sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Ota riski ja rakastu kirjaan!

Kuva Annamin blogista.

Olipa ihanaa huomata, että taannoin blogeissa paljon kiertänyt haaste "Ota riski ja rakastu kirjaan", on jälleen herännyt horroksestaan. Vielä mukavampi yllätys oli, että tulin siihen itsekin haastetuksi.

Kiitos siis Annami (Anna minun lukea enemmän) haastamisesta! Annami määräsi minulle haastekirjaksi Margaret Atwoodin Handmaid's Talen. Olen lukenut vain yhden Atwoodin (Alias Grace) kirjan aiemmin ja senkin muuten juuri tämän samaisen haasteen tiimoilta.

Tähän väliin kopioin haasteen säännöt Annamin blogista:

Mitä teet, jos sinut haastetaan Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen?

1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan. 

2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi. 

3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan.

Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

Tutkiskelin kauan ja hartaasti Annamin blogia ja huomasin, ettei hän ole lukenut Mankellin kirjoja. Tai ehkä onkin, muttei vielä silloin pitänyt blogia. Vastahaastankin hänet lukemaan Henning Mankellin Likaisen enkelin.

Valitsin tämän kirjan siksi, että siinä liikutaan myös rakastamassani Afrikassa. Olisi jännä tietää, mitä Annami siitä pitää. Jos olet kirjan lukenut, niin ilmottele - minulla odottelee valmiina vaihtoehto numero kaksi.

Olen nyt nihkeä enkä jatkohaasta ketään erikseen. Olen kuitenkin enemmän kuin innokas jatkamaan tätä haastetta eli jos haluat tulla haastetuksi mukaan, ilmoita se kommenttilootassa, niin lisään sinut postaukseen ja määrään haastekirjan.

~~~

Minulla on viime haasteesta lukematta vielä(kin) yksi haastekirja: Lies of Locke Lamora. Apua! Pitää ottaa sekin lukuun mahdollisimman pian. Kirjan hankin (ihan itse ostin) pikimmiten haasteen saatuani, mutta "unohdin" lukea sen.

6 kommenttia:

 1. En ole lukenut Henning Mankellia. Äitini tykkää hänen kirjoistaan kovasti, joten siksi olen välillä miettinyt, että pitäisi kokeilla, mutta ajatuksen tasolle on jäänyt. Joten kiitos mielenkiintoisen haastekirjan valitsemisesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No osuikin hyvään saumaan tämä haastekirja eli joudut pakolla tutustumaan Mankeliin ;)

   Poista
  2. Hieno valinta haastekirjaksi!

   Nimimerkillä Mankell-fani <3

   Poista
  3. Hih, levitetään Mankelin ilosanomaa ;)

   Poista
 2. Hauska kuulla, että seikkailusi Margaret Atwoodin kanssa saavat jatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan hyvä että tuli Atwoodia taas haasteeksi. En tiedä, milloin tulisi muuten siihen tartuttua, vaikkei minulle mitään traumaa Gracesta jäänytkään ;)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.