sunnuntai 2. elokuuta 2015

Heinäkuun hankinnat

Tällä kertaa en järjestäkään mitään spektaakkelia näistä kirjahankinnoista, toisin sanoen en esittele niitä kaikkia erikseen, kuten olen aiemmin tehnyt. Läväytän vain kuvan kasasta tiskiin, kas tässä. 


Kasasta puuttuu yksi kirja, Yoko Ogawan The Housekeeper and the Professor, jonka bongasin Waterstonesta vasta kuvaussession jälkeen. En sen takia jaksanut koko kasaa kuvata uudelleen, joten nyt näin.

Johan Sweeney: Elephant Moon
Mai Jia: Decoded
Lisa Jewell: The Third Wife
Yiyun Li: The Vagrants
Denis Thériault: The Peculiar Life of a Lonely Postman (sen olenkin jo lukenut ja pidin kovasti!)
John Boyne: The Boy in the Striped Pyjamas
Ann Cleeves: Raven Black
Natsuo Kirino: Out (luen tätä parhaillaan ja tykkään!)
Hyeonseo Lee: The Girl With Seven Names - A North Korean Defector's Story (kirja ilmestyy lokakuussa Suomeksi Otavan julkaisemana)

Kaikki kymmenen kirjaa on jälleen rakkaudella ja suurella sydämellä valittu. Löytyykö kasasta tuttuja kirjailijoita tai kirjoja?

12 kommenttia:

 1. Nyt ei väli vaikka vähän sataiskin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä voisi oikeastikin sadella enempi, kun on ollut aika kuivaa. :)

   Poista
 2. Voi, kun pääsisi brittiläisiin kirjakauppoihin! Ihan tunnelmankin vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjakaupoissa on kyllä ihana viettää aikaa tutkaillen ja lääppien. Käyn aika usein tuossa läheisessä kantiskirjakaupassani ihan vain fiilistelemässä. Joka kerta en suinkaan osta mitään, mutta yleensä ainakin kerran kuukaudessa tarttuu jotain käteen. :-)

   Poista
 3. Hyvän oloisia löytöjä. John Boyne on tuttu, muut vieraita, mutta esimerkiksi Yiyun Li saattaa kiinnostaa. Toivottavasti bloggaat siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. John Boynesta kuulin itse ensimmäisen kerran kirjablogeista, kun siitä ilmestyi mietteitä. Siitä jäi kirjan nimi mieleeni ja nyt kun se osui eteeni, niin oli pakko korjata talteen.

   Yiyun Li kiinnostaa minua kovasti, joten pyrin lukemaan sen melko pian. Varmasti bloggaankin siitä :)

   Poista
 4. Raven Black oli muistaakseni mukavan kevyt dekkari, ja vähän erilaisemmasta miljööstä plussaa. Tai en ainakaan sitä ennen ollut hirveästi törmännyt Shetlantiin sijoittuviin romaaneihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keksin Ann Cleevesin Tarukirjan blogista ja kiinnostuin. En ole minäkään lukenut Shetlantiin sijoittuvaa kirjallisuutta, joten kiva saada uusi maisema joukkoon.

   Poista
 5. Heissan :) Ajattelin ihan tulla kiittämään, oon saanut täältä kesälle paljon lukuideoita - etenkin toi maittain lajittelu on ihan mahtava juttu, kiitos siis siitäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helou, ihana kuulla ja kiva, kun jätit kommentin! <3 Ja hyvä kuulla, että maalajittelusta on iloa muillekin kuin itselleni. Minähän seuraan sillä omia lukemisiani ja yritän haalia lisää maita luetuiksi (minulla on sellainen "kirjallinen maailmanvalloitus" -projekti, joka kestää kaiketi koko elämän). ;)

   Poista
 6. Löytyypä hyvinnii, pari kappaletta! Yiyun Leen olen lukenut suomeksi, se on tosi hyvä.
  John Boynen kirjan luin, kun olin nähnyt ensin elokuvan, mikä laimensi lukukokemusta hieman. Elokuva on vaikuttava.

  Onpas hieno, surrealsitinen loppukuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että hyvää ilmeisesti luvassa. Tosin odotukset ovat melko korkealla sekä Yiyun Lin sekä Raidallisen pyjaman suhteen.

   Kiitos kuvakehusta, aika/ajattomuus ja kellot kiehtovat minua. Ne ovat visuaalisesti jotenkin kiehtovia käyttää taiteessa.

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.