Hae tästä blogista

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Murhavideon silminnäkijän painajainen

Peter James: Looking Good Dead
(Suom. Kuolema katsoo kohti - Ei ole vielä ilmestynyt, mutta on tulossa.)


Tämä on toinen kirja Roy Grace –sarjaa. Ensimmäinen herätti innostuksen jatkaa sarjan lukemista ja tämä kirja vahvisti halun jatkaa.

Viittauksia edelliseen kirjaan on jonkin verran ja muutenkin kirjassa seurataan etenkin Roy Gracen henkilökohtaisen elämän muutoksia. Tämä kirjasarja on ehdottomasti sellainen, mikä tulee lukea järjestyksessä.

Tom Brycen elämä muuttuu painajaiseksi, kun hän löytää junasta cd:n ja noukkii sen mukaansa aikomuksenaan palauttaa se omistajalleen. Kotona hän avaa cd:n ja huomaa katselevansa murhavideota.

Vaimonsa yhteispäätöksellä, hän ilmoittaa asiasta poliisille. Tutkinnan johdossa on Roy Grace ja selviää, ettei kyseessä ole mikään yksittäinen murha ja Brycien henki on vaarassa.

Peter James on taitava henkilökuvien luomisessa. Tom brycen vaimo on kaappijuoppo, joka tilailee pakkomielteenomaisesti tavaraa eBaysta. Tomin bisnekset menevät huonosti ja vaimon tuhlailu kauhistuttaa.

Kuitenkin jokin tässä pariskunnassa viehättää ja herättää sympatiaa: he ovan inhimillisiä puutteineen ja ongelmineen, mutta eivät tyhmiä.

Tuttuun tapaan asioita tarkastellaan monelta taholta, myös rikollisten näkökulmasta. Luvut ovat niinikään lyhyitä kuten edellisessäkin kirjassa.

Kirjan nimi Looking good dead viittaa snuff-elokuviin ja siitä tässä kirjassa onkin kyse. Jos pidit ensimmäisestä Roy Grace-kirjasta, rohkenen veikata, että pidät tästäkin ja mahdollisesti vielä enemmän.

Roy Grace sarja:

Dead Simple
Looking good dead
Not dead enough (odottaa hyllyssä)
Dead man’s footsteps (odottaa hyllyssä)
Dead Tomorrow
Dead Like you
Dead Man’s grip

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.