keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Päivän luontokatsaus


Lontoossa on kahdeksan Royal Parkia, joista suurin osa - elleivät kaikki - on monille tuttuja. Oma suosikkipuistoni on Richmond Park, josta nämä kuvat tänään otin. Richmond Park on yksi niistä kolmesta Royal Parkista, joissa asustaa (ihminen toki ne sinne "istuttanut") hirvi- ja peuralaumoja.Tekee mieleni kysyä Lontoossa kävijöiltä: onko sinulla omaa suosikkipuistoa siellä? Vai skippaatko puskajusseilun ja keskityt muuhun kulttuuri- ja maisematarjoiluun?

9 kommenttia:

 1. No niin, tiedäthän sen...! ;) Jos sinne joskus pääsisin, niin joutuisit juoksuttaan mut kaikki puistot läpi, erityisesti sen Kewn! Ja sitten vielä sen kaiken muun, museot (ainakin modernin taiteen) ja kaupungin kujat ja kolot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kew on kyllä hieno, mutta se ei ole Royal Park. :) Siellä (Kew'ssa) on muuten parhaillaan orkideafestarit!

   Poista
 2. Hyde Parkia tuli koluttua kun se oli hotellin vieressä ja kuljimme aina sen läpi. Lontoon eläintarhan vieressä oli ihana puisto ja kanava siinä vieressä. Yks kaks norsu käveli vastaan eläintenhoitajan kanssa, mikä elämys.
  Puistot ja puutarhat, ne tulee yleensä kierreltyä, kun matkailemme ja niin myös kotimaassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyde Park lienee tutuin Lontoon kaupunkipuisto. Kun muutimme Lontooseen, asuimme sen kupeessa (Paddingtonissa) jokusen aikaa. Itse tykkään St James Parkista enemmän. Ja Bromptonin hautausmaa on hiano, en tosin tajua miksi hautausmaa on Roayl Park :D

   Poista
 3. Voi Elegia mitä paratiisikuvia pistit meidän haaveiltaviksi!
  Minun kolme Lontoonkäyntini ovat olleet liian kiireisiä ja kulttuuriin keskittyviä, ja nekin kauan, kauan sitten. Hyde Parkia olen kierrellyt, en muuta. Sytytit kipinän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjatta! Olen urbaani luontoihminen - tarvitsen molemmat lähelleni :)) Lontoossa on paljon nähtävää: väkisin joutuu karsimaan jostain.

   Poista
 4. Onpas eläimellisen näköinen puisto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihanan eläimellinen ja rauhoittaa sielua, kun saa katsella luonnollista menoa!

   Poista
 5. Lontoon puistoja en tunne hyvin. Mutta matkalla on aina henkireikä kävellä puistoissa ja istahtaa kaiken kauniin keskelle. Ja valokuvatakin. Kauriskuvasi ovat kuin satukirjasta.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.