tiistai 7. maaliskuuta 2017

Vessalukemista, osa I

Vessassa(kin) tulee joskus luettua. Vessalukeminen pitää valita huolella: kirjaksi sopii lähinnä sellainen, jossa on asiat tiiviissä muodossa. Vessakirjan erottaa muista kirjoista myös se, että sitä säilytetään vessassa (niin kauan, kunnes se on luettu kokonaan).

Esittelen tässä yhden vessalukemiseksi soveltuvan kirjan (The Little Book of Turmpisms, koonnut Seth Millstein, Portico 2016), jonka olen lukenut kokonaan. Seuraavassa osassa esittelen erään toisen vessakirjan, jossa riittää vielä pureskeltavaa.
Tekee mieli sanoa järkyttävää paskaa, sillä sitähän tämä pieni sitaattikirja on tulvillaan (siinä mielessä sopii oikein mainiosti vessassa luettavaksi). Millstein on koonnut Trumpin kommentteja eri medioissa (mm. televisio- ja lehtihaastatteluista sekä Trumpin Twitter-tililtä jne.) eli mitään uutta näissä ei periaatteessa ole.


Niin paljon puhetta, niin vähän asiaa. Trumpilla on hyvää sanottavaa lähinnä itsestään. En oikein usko, että häntä paljon muu kiinnostakaan, sillä hän onnistuu kääntämään keskustelun kuin keskustelun itseensä (ja siihen, miten hyvä hän missäkin on).

Karseeta tuubaa siis kirja täynnä. Naurattaa hieman, mutta sitten muistuu mieleen, että tässähän on Usan presidentin sanomiset kyseessä. Jonkun random-tyypin heittoina nämä voisi mennä huonoista vitseistä, mutta presidentiltä odottaisi hieman enemmän.

Miten on, tuleeko luettua vessassa?

19 kommenttia:

 1. Ha ha mikä kirja;D Sitähän voi sitten käyttää myös vessapaperina lukemisen jälkeen;D Itselläni ei ole tapa lukea vessassa,haluan sieltä pian pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vessapaperiksi oivallinen teos :D Minulle vessa on tärkeä huone kaikin puolin. Siellä tulee tehtyä kaikenlaista, joten sen sisustaminen on oikeastaan eräs tärkeimmistä asioista. Tykkään tilavista vessoista. :D

   Poista
 2. Ei tätä varmaan muualla viitsisikään lukea kuin vessassa :) Itse en siellä lue, joskin isäntä puhuu joskus puheluita \o/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vessassa sopivina annoksina ja sitten sen voi jättää sinne pois silmistä :D Jonkinlaista masokismia kyllä vaatii noiden älynväläysten lukeminen.

   Poista
 3. Huh. En enää muista, mistä tämän luin, mutta kun Forbes tai vastaava taho oli julkaissut listan maailman rikkaimmista miehistä, niin Trump oli soittanut raivostuneena toimistoon ja vaatinut välittömästi oikaisua ja hänen nimeään listalle.

  Mutta joo, pikkuruisessa vessassani ei ole mahdollisuutta säilyttää kirjoja, mutta hampaita pestessä luen aina jotain, koska se on ehkä maailman tylsintä puuhaa ikinä, ja siinä tulee sitten motivaatiota pestä niitä tarpeeksi kauan ja huolellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä jaksa mikään Trumppiin liittyvä oikein enää kummastuttaa. Ihan älyvapaa meininki on vallalla.

   En minullakaan mitään kirjastoa vessassa ole. Siellä on tuolilla lehtiä ja korkeintaan kaksi vessakirjaa. :D Minäkin luen hampaita harjatessani. Tosin minulle käy usein niin, että tulee jynssättyä vähän liiankin kanssa, kun ei huomaa lopettaa ajoissa (minulla on sähköhammasharja, joka periaatteessa ilmoittaa, kun harjausaika on täynnä).

   Poista
 4. Niinpä: melkein naurattaa. Mutta kun muistaa, kuka näitä viisauksia suoltaa, melkein itkettää. Huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, muuttuu absurdimmaksi päivä päivältä. En oikein jaksa enää edes seurata hänen touhujansa: tulee jotenkin epätoivoisen epätodellinen olo niistä.

   Poista
 5. Voihan Trump! :( En yhtään häpeä tunnustaa, että viime syksynä elättelin toiveita Trumpin kuolemasta (sydäri, ebola, syfilis jne). Muita mahdollisia kuolintapoja: omiin jalkoihin kompastuminen portaissa ja vakava aivovaurio kuten Schumacherilla, kooma ja näivettyminen. Jotenkin sopisi ihmiselle, joka ei vaivaudu noudattamaan edes oman maansa perustuslakia. Ou nou.

  Elättelen myös toiveita, että Trump erotettaisiin virasta virkavirheiden takia. Onhan Trumpia vastaan nostettu "vasta" kaksi (2) oikeusjuttua. Eikö myös Nixon erotettu?

  Olen ilkeä, tiedän. Oletko muuten nähnyt parodiapätkän "America first, Finland second". Putous-ohjelmassa on ollut jo kolme napakkaa Trump-sketsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä Trumpin mahdollisista kuolintavoista (vaikka oikeasti toivon että se tyyppi vain erotettaisiin):
   1. Trump tukehtuu oksennukseen - joko omaan tai toisen
   2. Mister T. (vrt. Precosa-ripulilääkkemainoksen Mister D.) tukehtuu omaan paskaansa. T. on vessassa ripuloimassa ja jotenkin horjahtaa niin että pää osuu pönttöön ja jumiutuu siihen.

   Oikeasti toivon, että se vain erotettaisiin mahdollisimman nopeasti. Kyllästyttää nähdä sen naamataulu joka ikisessä uutislähetyksessä.

   Poista
  2. Tuija, ajatukset eivät ole tekoja - onneksi. Minullakin on melko karseita ajatuksia joskus enkä näe syytä kieltää itseltäni karmeidenkaan ajatusten ajattelua ja suoranaista lietsomista ja fantasiointia. Kunhan ei tekoihin asti ryhdy, niin ihan puhdistavaakin on tuuletella. Minulta siis synninpäästö sinun Trump-ajatuksillesi.

   Itsekin toivoisin, että hänet syöstäisiin pois pressan pallilta. Tosin mielellään laillisin keinoin ja siten, että saa jäädä "terveenä", mutta häpäistynä miehenä elämään elämäänsä. Se olisi kenties vielä julmempaa (tai sitten ei, koska tuskin tajuaisi hävetä eikä muutenkaan näkisi mitään vikaa itsessään, vaan kyseessä olisi tietenkin salaliitto häntä vastaan tmv.). :D :D

   En voi oikein katsoa enää Trumpista uutisointia enkä varsinkaan hänen esiintymisiänsä. Pelkkä Trumpin äänen kuuleminen saa minussa aikaan kuvotusta, joten parempi pitää taukoa ja mennä poteroon.

   Olen nähnyt jonkun suomalaisen sketsin Youtubessa liittyen Trumpiin. Se oli hauska!

   Poista
 6. Tuija, kyl se vielä erotetaan, ei ehdi olla neljää vuotta.

  Hän siis "auttaa" ja "huolehtii" - riittää, kun antais naisten olla rauhassa eikä kourisi heitä hisseissä ja muissa ahtaissa suljetuissa paikoissa.

  Eräässä vaalihaastattelussa Trumppi oli sanonut vastalauseena Hillarylle, että häntä inhottaa se, kun Hillary menee vessaan.
  Siinä mielessä tämä kirja sopii oikein hyvin vessalukemistoksi.

  Minä luen aamuisin sanomalehtiä niin pitkään, että vessakäynti tulee ennen kuin olen lukenut Hesarin loppuun. Vien yleensä Ulkomaat-osion vessaan mukanani. Ha-haa, siinä on ollut tähän asti lähes joka numerossa Trumpista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, samaa toivon eli Trumpin erotusta ja joku tolkun ihminen tilalle. Tosin olen ymmärtänyt, että varapresidentti on yhtä kaheli eli en tiedä voiko tässä kukaan voittaa.

   Ajatella, mitenköhän Trump kestää sen, että hänen vaimonsakin vissiin käy vessassa. Ehkä Melania tekee sen salaa tai sitten Trump ei usko, että naisten oikeasti täytyy pissata ja ulostaa :D

   Poista
 7. Mä harrastan kanssa vessalukemista! Siis ainakin siinä mielessä, että hampaita pestessä luen aina jotain, kun en muuten ehkä jaksaisi pestä riittävän kauan. Tällainen lyhyitä juttuja sisältävä kirja on tuollaiseen tarkoitukseen just sopiva, kun sen voi sitten jättää odottamaan seuraavaa päivää.

  (Sunnuntaistriimi-kommentti)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hampaita harjatessa on myös hyvä lukea. Minulla tosin saattaa pesusessio pitkittyä, jos luen romaania. Siksi on parempi pysytellä lyhyissä jutuissa. :D

   Poista
 8. Toki toki, vessassa luen sanomalehtiä ja myös kirjaa jos on jännittävä kohta meneillään. Jos omistaisin ulkohuussin niin hankkisin tämän "Trumpin kootut" sinne välittömästi! /Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, lehdet sopivat myös hyvin vessaan. Minäkin lueskelen niitä vessassa, jos ei vessakirja maistu. Romaania harvemmin luen vessassa, ettei tule jumituttua sinne liian pitkäksi aikaa :D

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.