Hae tästä blogista

tiistai 18. huhtikuuta 2023

Ihastuttava kirjakauppa ja muutama kirjaostos

Viime aikoina ostamiani kirjoja.

Lukeminen on pääasia, mutta sitä pääasiaa en ole viime aikoina harmikseni jaksanut paljon harjoittaa. Syynä hyperaktiivisuus eli toisin sanoen niin paljon liikkumista, että aivotoiminta katoaa ja iltaisin uni maistuu melko aikaisin.

Mutta ainahan ne on mielessä – nimittän lukeminen ja kirjat. Eilen käväisin Penrithissä, joka sijaitsee Lake Districtin laitamalla noin tunnin dösämatkan päässä Keswickistä itään.

Haluankin esitellä aivan ihastuttavan kirjakaupan nimeltä The Hedgehog Bookshop. Se on itsenäinen kirjakauppa eikä mikään ketju.

Liiketila on persoonallinen ja suloinen, mutta aika ahdas. Alakerrassa on yksi keskikokoinen tila plus kassa ja yläkerrassa kaksi huonetta.

Yläkerran huoneista toisessa voi istahtaa vaikka sohvalle lepuuttamaan jalkoja. En istahtanut, koska en tarvinnut lepuutusta ja olin liian tohkeissani malttaakseni lojua. On aina elämys vierailla itselle ennestään tuntemattomassa kirjakaupassa.

Yhden saalistuslistallani olevan kirjan sieltä löysinkin - sellaisen, jota ei saa kirjastostamme eikä myöskään lähikirjakaupastani paitsi tietty tilaamalla. Tykkään kuitenkin etsiskellä ja saalistella kirjoja, joten oli kiva ylläri kun se löytyi "Siilistä". Tykkään myös tukea kivijalkakauppoja, jos suinkin mahdollista.

Ja se kirja on ensimmäisen kuvan kirjapinossakin näkyvä Mieko Kawakamin All the Lovers in the Night. Muut pinon kirjat olen ostellut chariteista eri päivinä paitsi The Devil You Know tarttui eilen Oxfamista (Charity shop) mukaan.

Kirjakaupassa kirjat olivat aika väljästi esillä, joten niiden tutkailu oli helppoa. Toisaalta valikoima ei ollut järin kummoinen minun makuuni, mutta minun makuni ei edustakaan täkäläistä makua. Valikoima ei myöskään ollut uutuuksilla pilattu.

Tajusin muuten juuri, etten ole lukenut vielä yhtäkään tänä vuonna julkaistua kirjaa. Niitä on kyllä lukulistalla, mutta en saanut käsiini (koska en ole halunnut tilata niitä toistaiseksi mistään: tarkoitus olisi joku päivä tehdä kirjallinen kulttuurimatka Carlisleen).

 Toinen yläkerran huoneista: kotoisaa ja väljää.

12 kommenttia:

  1. Onpa tosiaan ihastuttava kirjakauppa! On aina kiva päästä tutustumaan itselle uusiin kirjakauppoihin. Tuota sohvaa haluaisin heti testata jonkun kirjan kera :)

    Itse olen viime aikoina sairastellut ja potenut luku- ja blogiväsymystä. Nyt alkaa olla valoa tunnelin päässä. Toivottavasti se ei osoittaudu lähestyvän junan etuvaloiksi ;) Viime päivinä on pitkästä aikaa ollut kiva lukea ja blogata. Löysin eilen kirjastosta iranilaisen romaanin, josta olinkin ollut kiinnostunut, joten siitä nyt nautiskelen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikalliset kirjakaupat ovat minulle aina must see -kohteita mennessäni kaupunki- tai kyläretkille. En tykkää ostella “turhia” kirjoja, joten aidosti ilostutti kun löytyi kirja saalistuslistalta eli win win -tilanne sekä minulle että kauppiaalle. :)

      Olen pannut merkille, että sinullakin on pidellyt taukoa blogin päivittämisessä. Joskus ei vain jaksa eikä onneksi ole pakko väkisin. Toivokaamme, että orastava valo tunnelin päässä on esim. aurinko eikä se junan etuvalo ;D

      Poista
  2. Tuollaiset kaupat ovat löytöjä! Ja ettei ole mikään ketjukauppa, on aina plussaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on toistaiseksi näitä itsenäisiä kirjakauppoja vielä jonkin verran (monista kylistä ja kaupungeista yhä löytyy), mutta aika huonolta näyttää niiden pärjääminen, kun eivät voi samalla lailla lähteä hinta- ja markkinointisirkukseen mukaan kuten isommat ketjut.

      Poista
  3. Oi oi, onpa ihanan kodikas paikka viehättävine verhoineen ja siiliyksityiskohtineen.
    Ja siellä taas kirjasto syntymässä karsitun tilalle kovaa vauhtia, hyvä sinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä oikein viihtyisä ja kodikas kirjakauppa! Selkeästi nähty vaivaa yksityiskohdissa. Alkaa muuten olla taas jokseenkin turvallinen olo, kun on noita kirjoja kertynyt ja nyt löytyy vähän monenlaiseen makuun luettavaa siltä varalta, ettei osaa päättää eikä kirjaston kirjat nappaa tai niiden saamista pitää odotella viikkotolkulla.

      Poista
  4. Kerrassaan mainio ja viehko löytö, ei ihme, että viihdyit ja varsin pienellä pinolla miljöön ja atmosfäärin huomioon ottaen selvisit ulos!
    Kyllähän se meidän lukutoukkien kanssa lienee niin, että ilman kirjoja kotona on orpo olo, sillä vauhdilla niitä aina raivaamisten jälkeen kuin itsekseen sikiää hyllyihin.

    Jätetäänkös nuo junan etuvalot suosiolla muille, kyllä meille nyt taatusti häämöttää se kesän kultavalo, joka antaa voimia, puhtia ja herättää talven horteista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden kirjan vain tuolta ostin: muut pinon kirjat olen hommaillut muualta viime aikoina.

      Kirjoja toki on onneksi ollut aina kotona, mutta muuton jälkeen liian vähän että olisi määrä ns. mukavuusalueella. Mutta eiköhän tilanne taas muutu :D

      Aurinko on täällä ainakin paistellut kirkaammin kuin mitkään junanvalot ja toivokaamme, että näin jatkuu kaikille! <3

      Poista
  5. Ihanaa, että sieltä vielä puoteja löytyy! On tietysti maassa melkoisesti enemmän populaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja englanti laaja kielialue noin yleisesti, kun käsittää monet muutkin maat kuin tämän saaren. Paljon julkaistaan ja painosvolyymit ihan eri luokkaa, niin hinnatkin järkevät. Ei ole kirja sellainen hinnaltaan luxus-tuote, kuten Suomessa.

      Poista
  6. Kiitos taas vinkistä, laitoin Kawakamin kirjan heti varaukseen vaikka en yhtään tiedäkään mistä on kyse :D Mutta tuntuma on että oon tykännyt monista kirjoista mitkä oon bongannut täältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, kova on luottamus – mahtavaa kuulla, että meillä lukumaut kohtaa! :D

      Minähän en tosiaan ole tuota Kawakamin kirjaa vielä itsekään lukenut, mutta kahden muun lukemani (Breasts and Eggs ja Heaven) perusteella tuntuma kirjailijaan on hyvä.

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.