perjantai 7. syyskuuta 2012

Elämänmuutos seitsemässä päivässä: Alustus

Kerroin eilen Paul McKennan kirjasta Change Your Life in 7 Days, jonka löysin charity shopista parilla punnalla.

Aion todellakin referoida blogiini kunkin päivän sisällön ja siitä heränneet mietteeni. Etenen kirjassa oman aikatauluni mukaan eli silloin kun huvittaa.

Tyylini saattaa olla sarkastisen skeptinen, ja sisältää huonoa huumoria, joten jos nuttura kiristää, kannattaa ehkä skipata tämä sarja.

Tästä kaikesta huolimatta otan kirjan "vakavasti" eli teen vaaditut "läksyt" ja yritän kuunnella mukana tullutta cd-levyä (jos se toimii, en ole vielä jaksanut testata).

Aion kuitenkin olla rehellinen ja kertoa suoraan, mitä ajattelen enkä kaunistele ajatuksiani. Kirja ehkä muuttaa jotain tai sitten ei. Tällä hetkellä olen lähinnä kriittisen utelias.

Luvassa on siis hyvin subjektiivisia ajatuksia ja kokemuksia. Kenties joku muu kirjan lukenut on kokenut tai kokee sen ihan eri tavalla kuin minä. Se on ihan ok eli ei kannata vetää hernemaisseja sieraimiin, jos olen hieman sarkastinen. En arvostele tässä ketään, vaan kerron ainoastaan omista kokemuksistani.

Tässä aamusella luin kirjan esipuheen/esittelyn (sivut 11-23). Tosin ennen kuin pääsin edes sinne asti eteeni lävähti varoitus.


Aijaa, tähänkö tyssäsi elämänmuutokseni? Noh, en soittanut lääkärille, vaan rohkeasti otin elämän haltuuni ja jatkoin eteenpäin.

Esittely on tyypillinen ns. self help -kirjoille, jollaiseksi tämänkin lasken. Mitään ei varsinaisesti kerrota, vaan jaaritellaan siitä, kuinka elämä muuttuu, kun toimit kirjan ohjeiden mukaan jne.

Tyypilliseen tapaan myös mainitaan, että saatat olla epäuskoinen kirjan metodeja kohtaan, mutta tulet huomaamaan (käytän tahallisesti tuota epäkelpoa "futuuri"-ilmaisua, jota ei suomen kielessä ole) sitä ja tätä ja plaa plaa.

Minulla on ongelma tällaisen kielenkäytön kanssa: siis että kirjailija kertoo jo etukäteen, mitä tunnen ja miten reagoin ja miten jatkossa tulen tuntemaan. Mutta juu, ymmärrän että tämä kaava nähtävästi toimii, kun sitä niin usein tällaisissa kirjoissa käytetään. Kai siitä tulee monille samastumisen tunne, kun kirjailija tietää ennakkoluuloista.

Minä en ole tällä matkalla muutokseen yksin. Paul McKenna kulkee mukanani: me teemme tämän yhdessä! Minun tarvitsee vain noudattaa Paulin ohjeita ja elämäni muuttuu seitsemässä päivässä.

Esittelyssä ei ole minulle mitään uutta. Se sisältää hienoja sitaatteja oman elämänsä haltuun ottamisesta ja positiivisesta ajattelusta. Paul mainitsee myös "yhdessä yössä tapahtuvasta ihmeestä". Fobioitakin on kuulemma voitu parantaa muutamassa minuutissa. Niskavillani nousivat pystyyn.

Oikeasti kirjan ydin lienee tässä sitaatissa:"If you don't take control of your life, someone else will." Plus tietty positiivisessa ajattelussa.

Minulla on joitakin tavoitteita itseni suhteen ja kirjaan ne tähän. En tosin kaikkein salaisimpia ja pimeimpiä puolia, mutta ne, jotka kestävät ns. päivänvalon.

Itseluottamuksen ja -tunnon kehittäminen
Rohkeuden kasvattaminen ts. tietyistä peloista eroon pääseminen

Saatan kuulostaa hyvinkin kriittiseltä, mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö olisi motivoitunut ja utelias lukemaan, mitä kirja tuo tullessaan. Perustin ihan oman kategoriankin, elämänmuutos, tälle postaussarjalle.

Eli to be continued... En tosin vielä tiedä, milloin.

14 kommenttia:

 1. Hei, kiinnostavaa! Jään ehdottomasti kuulolle!

  VastaaPoista
 2. Erittäin mielenkiintoista, jäädäämpä odottelemaan "tuloksia" uteliaisuudella! :D

  VastaaPoista
 3. Norkku ja Disa, kiitokset kommenteista! Minäkin jään innolla odottamaan, mitä tapahtuu :D

  VastaaPoista
 4. Jos toimii, lainaan kirjan sinulta ;)

  VastaaPoista
 5. Olen aina miettinyt, että saavatko ihmiset oikeasti jotain irti tällaisista opuksista. Jään siis seuraamaan hyvin suurella mielenkiinnolla :)

  VastaaPoista
 6. Susu, ehdottomasti - saat vaikka omaksi! ;D

  Karoliina, kiva että kiinnostaa :)

  Anne Tammelin, olen itse miettinyt samaa ja myös sitä olenko ainoa, joka ei koe, että näistä olisi mitään sen suurempaa hyötyä kuin ehkä tietyssä mielessä itsensä ajatteleminen enemmän eri valossa sekä eri näkökulmien kohtaaminen. :)

  VastaaPoista
 7. No niin! Nyt muuttuu elämä ryskeellä! Varo vain, ettet putoa kyydistä. Yleensä hiukan karsastan "näitä juttuja", mutta nyt olen hyvin kiinnostunut kuulemaan mitä tapahtuu.

  VastaaPoista
 8. Hyvä kun olet koekaniinina, jos toimii, niin testaan.
  Mielenkiinnolla seuraan edistymistäsi!

  VastaaPoista
 9. Mymskä, täytyy juu pitää varansa, ettei putoa kärryiltä tällaisessa vauhdissa! Vielä ei tosin ole tapahtunut mitään, ihme juttu :D

  Kiiris, minäkin seuraan mielenkiinnolla tapahtuuko edistystä ;)

  VastaaPoista
 10. Rupesi kiinnostamaan niin paljon, että seuraan tilannettasi.

  VastaaPoista
 11. Aimarii, alkuinnostus nähtävästi laantui minulla jo ekan luvun jälkeen, mutta jatkan urheasti, kunhan taas jaksan ;D

  VastaaPoista
 12. Noita kirjoja on tullut luettua aikanaan paljonkin (ilman näkyvää tulosta), mutta ei mitään näin nopeesti suoritettavaa :)
  Kiinnostaa erityisesti analysoiva otteesi tähän sarjaan, jatka ihmeessä! Innolla odotan!

  VastaaPoista
 13. Sirokko, minäkin olen vastaavia lukenut pilvin pimein etenkin parikymppisenä. Sittemmin on jäänyt vähemmälle. Tämän kirjan valitsin, koska tästä on niin kohuttu täällä ja se osui käteen Charity shopissa parinna punnalla.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.