehdi kirjasta nyt perusteellisemmin blogata, koska matkavalmistelut ovat melko vaiheessa eli en ole vielä edes aloittanut.


Bloggausjonossa on niinikään Tomoka Shibasakin (helmikuun ostos) romaani Spring Garden (Pushkin Press 2017, englannistanut Polly Barton), joka on varsin tapahtumaköyhä mutta tärkeämpää kirjassa onkin yksinäisyyden kuvaaminen ja kokeminen jota miljöö vielä korostaa.

Spring Gardenin lopussa tapahtuu käänne, joka sekoitti hieman tulkintaani enkä edelleenkään ole varma, miten "asetelmaan" tulisi suhtautua. Olisi kiva puida enemmän tätä kirjaa, mutta ainakaan nyt en jouda. Ehkä reissun jälkeen, jos innostun.


Parhaillaan luen Akalan teosta, jolla ei ole niin väliä vaikka jäisi reissun ajaksi kesken. Aihe on sellainen, etten usko lukutauon haittaavan kirjan sisäistämistä. Makustelu voi jopa tehdä ihan hyvää.


4 kommenttia:

 1. Delislen, Satrapin ja Harperin kirjat minäkin olen lukenut. Niistä kaikista myös pidin. Ja holtiton kirjojen ostelu on tuttuakin tutumpaa...! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, vastaavminen kesti koska olen reissunnut. Mutta nyt taas linjoilla. Tässä kuussa en ole vielä onnistunut ostamaan yhtäkään kirjaa :D

   Satrapin kirja kiinnostaa kovasti ja melkein aloin lukea sitä, mutta valitsinkin lukuun Harperin Force of Naturen, koska siinä patikoidaan. Sopii siis jotenkin nyt tähän mielentilaan erityisen hyvin se kirja. :)

   Poista
 2. Persepoliksesta tykkäsin. Hyllyssä odottaa sen kakkososa lukemistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun Persepolis-versiossa on molemmat osat eli voi kätevästi lukea putkeen. Ottanen sen lukuun (toivottavasti) melko pian, ainakin kiinnostelee kovasti!

   Ihanaa taas päästä lukemaan!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.