sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Kirjahaasteen 2. ja 3. osa

2. Kirja, jonka olen lukenut yli kolme kertaa.

Jäin heti jumittamaan tähän toiseen kohtaan: en nimittäin muista olenko lukenut mitään kirjaa (jos laskee koulukirjat pois) kolme saati yli kolme kertaa.

Monia kirjoja olen kyllä lukenut kaksi kertaa, mutta että kolme (ehkä jotain Merja Jalon kirjoja olen pentuna lukenut useita kertoja: etenkin Nummelan ponitalli-sarjaa). Ei rehellisesti sanottuna tule yhtään mieleeni.

3. Suosikkisarjani

Tykkään kirjasarjoista, mutta jostain syystä en loppujen lopuksi ole niitä kovin paljon lukenut. Tai tiedä sitten, mikä on paljon.

Kirkkaana ylitse muiden nousee kuitenkin Henning Mankellin Kurt Wallander-sarja. Päätösteosta lukiessani pääsi jopa itku. Pidän Mankellin kirjojen tunnelmasta, sellaisesta hieman alakuloisesta. Myös muut lukemani Mankellin kirjat (kuin Wallander-sarja) ovat tehneet minuun vaikutuksen.

Mankellin kanssa kilpailee Karin Fossumin kirjoittama Konrad Sejer-sarja. Harmi vain, että Konradin rooli kutistuu aika pieneksi sarjan edetessä.Enkä nyt muista olenko edes lukenut koko sarjaa, mutta käsittääkseni ainakin suurimman osan.

4 kommenttia:

 1. Olen vasta nyt alkanut lukea Wallander-kirjoja. Tuntuu hassulta lukea kolmen vuoden lukemattomuuden jälkeen.
  Kotona en vielä pysty lukemaan, bussissa ja junassa ainoastaan, mutta tästä lähdetään.
  Masennus on pirullinen tappaessaan keskittymiskyvyn.

  VastaaPoista
 2. Ooo, mikä kuva! Ihana Louise :)

  VastaaPoista
 3. Susu, olisi mielenkiintoista tietää, mitä tykkäät Wallanderista.

  Kovin eri lailla vaikuttaa masennus ihmisiin. Minä pystyn yleensä keskittymään lukemiseen (se on minulle pakoa todellisuudesta) paskoinakin kausina, mutta lukeminen on hidasta, koska nukahtelen usein kesken kaiken.

  Toivotaan, että keskittymiskykysi hiljalleen palailee ja pääset takaisin kirjojen maailmaan!

  Mymskä, kappas vain - en kyllä tuota itse tiennyt :D

  VastaaPoista
 4. Kolmas Wallander, Valkoinen naarasleijona, on menossa. Olen hankkinut kaikki kirjat antikoista, pakko omistaa, sillä kirjastoon palauttaminen ajallaan on hankalaa tämän lukemisen epäsäännöllisyyden takia.

  Olen tykännyt. Wallander on kiehtova hahmo, synkkine, inhimillisine ajatuksineen, helposti ihastuvana ja estoisine tunteineen.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.