tiistai 10. toukokuuta 2011

5. Kirja, joka tekee minut iloiseksi

Kirjahaasteen viides kohta: kirja, joka tekee minut iloiseksi.

Tämä tuntui aluksi vaikealta ja aloin ihan pohtia luenko mitään iloisia kirjoja, jos tätä täytyy näin kovasti miettiä.

Sitten mieleeni tuli Alexandre Dumasin Kolme muskettisoturia. Vanhasta kirjablogistani lunttasin, että olen lukenut tämän kolme kertaa.

Eli periaatteessa löytyi samalla se kirja, joka olisi sopinut kakkoskohdan haasteeseen (A book that you’ve read more than 3 times).


Näin kirjoitin kirjasta vanhassa kirjablogissani:

Suuri osa lienee kuullut kolmesta muskettisoturista. Alexandre Dumasin kirjoittamasta kirjasta on tehty lukuisia eri filmatisointeja. Itsekin olen nähnyt niistä muutaman. Ei kuitenkaan ole tässä(kään) tapauksessa kirjan voittanutta.

Vaikka ainakin joku elokuvista muistaakseni oli ihan ok, niin niiden juonta on kyllä lyhennetty ihan reilulla kädellä. Myöskään kirjan omintakeista kielellistä ilottelua ja tunnelmaa on liki mahdotonta siirtää valkokankaalle. Mielestäni näet eräs kirjan suolasta – juonen lisäksi – on ehdottomasti sen kirjoitustyyli ja noiden muskettisoturien luonnekuvaukset, jotka eivät elokuvissa oikein pääse oikeuksiinsa.

Myös dialogit ovat herkullisia ja humoristisia. Kirja kokonaisuudessaan on hyvin humoristinen ja sen lukeminen on kaikin tavoin nautinto. Voisi sanoa, että se tarjoilee palan historiaa maukkaassa muodossa.


Olisin halunnut tähän kuvaksi Kariston kannen, koska se kirja minulla on. Muutenkin Karsiton kansi on mielestäni kauniimpi kuin tämä Otavan kansi.

***

Edit: Hupsista, jäi kohta 4 välistä eli "Favourite book of your favourite series". No ei nyt tule mieleeni mitään - voi olla, ettei sellaista edes ole. Lisään sen tähän loppuun, jos sellainen joskus tulee mieleeni.

2 kommenttia:

  1. Tästä tulikin mieleen,etten ole lapsesta lähtien tuota kirjaa lukenut;pari elokuvaa on kyllä tullut katsottua samasta aiheesta.Muistan kuinka pidin tuosta kirjasta,Nyt olisi kiva lukea se uudestaan,pitkän tauon jälkeen...

    VastaaPoista
  2. Yaelian, Mietin itse ihan samaa: edellisestä kerrasta on jo aikaa!

    Mietin myös josko lukisin sen ensi kerralla englanniksi - ihan vain kokeilun vuoksi.

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.