Hae tästä blogista

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kaasunaamarimurhaaja iskee

Peter James: Not Dead Enough


Tämä on kolmas Roy Grace-sarjan kirja. Lukeminen hieman kesti, sillä minulla oli täällä ystävä käymässä enkä pahemmin ehtinyt tuona aikana lueskella.


Tässä kirjassa tutkitaan kolmea murhaa, joissa esiintyy samankaltaisia piirteitä. Epäiltykin löytyy melkoisen pian, mutta painavista todistusaineistoista huolimatta kaikki ei ole ihan sitä, miltä näyttää.

Roy Gracen siviilielämä on myös kriisissä: Tuore suhde Cleon kanssa saa säröjä, kun Royn ystäväpariskunta väittää nähneensä Sandyn (Royn 9 vuotta sitten kadonnut vaimo) Münchenissä.

Mitäpäs tästä sanoisi: en tiedä onko hyvä asia, kun jo ennen kirjaa tietää, mitä saa.

Peter Jamesilla on tietty kaava, jota hän käyttää kaikissa näissä Roy Grace-sarjan kirjoissa. Ihan hyvä kaava, ei siinä mitään, mutta lukijalle aika yllätyksetön ja siksi ajoittain ehkä jopa hieman tylsä.

Täytynee pitää taukoa tästä sarjasta hetken aikaa, sillä vaikka kirja olikin ihan hyvä, niin kuitenkin jollakin tavalla puuduttava.


Roy Grace sarja:

Dead Simple
Looking good dead
Not dead enough (tässä postauksessa)
Dead man’s footsteps (odottaa hyllyssä)
Dead Tomorrow
Dead Like you
Dead Man’s grip

2 kommenttia:

  1. En voi lukea, mitä tästä sanot, sillä tämä tullenee minulle myöhemmin. Pidän tätä linjaa ettei toisen arvostelu ala elää omaa elämäänsä alitajunnassani.

    Varmaan taas valvottavaa...ihanaa kauhua.

    VastaaPoista
  2. Leena, ihan hyvä linjaus. Itse noudattelen joidenkin kirjojen kohdalla samaa, joskus ;)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.