keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Rupuinen Lontoo


Uusi Lontoo-kuvasarja alkaa blogissani tänään. Ensimmäisen sarjan teema on rupuisuus. Kuvat ovat vuosien varrella otettuja ja ne kaikki ovat jostain päin Lontoota.


Muita teemojakin olen jo miettinyt. Mieleeni on tullut esimerkiksi kujat, arkkitehtuuri, kliseiset turistikuvat, patsaat ja katutaide näin muutamia mainitakseni. Saa ehdottaa teemoja, jos on mielessä jotain erityistä. Tai vaikka ei olisikaan.


Huomenna palaan asiaan kirjamietteen kanssa. Hyvää yötä.

26 kommenttia:

 1. Osassa näistä on ihanan dystopinen tunnelma! ♥ Hienoja kuvia. Erityisesti kuvat 2, 3, 6 ja 7,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits! Nyt kun mainitsit tuon dystopian, niin sainpa idean! :))

   Poista
 2. Ykkönen on aivan huippu heijastuksineen kaikkineen. Mulle tulee siitä mieleen Tarkovskyn elokuva Solaris, joka pohjautuu Stanislaw Lewin samannimiseen romaaniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, ykkönen on muuten minunkin suosikkini näistä. :) Tuota mainitsemaasi elokuvaa en ole nähnyt enkä kirjaakaan lukenut, Nimi on kyllä etäisesti tuttu. Täytyypä tutustua!

   Poista
 3. Mun suosikki on kolmonen, mutta muutkin on hienoja. Mielenkiintoinen sarja sulla tulossa, jään seurailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset. :) Tykkään kuvata, joten jatkossa näitä kuvallisia postauksia on tulossa kaiketi hieman useammin.

   Poista
 4. Viitosessa on tyyliä. :) Mutta hienoja otoksia nämä ovat kaikki, kaupungit ovat muutakin kuin niitä turistipaikkojen edustavaa pintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, niitä turistikuvia löytyy kyllä googlettamalla. :)

   Poista
 5. Hauskaa! Kiinnostavaa. Saatan varastaa ideasi - mainitsen kyllä sitten sinut jos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varasta ihmeessä - olisi kiva nähdä otoksia Münchenistä!

   Poista
 6. Rupuisuus ja rumuuden estetiikka kiinnostaa aina, ei mitään turistinähtävyyksiä, kiitos, näitä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, rupu kiinnostaa enemmän. Turistikuvia on helppo nähdä muutenkin. Mutta tulipa mieleeni tuosta Niina T:n kommentista, että niitä turistikuvia voisi hyödyntää esim. muokkaamalla niistä ns. katastrofikuvia tyylillä dystooppinen Lontoo. Teen, jos jaksan :D

   Poista
 7. Mahtavia kuvia, Lontoon toiset kasvot. Suosikkini ovat kakkonen ja kolmonen.

  Tätä lisää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, kiva kun kuvat kiinnostavat. Lisää tulee aina kirjamietteiden lomassa. :) Nyt on paljon ideoita!

   Poista
 8. Upeita kuvia, odotan innolla jatkoa kuvasarjalle :) (Mistä tuossa kuutoskuvan kyltissä varoitellaan?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jatkoa tulee jossain vaiheessa. :) Kyltissä varoitetaan "Images are being recorded for the purpose of crime prevention & public safety" ja alla turvafirman nimi ja puhelinnumero. Toisin sanoen en viitsinyt pompata aidan yli tutustumaan tarkemmin. ;)

   Poista
 9. Jos näitä nyt paremmuusjärjestykseen laittaisi, niin kakkonen ja kolmonen viehättää mun silmää. Ne on jotenkin niin sua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rupu aina viehättää. Niissä on omanlaistansa kauneutta. :)

   Poista
 10. Kiva kuvasarja-idea ja kiinnostavia kuvia! Minua kiinnostaisivat teemoina esim. hiljainen Lontoo, Lontoon luonto, Lontoo lintuperspektiivistä sekä Lontoo yöllä. Tosin ainakin noita viimeksi mainittuja olet tainnut jo postaillakin jonkin verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hyviä ideoita! Osasta onkin jo kuvia, mutta lisääkin voi tulla. :)

   Poista
 11. Jes, jään innolla seuraamaan mitä kuvasarja tuo tullessaan :) Tässä tykkään erityisesti tuosta kakkosesta ja sen hylätystä/surullisesta tunnelmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kakkosen roskis lilluu (en tiedä lilluuko enää) Hyde Parkissa. :)

   Poista
 12. Oi, näitä lisää! Tykkään muutenkin tyylistäsi kuvata rumuutta ja toiseutta. Aikoinaan autiot ja hylätyt talot edellisessä blogissasi kiehtoivat sisäistä erakkoani. Näistä kuvista minun suosikkejani on kakkonen ja kolmonen. Toivon että teet sen dystooppinen Lontoo-kuvasarjan kun kerran dystopian ystävä olen. Parhaillani olen säästämässä vuoden 2015 Lontoon matkaa varten, en ole vuosiin ollut Suomen rajojen ulkopuolella ja Lontoo valikoitu kohdemaaksi koska en ole siellä veilä käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva että nämä kuvajutut kiinnostavat. :) Dystooppinen Lontoo on jo työn alla, mutta sen pusertaminen valmiiksi voi hetkisen kestää. Minulle dystopia on vielä aika tuore tuttavuus, joten kuva-aiheena se on hieman vaikea minulle.

   Voi, onpa ihana kuulla, että juuri Lontoo valikoitui kohdemaaksesi! Lontoo on todella monipuolinen ja varmasti löytyy jokaiselle jotakin.

   Poista
 13. Ehdotan seuraavaksi hylättyä teemaa! Ja rikoskirjallisuuden Lontoota. :)

  VastaaPoista
 14. Siis hylättyä-teemaa, ding dong Hanna. En siis ehdota teemaa, jonka olet jo hylännyt. Typerysmäinen kommenttini lähti jo sinne hyväksymispisteelle, olin liian nopea lähettäjä.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.