perjantai 27. maaliskuuta 2009

Nukkekauhua


Dead Silence


Katsoin tämän jo jokunen viikko sitten, mutten saanut heti aikaiseksi kirjoittaa, joten asia sitten jäi.


Tämä elokuva jäi kuitenkin pyörimään päähäni (ei siksi, että se olisi ollut jotenkin erityisen hyvä), joten pari sanaa siitä nyt.


Nuori pariskunta löytää yllättäen oveltaan paketin, jossa ei ole lähettäjän nimeä. He avaavat paketin ja sieltä löytyy nukke.


Miehen lähtiessä hakemaan sapuskaa ulkoota, jää vaimo nuken kanssa kaksin. Ja kuten arvata saattaa, on tapahtunut kamalia miehen palatessa reissultaan.


Tästä alkaa vaimonsa menettäneen miehen epätoivoinen nukkejahti, joka johtaa hänet takaisin kotiseudulleen. Samaan aikaan poliisi epäilee miestä vaimonsa murhasta, mutta vakuuttuu pian, ettei asia olekaan ihan niin.


Enempää en paljasta juonta, etten tule kertoneeksi kaikkea. Elokuva on hyvin näyttävä ja visuaalinen, siis oikeaa silmänruokaa (ei siis kuitenkaan verta ja suolenpätkiä) lavasteiden ja etenkin nukkien tiimoilta on tarjolla.


Valitettavasti visuaalisuus jää elokuvan parhaaksi anniksi. Edes pääosan esittäjään ei synny mitään tunnesidettä puhumattakaan muista näyttelijöistä.


Tuli tunne, että elokuva oli vain suoritettu. Se olisi voinut olla hyvinkin jännittävä ja jopa kauhea, jos näyttelijät eivät olisi olleet… Miten sen sanoisi, huonoja?


Kenties huono on väärä sana, ehkä tarkoitan irrallisia. Juoni eleli omaa elämäänsä, näyttelijät omaansa vailla minkäänlaista tunnelatausta.


Useinhan sitä jännittää etenkin kauhua katsellessa, että mitenköhän tuon nyt käy. Tässä en pahemmin jaksanut jännitellä, sillä henkilöhahmot eivät tuntuneet mitenkään läheisiltä.


Sääli sinänsä, sillä tästä olisi voinut saada hyvän – ehkä jopa erinomaisen - elokuvan.
Kuvat on lainattu täältä.

7 kommenttia:

 1. Hannele, minä taas tykkään kauhusta tosi paljon, etenkin elokuvissa. Kauhukirjoja en juurikaan lue (enää) :)

  VastaaPoista
 2. Minäkään en uskalla katsoa pelottavia leffoja...käännän katseen pois tai vaihdan kanavaa...En valitse siksi enää koskaan mitään pelottavaa...ahdistavaa...

  Draamaa kylläkin ja useinmiten...
  Nyt odotan, että pääsen katsomaan "The Reader"in mm...

  VastaaPoista
 3. Hanne, minuakin jännittää jotkut taiten tehdyt kauhuleffat tosi paljon, että hyvä että paikoillaan pysyy, mutta silti on pakko katsoa. Ne kiehtovat minua jostain syystä. :)

  VastaaPoista
 4. (tietysti poikien ja miehen kanssa on tultu katsottua yhtä sun toista)

  VastaaPoista
 5. Mulle uppoaa kunnon kauhu ja jostain syystä nukke-aiheiset saa väristykset aikaiseksi.... hrrr..
  En niinkään piittaa mistään olioista tai örkki-kauhusta.
  Jotenkin tuntuu siltä, etten taida katsoa tuota pätkää ainakaan yksiksein!

  VastaaPoista
 6. Hannele, en minäkään tykkää yksin kauhua katsella :)

  Arjaanneli, sama juttu minulla! Minua kiehtoo erityisesti sellainen psykologinen kauhu, jossa ei ole yliluonnollisia (esim. niitä örkkejä) voimia pelissä. Tai siis yliluonnollisia elementtejä voi olla, mutta ei niitä örkkejä minullekaan, kiitos.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.