tiistai 8. toukokuuta 2018

Ulkoilulehtiä ja muitakin

Nyt on se aika vuodesta, kun voi alkaa fiilistellä tulevaa patikkareissua. Mitään ei tietenkään ole vielä varattu eikä päivämääriä lyöty lukkoon, mutta ensi kuussa (Keswick Mountain Festivalin jälkeen) on tarkoitus siirtyä Lake Districtille (koska I love Lake District!) ja viipyä siellä kolmisen viikkoa.

Yleensä (mieheni ja minä) vaihtelemme paikkaa enemmän, mutta koska ”Järvillä” riittää kyllä patikoitavaa, niin ajattelimme vaihteeksi pysytellä pienemmällä alueella. Ei kulu sitten siirtymisiin aikaa eli ehtii patikoida ja harrastaa muutakin liikuntaa ja ties mitä enemmän.

Inspiraatiota ja tuntumaa patikointiin antaa ympäri vuoden muun muassa Trail-kehti. Se on mielestäni Brittilän paras ulkoilulehti ja taloutemme ainoa (paperi)lehtitilaus. Mistä tuli mieleeni: Moniko enää tilaa paperisena mitään lehtiä?


Itse luen paikallislehden ja aikauslehtiä netistä. Kirjastollamme on ihan mukava e-lehtivalikoima ja sieltä lueskelen satunnaisesti lehtiä kulloisenkin mielihalun mukaan. Reissuille tykkään ostaa matkalukemiseksi lehtiä (yleensä ainakin Psychologiesin ja joitakin liikunta/terveyslehtiä).

Päätin, etten tällä kertaa ota reissulle mukaan mitään kirjaa, koska tuskin ehdin sitä kuitenkaan lukea - en ole ikinä aiemminkaan ehtinyt. Luen joka ilta (kirjallisuutta) ainakin jonkin verran, joten on ihan hyvä pitää vuodessa muutama viikko taukoa siitä. Jälleenlukemisen riemu on sitten sitäkin suurempi.

Satunnaisesti ostan ja luen myös näitä.

Joka vuosi haaveilen, että saisin väännettyä useamman reissupostauksen, mutta yleensä tuppaavat jäämään. Jospa tänä vuonna onnistuisin! Ei tosin lupaavasti alkanut, kun en saanut Suomen reissustakaan yhtään varsinaista postausta väännettyä (olisi kuulkaa ollut paljonkin aiheita ja näkökulmia!). Noh, aina kannattaa kuitenkin yrittää edes yrittää.

6 kommenttia:

 1. Kävin katsomassa Lake Districtiä linkistäsi, ja vaikuttaa kyllä aivan ihanalta paikalta! Minäkin mieluusti päätyisin road tripeilläni aina tuonne. :-)

  Minä rakastan paperisia lehtiä, ja hamstraankin lentokentiltä aina kaikenlaisia erikoisempi lehtiä, joita ei Suomesta saa. Psychologies on minunkin vakiostokseni, vaikka sitä taitaa saada Suomestakin. Ja liikunta- ja terveyslehdet kuuluvat suosikkeihini myös! En tilaa kotiin mitään lehtiä, paitsi Tähdet ja Avaruus -lehteä ja Novitan lehteä, jotka tulevat jäsenyyksien kylkiäisinä.

  Jälleenlukeminen - kiva sana. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Lakesit rocks! Joskus haaveilen muuttamisesta sinne, mutta en oikein usko että sopeutuisin niin korpeen kuitenkaan. Tarvitsen ison kaupungin kylkeeni. :D   Kiva, että on paperilehtien lukijoita vielä! Itse en “normaalioloissa” sellaisia paljon lue, mutta aina reissuille haluan nimenomaan lehdet paperisina. Heathrown loungen lehtivalikoima on mielestäni huonontunut vuosien saatossa. Törkeästi siis ottelen sieltä mukaani lehtiä, jos sattuu olemaan jotain kivaa enkä ehdi lukea niitä loungessa. :D

   Meillä taitaa olla ainakin osin siis sama maku lehtien suhteen. Mitään Cosmopolitania tai vastaavia en jaksa lukea enkä muitakaan selkeästi naisille suunnattuja lehtiä. Niissä elellään jotain niin ihmeellistä maailmaa, etten löydä itseäni sieltä enkä samastu yhtään mihinkään eikä kiinnosta muutenkaan. Tai en tiedä, millaisia ne nykyään ovat – ehkä siellä on jotain fiksuakin, mutta kansista päätellen ei kiinnosta :D

   Täällä on ihan mukavat lehtivalikoimat ja hinnatkin kohtuulliset. Suomessa käydessä ostelen jonkin verran (suomalaisia) lehtiä, mutta valikoima ei päätä huimaa.

   Poista
  2. Mulla on sama tapa pölliä loungesta lehtiä mukaan. :-D Viimeksi lähti Vogue ja jokin toinen muotilehti, jotka painoivat varmaan ainakin kilon kumpikin. Enhän minä ole niitä edes aukaissut, vaikka tarkoitus oli kyllä ainakin selailla ne läpi. Sentyyppiset lehdet eivät oikein kiinnosta, mutta ne piti kumminkin ottaa mukaan siltä varalta, jos sattuisi kiinnostamaan...

   Pitääkin mennä katsastamaan täkäläinen tarjonta (istun juuri nyt Buenos Airesin lentokentän loungessa). Hyvä että muistutit. :-D

   Poista
  3. En jaksa minäkään Vogueta ja vastaavia lukea. Ei niissä kai paljon luettavaa edes ole, kuvia ja tuoteselosteita lähinnä :D

   Sisustus- ja matkalehtiä tulee loungeista joskus hamstrattua, mutta aika huonosti on ollut niitä tarjolla. Eipä tosin ole tullut pahemmin lenneltyä viime aikoina muuta kuin Suomeen (ja Suomen loungessahan ei ole juuri mitään kiinnostavaa luettavaa). :P

   Poista
 2. Voi mikä ihana matka sinua odottaa. Kävin katsomassa Lake District -linkkiäsi kun en edes tarkasti ottaen tiennyt missä Lake District on. Ja kolme viikkoa tuollaisessa upeassa ympäristössä! Nauttikaa luonnosta ja luonnon kauneudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan vieläkin, kun ensimmäisen kerran tein visiitin Lakesille: olin pyörtyä sen kauneudesta. Se on ihan omanlaisensa maailma muun maailman sisällä. <3

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.