sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kiveen kirjatut elämät


Sinun rinnallasi kukin jouluruusuna vaikka pääsiäisenä.


Piirsin sille silmät. Huomaatko?


Graalin malja?


Pahoittelemme.


Hyvää pääsiäisen jatketta kaikille!


18 kommenttia:

 1. sopiva kävelypaikka pääsiäisenä ♥

  VastaaPoista
 2. Hyvää pääsiäisen jatkoa sinullekin! Älä kerro kenellekään, mutta minulla on henk.koht. ongelmana se, etten ole koskaan osannut viettää pääsiäistä, edes lapsena. Itse asiassa en edes tiedä, miksi pääsiäistä vietetään. Tai siis tiedän, miksi vietetään uskonnollista pääsiäistä, mutta maallinen pääsiäinen rairuohoinen, suklaamunineen, pupuineen ja noitineen on minulle suurempi mysteeri kuin Jeesuksen ylösnousemus. Oikeesti, olen tosissani. Mitä pääsiäiskokot tarkoittavat? Ylipäänsä, onko pääsiäinen joku kevään juhla vai? Eikö vapun pitänyt olla kevään juhla? Voitko yhtään auttaa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No worries, en yleensä toivottele jouluja, pääsiäisiä enkä muutakaan mutta joskus tekee mieli toivotella ja silloin toivottelen ihan vain tavan takia. Ei siis mitään aatetta ole minulla taustalla. Jeesushommahan tämäkin on enkä minä edes kuulu kirkkoon. :D

   Vappu on työväenjuhla. Sillä ei ole mitään tekemistä uskonnon kanssa. Vai heitätkö nyt huulta :D

   Poista
 3. Unohdin kysyä vielä tosta hautakuvasta, jossa on kyltti? Vai onko se kuvamanipulaatiota? Tartuin nimittäin sanaan "plot". Eikö se tarkoita kirjan juonta? Tarkoittaa plot myös hautaa? Jos tarkoittaa, aika erikoinen sattuma kirjablogiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia ei ole manipuloitu eli teksti on ihan aito. Englannin kielessä on paljon sanoja, joilla on useita merkityksiä. Plot on eräs niistä eli juonen lisäksi se tarkoittaa tonttia, rajattua aluetta tai vaikkapa salaliittoa. Konteksti määrittelee merkityksen. :)

   Poista
 4. Upeat jouluruusut. Vainaja ei liene onneton tuon muratin kunnosta päätellen.

  Tuijalle lyhyesti: Pääsiäistulet karkottavat pahaa ja noitia. Pääsiäisessä on kyse hyvän ja pahan, pimeyden ja valon voimien taistelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vainaja ei varmaan paljon ajattele. ;)) Korkeintaan hengailee henkenä ja siitähän minä pidän. Miten monia tarinoita pitääkään hautausmaat sisällään!

   Poista
  2. Paitsi muratti tuo tuon viestin, jos se kärsii, niin vainaja on onneton, jos se kukoistaa, vainaja ei kärsi.

   Poista
  3. Oho, enpä ole tuollaista uskomusta ennen kuullutkaan. Aika kaunis ajatus. :)

   Poista
 5. Hienoja kuvia, elegia! Onko tuo viimeien lapsen haudalta?

  Muratti on mitä kaunein köynnöskasvi, vaikka sitä kutsutaan rumasti myös loiskasviksi. Omassa pääsiäisasetelmassani on myös murattia reunuskasvina.

  Minusta on kiehtovaa kulkea hautausmailla. Ulkomailla ajaudun aina niille. Sen sijaan en halua käydä ollenkaan omien sukulaisten haudoilla muistelemassa, mieluummin maksan niiden ylläpidosta ja muistelen heitä muuten. Itse haluan tulla tuhkatuksi (ekologista, eikä vaivaksi kenellekään kuolemansa jälkeen), mutta eipä sillä sitten enää ole itselle mitään väliä, vaikka palsamoisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, miten mää nyt sun nimes menin piänellä kirjottaan! Sorry, Elegia!

   Poista
  2. Niin että pääsiäisen haluat isolla, mutta Minun nimeni kelpaa kirjoittaa pienelläkin alkukirjaimella! :D

   En ihmettele tuollaista muratin lisänimeä. Sehän jyrää ja peittää kaiken alleen, jos sen vain antaa olla ja kasvaa. Täällä täytyy harventaa murattia useita kertoja vuodessa tai se hukuttaa kaiken alleen. Komea köynnöskasvi se kyllä on ja tietyllä tapaa jännittävä, mutta kaiken jyräävä.

   Hautausmaat ovat kiehtoneet minua niin kauan kuin saatan muistaa. Jokaiseen reissuun haluan aina sisällyttää ainakin yhden hautuumaareissun. Täällä vanhoja hautuumaita on paljon: ihan liki on eräs suuri hautuumaa-alue, jossa on lisäksi metsähautausmaa. Upea paikka, jossa tulee usein käyskenneltyä - en kyllästy siihen koskaan.

   Minulle(kin) on ihan sama, mitä jäänteilleni tapahtuu kuoltuani. Tai siis, ei tarvitse haudata. Voi polttaa ja vaikka vetää tuhkat vessanpöntöstä. Ei tosiaan paljon kiinnosta enää siinä vaiheessa. Muistot eivät tarvitse mausoleumia ollakseen olemassa. Tai sitten mausoleumiksi riittää oma sydän. :)

   Poista
  3. Oho, unohdin vastata kysymykseen! Siis tuo alin kuva, jossa on tipuja, on kukkakaupan ulkoseinä. :D

   Poista
 6. Kukkivat hautakummut... Jos sellainen olisi kirjan nimi, niin mistähän se kertoisi.. Näin itseni jo lukemassa sellaista kirjaa tuolla hautausmaalla, sinä voisitkin semmoisen kirjoittaa, kun olet hautakumpuja niin aktiivisesti tutkinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkivat hautakummut kertoo Adasta, joka haudattiin elävänä sata vuotta sitten. Epätoivoissaan Ada lähettelee viestejä mullan alta herättääkseen jonkun elollisen huomion. Hän haluaa ulos haudastaan, hän haluaa kostaa vaikka kukaan väärintekijöistä ei enää ole elossa. Mutta hän aikoo löytää heidän hautansa ja herättää turmeltuneet sielut kiduttaakseen heitä kuten he kiduttivat häntä vieden häneltä mahdollisuuden sielun rauhaisaan lepoon.

   Poista
  2. Vau! Juuri sellainen kuin tykkäänkin. Pidä puolesi kun allekirjoitat filmausoikeudet.

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.