Hae tästä blogista

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Lukumaraton alkakoon kello 10.00 (Suomen aikaa kello 12.00) ja LOPPUKOON!

No niin, kohta alkaa minunkin lukumaraton. Moni onkin jo startannut ja kävin tässä aamukahveja vedellessäni kurkkimassa ja kannustamassa heitä. Myös Nyt-liite on huomioinut tämän kollektiivisen lukumaratonin.

Aloitan maratonin kello 10.00 eli Suomen aikaa 12.00. "Venyttelen" (eli juon kahvia) siis vielä about tunnin ennen starttia. Kuvista näet maratonkasani (suurenevat klikkaamalla), joista lukemiset on tarkoitus valita.

Pidätän kylläkin oikeuden sooloilla, koska kasoista puuttuu parhaillaan kesken olevat kirjat, jotka haluan lukea ensin loppuun.

Lukemisen aloitan Pia Heikkilän kirjalla Operaatio Lipstick, jota olen lukeut ennestään 101 sivua.

Heitän blogiini väliaikatietoja epäsäännöllisin väliajoin riippuen siitä, missä satun olemaan.

Mieheni kommentoi suunnitelmiani kysymällä kauankos aiot pysyä hereillä. Hmm! Minullahan on siis tapana nukahdella, miten sattuu ja se on kausittain ihan ongelmakin. Toivottavasti ei tänään!

(Suluissa Suomen aika)

Kello 9:40 (11:40)

Otankin varaslähdön ja siirryn nyt (toiseen huoneeseen) lukemaan Operaatio Lipstickiä.

Kello 11:35 (13:35)

Luettu Lipstickiä about sata sivua (s. 101-199), lasken täsmällisen määrän maratonin lopuksi. Pidän nyt vain paperikirjanpitoa.

Periaatteessa kirja on ihan ok ja on mielenkiintoista lukea elosta ja olosuhteista sotilasleireillä. Jatkuva paneskelusta haaveileminen tosin hieman rasittaa.

Myös ulkonäkökeskeisyys rasittaa ja mietinkin eikö kolmekybäsillä tosiaankaan ole muuta juteltavaa vapaa-ajallaan kuin miesten ulkonäkö, peniksen koko ja paneminen. Viinaakin kitataan siihen malliin, että itse olisin varmaan joutunut vatsahuuhteluun jo parikin kertaa tuolla tahdilla.

Mutta eipä se mitään, ihan lupsakka kesäkirja tämä on. Kirjoitan tästä maratonin jälkeen oman arvionsa eli nämä ovat nyt vain tällaisia pintapuolisia väliaikamietteitä.

Jatkan saman kirjan lukemista hetken kuluttua. Pidän tähän samaan syssyyn kahvitauon ja käyn kurkkaamassa, miten muilla maratoonareilla sujuu.

Kello 13:45 (15:45)

Lipstick on nyt luettu loppuun ja aika valita seuraava kirja. Kovin nopeaa ei tämä lukemiseni tosiaan ole, mutta enpä ota paineita.

Ajattelin sitä paitsi tässä välissä käydä vähän ulkona tuulettamassa päätäni ja hankkimassa jotain sapuskaa. Tähän mennessä en ole muuta kuin kitannut kahvia.

Kello 16:10 (18.10)

Meninkin hetkeksi vanhalle hautuumaalle lukemaan. Mukaan lähti Go Ask Alice ja lukeminen sujuikin siellä kivasi siihen asti, kunnes ampiainen ihastui minuun. En päässyt siitä eroon muuten kuin häipymällä paikalta.

Tein pienen kävelylenkin ja tulin kaupan kautta kotiin. Nyt taukoilen (yllättäen taas, heh) sen aikaa, että saan syötyä. Sitten jatkan Alicen lukemista, joka muuten alkukankeuden jälkeen on alkanut kiinnostaa kovastikin. Kerron siitä lisää seuraavassa väliaikatiedossa.

Mutta mutta, minulle melkein jo iski lukuahdistus, koska kyttäsin liikaa sivumääriä. Ilmeisesti en kestä edes sitä, että itse kyttään itseäni, joten päätin että lasken kokonaissivumäärän vasta sitten, kun koko homma on ohi.

Siihen asti unohdan, että kirjoissa on ylipäätään mitään sivuja. Tämä tällainen "suorittajapiirre" tuli minulle itsellenikin yllärinä, koska en yleensä ole sellainen. Vaan kaikkea sitä oppii.

Ai niin, kitalaenpuhdistusnovellit olen unohtanut kokonaan, apua! Luen Alicen jälkeen useamman putkeen.

Kello 20:40 (22:40)

Oho, heräsinpä juuri. Ennen nukahtamista sain luettua ehkä noin viisi sivua. Jos joku ajattelee, että nythän jaksan lukea sitten myöhempään iltaan/yöhön asti, niin voin sanoa, että en jaksa. Nukahdan silti uudelleen viimeistään siihen aikaan kuin normaalisti.

No mutta, jatkanpa lukemista jahka tokenen tästä pöhnästä.

Kello 8:00 (10:00)

Kappas, yhtäkkiä on aamu. Olipas makoisat unet.

Kyllästyin Aliceen ja yritin vaihtaa kirjaa, mutta mikään maratonkasan kirjoista ei yhtäkkiä kiinnostanutkaan juuri sillä hetkellä. Monista luin kyllä ekan sivun.

Sitten keksin, että onhan minulla muitakin kirjoja ja menin eräälle toiselle kasalle ja otin Tony Parkin African Dawn. Se imaisi heti mukaansa, tosin nukahdin luettuani sitä noin kymmenen sivua.

Tämä minun lukumaraton muistuttaa enempi unimaratonia eli reisille meni koko homma (luin oikeastaan jopa vähemmän kuin noin muuten saattaisin lukea!). Nostan hattua teille ahkerille lukijoille, minusta ei tällaiseen ole eli tämä kokeilu jääköön myös viimeiseksi.

Maratonaikaa olisi jäljellä vielä pari tuntia, mutta taidan käyttää sen kahvin juomiseen.

Kello 9:40 (11:40)

Jes, se on OHI!!!! Ei enää ikinä minulle tällaista - jatkossa pysyn kiltisti katsomossa kannustusjoukoissa. Suurin osa maratonista kului unten mailla. Oli kyllä hyvät unet, ei siinä mitään.

Yhtään kokonaista kirjaa en saanut luettua. Operaatio Lipstick oli minulla ennestään kesken ja luin sen loppuun. Go Ask Alicea luin 90 sivua ja kirja on edelleen kesken. Iltasella tein syrjähypyn maratonkasan ulkopuolelle ja aloin lukea African Dawnia: sitä on nyt luettu peräti 15 sivua.

Luettu kokonaissaldo on siis todella vaatimaton: 288 sivua. Minut saa diskata!


52 kommenttia:

 1. Tervetuloa mukaan :-) Hereilläolo tuotti minullekin tässä aamupäivällä vaikeuksia, mutta lähinnä siksi, ettei meidän Toto 2v antanut yöllä nukkua oikein ollenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits, loppusuorallahan tässä ollaankin jo. Tai sinä olet jo ylittänyt maaliviivan. ;)

   Minulla meni ihan nukkumiseksi koko homma eli ollut mun juttu tämä tällainen :D

   Poista
 2. Mielenkiintoista kuulla, mitä pidät Operaatio Lipstickistä. Toivottavasti pysyt hereillä ja muutenkin jaksamista kohta alkavaan maratoniisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin mietitytti tuo Operaatio Lipstickin pinnallisuus. Kyllä minulla muistaakseni liikkui sinkkuaikoina päässä jotakin muutakin kuin kuumat miehet ja miesten metsästäminen. Tietysti ihmiset ovat erilaisia, mutta kai ainakin suurimmalla osalla sinkuista elämässä on muitakin prioriteetteja kuin vastakkaisen sukupuolen valloittaminen.

   Poista
  2. Juu, nuo mieskiihkoilut olisi voinut ehkä ymmärtää, jos kyseessä olisi ollut nuorempia henkilöitä, esimerkiksi myöhäisteinejä. Olin itsekin ns. vapailla markkinoilla vielä 25-vuotiaana, mutta kyllä silloin puhuttiin muusta kuin miehistä.

   Ihan kelpo kirja silti, vaikka tietyt jutut särähtivät silmään. Mutta siitä enemmän sitten myöhemmin :)

   Poista
 3. Me aloitellaan ilmeisesti samaan aikaan lukemaan :) Mun pitäisi vielä ehtiä käymään kaupassa ja popsia aamiainen, että olen sitten kahdeltatoista valmiina heti starttaamaan. Onnea matkaan, pidä hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinulle loppurutistukseen, tulen kohta käymään kylässä. Oma loppumaraton taitaa kulua kahvin lipittämisen ja toisten suoritusten seuraamiseen :D

   Poista
 4. Tsemppia sinnekin! :) Itselleni sattui tyypillinen aloittelijan virhe ja nukahdin jo tunnin lukemisen jälkeen. Eli vasta ensimmäinen kirja takana. No, tietääpähän seuraavalla kerralla valmistautua paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minulle tapahtui tyypillinen virhe eli nukuin suurimman osan maratonista. Tämä onkin minun eka ja vika lukumaraton :D

   Poista
 5. Tsemppii, honey! Nyt en pääse mukaan, mutta tosi hienoa, että projekti toteutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, juu toteutuuhan tämä - ei tosin ehkä ihan niin kuin oli tarkoitus :D

   Poista
 6. Pirteyttä ja virtaa virtuaalisesti lähetettynä! :D

  Mielenkiintoisen oloisia pinoja, etenkin Return of the living dead! Sekä suomeksi että englanniksi lukeminen saman päivän aikana tuntuu tahmauttavan ainakin omaa päätä, ja huomasin jo yhden kerran ajattelevani englanniksi suomea lukiessa. Mikähän lienee olotila maratonin lopussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits, kyllästyin itse noihin pinoihin. Olisi pitänyt lähteä liikkeelle ilman pinoja ja lukea paksua kirjaa. Olisi ehkä voinut toimia minulla paremmin :D

   Minun pääni on tottunut vaihtamaan kielestä toiseen, joten ongelmia ei lukiessa tule. :)

   Poista
 7. Kiitos teille kaikille tsempeistä nyt näin yhteisesti!

  VastaaPoista
 8. Kiva lukea päivityksiä ihmisten maratoneista! Hyvin näyttää sujuvan :) Minullakin teki hieman mieli osallistua, mutta olen heinäkuun töissä, paitsi ensi viikon olen minilomalla, joten harmi, että seuraava kimppamaraton on vasta kahden viikon päästä, kun olen jo taas töissä. No, ehkä pidän lukumaratonin joskus ihan keskenäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä mennyt ihan kuin Strömsössä tämä minun maraton. Se plörähti ihan kokonaan loppua kohden :D

   Onneksi maratonin voi pitää keskenäänkin: tulen kyllä kannustusjoukkoihin, jos sellaisen pidät!

   Poista
 9. Kannattaa tosiaan syödä välillä, liiasta kahvista saa vatsan sekaisin. Kirjapinosi ovat hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juon aika paljon kahvia, mutta sellaista melko laihaa litkua runsaan maidon kera. Eli siksi masu kestää useita kupillisia ;)

   Poista
 10. Evästauot ♥ Taukoilisin mieluusti vaikka tunnin välein että pääsisin jotain mussuttamaan, mutta yritän pitää itseni lujana! Yllättävn vaikeaa :D

  Hyvin menee sullakin. Mulle on ihme kyllä tullu täysin päinvastainen reaktio tuon sivumäärän kyttäämisen kanssa! Normaalisti kun luen tulee aina välillä vilkuiltua sivumäärää. Oon todennut että se johtuu siitä että tiedän suurinpiirtein oman lukutahtini ja ajoitan kuinka kauan/pitkälle ehdin lukea ennen kuin pitää tehdä jotain muuta. Nyt en vilkuile kun tiedän etukäteen ettei tarvitse tehdä mitään muuta kuin lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) Itse havaitsin, että minulle sopii parhaiten sellainen lukutyyli kuin normaalistikin eli en yleensä välttämättä lue paria tuntia pidempään kerralla paitsi illalla sängyssä.

   Sinä osasit kyllä hyvin suhtautua maratoniin, minulle se toi lähinnä stressiä :D

   Poista
 11. Eihän tämä mikään nopeuskilpailu olekaan !
  Minulla kävi hassusti kitalaenpuhdistusnovellien kanssa, kun jäin koukkuun ja vetäisinkin sitten koko kirjan kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole niin, mutta jotenkin en osannut enkä nähtävästi osaa suhtautua fiksusti tähän maratoniin. :D

   Sinulla olikin sitten hyvät novellit!

   Poista
 12. Hauskaa lukumaratonia! Minua alkoikin heti kiinnostamaan tuo Go Ask Alice -kirja, mielenkiintoinen nimi, heti haluaa tietää enemmän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan mielenkiintoinen, kirjoitan siitä oman postauksen jossain vaiheessa. Minulla on sekin kirja vielä kesken, koska alkoi kyllästyttää ne huumesekoilut :D

   Poista
 13. Tsemppiä sinne! Itse olen vähän sellainen suorittaja, joten luultavasti syynään luettujen sivujen määriä omalla kohdallani sitten kahden viikon päästä hyvinkin tarkkaan. Mutta toisaalta se tuo kivan olon omalla tavallaan, joten pitäydyn siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas en ole lainkaan suorittaja, joten olin ihmeissäni kun maratonin aikana sellaista havaitsin itsessäni. En noin yleisesti ottaen muutenkaan koskaan laske lukemiani sivuja. :)

   Poista
 14. Eksoottinen tuo hautuumaa lukupaikkana! En osaa kuvitella täällä Suomessa köpöttäväni mihinkään luutarhaan lueskelemaan, mutta Britanniassa ne ovatkin jotenkin romanttisempia ja koristeellisempia paikkoja. :D Tsemppiä "pöhnään" (hih!) ja maratonin loppuvaiheille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luutarha :DD Täällä on paljon ihania luutarhoja, jotka eivät ole enää käytössä. Niissä on mukava istuksia :) Mutta juu, en kyllä Suomessa menisi hautuumalle lukemaan :D

   Poista
 15. Nukahtelu kirja kädessä kuulostaa aika tutulta :)
  Tsemppiä jäljellä olevalle maratonille ja onnea!

  VastaaPoista
 16. Hei, tsemiä sun viimeisille tunneille!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits, hyvin menee nämä vikat tunnit kommentteihin vastatessa ;D

   Poista
 17. Tsemppiä vielä loppumaratoniin! Mullakin on loppurutistus käynnissä ja tuli kyllä huomattua että vaikka olisi kuinka kiintoisa kirja niin uupumus tulee väistämättä jossain vaiheessa.. Eli ei tämä maratoonilukeminen ole ihan se kivoin tapa lukea, mutta hauska välillä kokeilla tämmöistäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeiluna tämä oli kyllä ehdottomasti mielenkiintoinen, mutta omalta osaltani en enää aio maratonia vetästä :D

   Tsemppiä sinullekin loppukiriin!

   Poista
 18. Minäkin yleensä sammahdan aika nopeasti kirja kädessä. Olen myöskin päiväunien mestari ja pyhitän yöni unelle. Kallein huonekalu kotonani taitaa olla juurikin sänky!

  Kuin ihmeen kaupalla, minua ei kuitenkaan martoonatessa nukuttanut lainkaan. Väkisin käskin itseni nukkumaan klo 3, jotta aamu ei olisi niin raskas. Todella kummallista. Liekö jonkinlaista adrenaliinia kehossa, en tiedä.

  Oli kuitenkin kiva lukea, miltä tuntuisi, jos maratoni ei olisikaan vienyt mukanaan. Minä puolestani teen tämän vielä joskus uudestaan, mutta en kyllä tänä kesänä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä inhoan nukkua päiväunia, koska yleensä nukkuminen menee ihan överiksi eli nukun tuntikausia ja olen koko loppupäivän/illan ihan sekaisin. Uni voi tulla ihan kirjan kanssa tai ilman (minulla on "hereilläpysymisongelma", jota kutsun leikkimielisesti narkolepsiaksi, vaikka kyseessä ei siis ole oikea narkolepsia).

   Minen kyllä pysty millään valvomaan kolmeen asti, hyvä että edes puoleen yöhön ja harvemmin siihenkään asti. Jos haluan pysyä hereillä, se tapahtuu helpoiten juomalla alkoholia. En kuitenkaan viitsinyt vetästä maratonia hiprakassa ;D

   Mietin muuten, että minun olisi ehkä kannattanut valita lukemiseksi nimenomaan tiiliskivi. Mutta juu, nyt kävi näin :D

   Sinulta sujui maratoonaaminen tosi hienosti, hyvä hyvä! Niinpä se vain on, että se mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle :)

   Poista
 19. Ei diskata! Hih, minä oikeastaan ihailen tuota, että nukahdat kirja kädessä... jos kirja on hyvä, en yleensä onnistu nukahtamaan sen kanssa - ja kovin huonoja en viitsi lukea - joten harvoin tulee luettua sängyssä... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minä nukahdan kyllä oikein hyvienkin kirjojen kanssa ja sekös ärsyttää, kun alkaa pilkkiä kesken vetävän romaanin :D

   Poista
 20. Tulin blogiisi, ja ensimmäinen reaktio oli: "vaaaaaaau" Tosi hieno ulkoasu! ja hauska nimikin :D

  Ei sua diskata, tärkeintä on osallistuminen. Jokainen lukee omaa tahtiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ja tervetuloa! :)

   Oli kyllä mielenkiintoinen kokeilu, mutta ei tosiaan ihan mun juttu tämä tällainen ;)

   Poista
 21. Voi sua, tätä oli oikein hauska lukea. Vaikka ei ehkä niin hauskaa tuo nukahtelu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joskus vedetään unimaraton, veikkaisin itseäni voittajaksi :D

   Poista
 22. Harmi kun maraton ei onnistunut, mutta ainakin kokeilit :)

  Päätin joskus, etten lue enää iltaisin selälläni maaten mitään kirjoja, koska se herättää herkästi pilkkimisreaktion. Kerran käsissä ollut tiiliskiviromaani pamahti melkein naamalle :D Niin ärsyttävää, kun on hyvä kirja ja silmissä sumenee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannatti silti kokeilla, niin tiedänpähän nyt, että ei enää ;-)

   Tiiliskiven lukeminen selällään ON vaarallista! :D Minä onnistun kyllä nukahtamaan istualleenkin vaikkapa sohvalle, jos on hyvä asento :D

   Poista
 23. Tulipahan kuitenkin testattua ja todettua, että ei ole sinua varten. Onnea siis kokeilusta ja oivalluksesta :)

  Minä yritän tehdä saman ihmiskokeen loma-aikana, toivottavasti sopiva aikarako löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tokihan (melkein) kaikkea pitää kokeilla ;) Näin jälkikäteen ajatellen luulen, että aika oli yksinkertaisesti väärä - samoin paikka. Lukumaraton olisi ehkä kiva pitää joskus vaikkapa mökillä luonnonhelmassa ja ehdottomasti valita monen lyhkäisen kirjan sijasta tiiliskivi. Luulen, että minulla se toimisi paremmin.

   Eli eihän sitä koskaan tiedä, vaikka vielä joskus testaisin oman maratonkuntoni erilaisissa puitteissa :D

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.