torstai 3. helmikuuta 2011

Kirjanmerkki

Tuli mieleeni tässä, kun minulla on pitkä kirja kesken eikä ihan heti ole nyt tulossa mietteitä kirjasta, että minkälainen suhde sinulla on kirjanmerkkeihin.

Onko sinulla vakiokirjanmerkki tai kenties useita? Vai etkö piittaa merkeistä, vaan esim. taitat sivusta kulman merkiksi?

Minulla on muutama vakiokirjanmerkki. Kirjanmerkkien pitää olla sellaisia, jotka ova sivussa kiinni. Irralliset lappuset eivät siis kelpaa.Kiinteä merkki on kätevä, koska nukahdan usein kirjan kanssa. Siirtelen merkkiä aina välillä lukiessani, joten jos satun nukahtamaan, niin oikea kohta on kohtalaisen helppo löytää.

Myös klemmari kelpaa hätätilanteessa kirjanmerkiksi.

5 kommenttia:

 1. En koskaan, koskaan taita kirjan sivuja!

  Kirjanmetkiksi kelpaa hätätilanteessa esim. postikortti, joka sattuu osumaan käsiin oikeassa kohdassa. Minulla on myös useita pahvisia mainoskirjanmerkkejä, mutta tämän hetken lempparini on itse tekemäni hopeoitu merkki, jossa on koukku, jolla sen saa kirjan selkään eikä se putoa sieltä välistä. Merkin olen koristellut lasihelmillä ja kristalleilla ja siinä killuu pieni kolibri.

  Kirjanmerkkiasia ei siis ole mikään vähäpätöinen pikkujuttu! :)

  VastaaPoista
 2. Useimmiten päädyn käyttämään kirjanmerkkinä kirjaston lainauskuittia, mutta olen kerännyt myös ilmaisia mainoskirjanmerkkejä itselleni. Minulla on myös muutama magneettikirjanmerkki, jonka saa kätevästi kiinni sivuun. Sivuja en yleensä taita, kirjaston kirjoissa en koskaan, minua ärsyttää taitetut kulmat niissä. Omissa pokkareissa saatan joskus taittaa sivun, jos mitään kirjanmerkiksi kelpaavaa ei ole käsillä, mutta harvemmin niissäkään.

  Tällä hetkellä minulla ei ole lempikirjanmerkkiä. Ongelmana on myös se, että onnistun jotenkin mystisesti hukkaamaan niitä jonnekin ja sitten joudun etsiskelemään niitä. :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on jotain satunnaisia, messuilta jne saatuja kirjanmerkkejä. En kuitenkaan jostain syystä käytä niitä, vaan jotain satunnaisia papereita/tavaroita, esim. karkkipaperi, nenäliina tai kauppakuitti. Vähän brutaalia ehkä.

  Merkeillä on kyllä menekkiä, sillä kirjoja saattaa olla kesken puoli tusinaa tai enemmänkin. Nykyään tosin yritän romaanien kohdalla pysyä max kahdessa.

  VastaaPoista
 4. Kirjanmerkkejä on isohko kasa: mainosmerkkejä, itse tehtyjä, jokin ostettukin, ja käytän niitä kyllä myös.

  Sivuja taittelen siinä tapauksessa, että haluan omista kirjoistani merkata jotain kohtia joihin haluan myöhemmin pystyä helposti palaamaan.

  Uuden kirjan aloittamiseen kuuluu myös sopivan kirjanmerkin valitseminen! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille kaikille kommenteista! Kirjanmerkillä on siis väliä :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.