maanantai 2. tammikuuta 2012

Basic vamppidraamaäksöniäCharlaine Harris: All together dead
7. Sookie Stackhouse -kirja

Olen taukoillut tämän sarjan lukemisessa lähes vuoden. Kyllästyin totaalisesti sarjaan kuudennen kirjan jälkeen, mutta viimein toivoin tylsyydestä ja luin seuraavan eli seitsemännen kirjan.

Kirja on kirjoitettu Katrina-hurrikaanin jälkeen ja siihen viitataan kirjassakin. Katrina vaikuttaa myös vamppien elämään - lähinnä taloudellisesti. Se on kuitenkin sivujuonne ja siihen liittynee kirjailijan halu mainita Katrina, sillä kirjassa liikutaan hurrikaanin tuhoalueilla.

Anyway, kirja jatkuu aika hyvin siitä, mihin edellinen jäi. Tällä kertaa Sookie suostuu toimimaan vamppikuningattaren "psykona" (ajatustenlukijana) oikeudenkäynnissä, jossa kuningatarta syytetään aviomiehensä murhasta. Sookien tarkoitus on siis seuloa ihmisten mieliä suojellakseen kuningatarta ja löytääkseen mahdollisia vihollisia.

Sivujuonteena puidaan Sookien tuoretta suhdetta Quinniin, joka on weretiger (en tiedä, miten tämän kääntäisin suomeksi, joten en käännä). Ja tietenkin puidaan myös Sookien ja Ericin suhdetta.

Ericiä piinaa edelleen se, ettei hän muista mitä on puuhastellut Sookien kanssa sinä aikana, kun menetti muistinsa. Myös erään selkkauksen takia Sookien ja Ericin välit lähenevät, mikä ei ole Sookielle mieleen.

Eli ihan normi vamppidraamaäksöniä luvassa. Koin kirjan jokseenkin kuivahkona. Alkoi kyllästyttää hotelli, joihin suuri osa tapahtumista keskittyi. Tosin vasta about kuudenkymmenen sivun jälkeen, kun ensin oltiin hehkuteltu Sookien ja Quinnin suhdetta ja plaa plaa. En oikein tajua, mihin se 60 sivua meni, mutta jotain ihmissuhdemättöä siinä käsiteltiin.

Ihmissuhdemätön lainasin Ahmun blogista. Hän kirjoitti hauskasti tässä postauksessaan "Silkan parodian lisäksi näissä on ihan kivaa ihmissuhdemättöä..." Minusta tuo on niin osuvasti sanottu kuin tästä kirjasarjasta nyt voi sanoa. I totally agree!

Tässä kirjassa Sookie ei itke kuin muutaman kerran. Ei siis silminnähtävän paljon niin kuin aiemmissa. Plussaa siitä. Loputkin kirjat lojuvat hyllyssä, joten kaipa ne tulee joskus luettua. Kun eihän tätä sarjaa nyt voi enää tässä vaiheessa jättää kesken!

Tätä ei kaiketi vielä ole käännetty suomen kielelle, mutta englanniksi sen saa ainakin AdLibriksestä.

7 kommenttia:

 1. XD Kiitokset siteerauksesta! Minä luin tänään sen kuudennen osan, täytyy käydä vilkaisemassa mitä sinä siitä tykkäsit...

  VastaaPoista
 2. Mulla on vasta eka osa odottamassa. Olen kuullut kehuja sarjaan koukuttuneilta, mutta ennakko-odotukseni on ristiriitainen. Arviosi vain lisäsi tunnetta :).

  VastaaPoista
 3. Mulla on vasta eka osa odottamassa. Olen kuullut kehuja sarjaan koukuttuneilta, mutta ennakko-odotukseni on ristiriitainen. Arviosi vain lisäsi tunnetta :).

  VastaaPoista
 4. Ahmu, Sinulla oli kyllä tosi hyvä kirjoitus! :)

  Tuima, itse en ole katsonut sarjaa lainkaan eikä oikein houkutakaan. Nämä kirjat sen sijaan on pakko lukea, kun kerran tulin aloittaneeksi. Ihan ok-viihdettä, sellaista aivotonta hömppää välipalaksi ;)

  VastaaPoista
 5. Suht välipalaksi sopivaa vamppihömppää jep. Ja Sookiella välillä hyviä(kin) kommmenteja. Quinn on suomennettu ihmistiikeriksi.

  7. osa tulossa syksymmällä suomeksi.

  VastaaPoista
 6. Joo, onhan näissä kirjoissa tosiaan puolensa ja joskus dialogit ja ajatukset ovat ihan naurattavia (ei siis naurettavia, heeh). Taidan silti vielä hetken taukoilla tämän sarjan kanssa, vaikka kaikki osat odottelee jo hyllyssä. :)

  VastaaPoista
 7. Heipparallaa! Luin kaikki vampyyritekstisi, koska olit kuvaillut kirjoitustyyliäsi ivalliseksi. Voi olla, että joku henkeen ja vereen(!) vampyyrikirjoja ihaileva lukija saattaa niistä närkästyä. Pidin tekstejäsi hauskoina. En ole koskaan yhtään vamppikirjaa lukenut enkä ole telkkaristakaan katsonut vamppisarjoja. Voisi ehkä kokeeksi lukea, jos ne ovat näin kammottavaa kökköä. Kirjojen päähenkilö vaikuttaa tahattoman koomiselta henkilöltä, mikä saattaa piristää ;)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.