tiistai 20. lokakuuta 2015

Kirjamessut ja minä


Helsingin kirjamessut starttaa torstaina 22.10. ja kirjaisaa ilottelua jatkuu aina sunnuntaille saakka. En ole koskaan aiemmin käynyt Helsingin (enkä minkään muunkaan kaupungin) kirjamessuilla, joten nyt menee neitsyys kuin syysillassa lepattava hämähäkinseitti.

Osallistun messuille bloggaajapassilla, ja tarkoitukseni on hääriä messuilla ainakin kahtena päivänä. Nuo päivät ovat perjantai ja lauantai, mahdollisesti myös sunnuntai mutta sen näkee sitten. Täytyy tarkastella, mitkä on fiilikset. En välttämättä kestä suuria ihmismassoja kolmena päivänä peräkkäin.

Messulehteä olen lukenut ja selaillut paljon ja hartaasti. Olen merkkaillut lehden ohjelmistoon tapahtumia, jotka minua kiinnostavat. Niitä onkin muuten melkoisen paljon, joten tuskin pääsen kaikkiin. Haluan nimittäin hengailla myös ihan vapaasti.

Mietin aluksi, että teen tärppikoosteen blogiini, mutta en jaksa puolta lehteä tänne kopioda, joten jätänkin väliin. Mahdollisesti teen koosteen blogiini messupäivistä sitten, kun olen elänyt ne.

Sen verran kerron nyt kuitenkin, että Venäjä ei pahemmin näy valinnoissani. Venäläisistä kirjailijoista minua kiinnostaa lähinnä Sergei Lukjanenko, vaikken ole vielä yhtään teosta häneltä lukenut. Lukjanenko on kirjoittanut Partio-sarjan, joista kolme ensimmäistä osaa minulla on kyllä hyllyssäni. Vielä kun ehtisi lukea ne joskus!

Jos jostain syystä tunnistat messuilla minut (se voi olla haastavaa, ellei tunne minua ennestään), vetäise rohkeasti hihasta (jos siis kiinnostaa: jos ei, niin älä sitten). Älä mielellään kuitenkaan niin lujaa, että hiha repeää tai muuta vastaavaa.

Suomeen matkustan huomenna. Ajattelin repäistä ja ottaa mukaani vain kirjan (ystäville tarkoitettujen tuliaiskirjojen lisäksi), joka minulla on parhaillaan kesken (Lawrence Hill: The Book of Negroes). Luulen, että tulee Suomesta kuitenkin hamstrattua sen verran paljon kirjoja, että lukeminen tuskin loppuu kesken reissun.

En ole käynyt aikoihin Suomessa talvella. En edes muista, kuinka monta vuotta sitten. Minulla ei enää edes ole kunnon talvivaatteita, koska niitä ei täällä tarvitse. Täytynee harjoittaa kerrospukeutumista ja toivoa, ettei nyt ihan järisyttäviä pakkasia ole luvassa.

14 kommenttia:

 1. Oi, tervetuloa Suomeen :) Vielä ei onneksi ole ainakaan pakkasta, todennäköisesti toki tilanne muuttuu heti, kun jalkasi maankamaralle asetat :D Nyt ainakin Helsingissä aurinko paistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, hävyttömän myöhässä nyt vastailen, mutta joskus voi tosiaan kestää. :D Kiitokset kommentista ja toivotuksista! Ihmeen hyviä ilnoja on pidellyt - siis aurinko on paistellut paljon ja ulkona on tarennut :)

   Poista
 2. Viime vuonna taisi messujen aikaan yllättää jonain päivänä nollakelillä ja räntäsateella, mutta kyllä täällä siis vielä plussan puolella pysytään. Jonkin verran kerroksia on tietysti hyvä olla kun liikkuu ulkona ja sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko leutoa on pidellyt kyllä, olin varautunut kylmempään mutta hyvä näin. Messuhallissa tuli jopa kuuma, mutta sillä ihmismäärällä taisi olla tekemistä asian kanssa. :)

   Poista
 3. Minulle nämä ovat toiset messut, olin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Viime kerralla olin etukäteen merkannut vaikka mitä kiinnostavaa ohjelmaa, mutta lopulta tulin katsoneeksi vain muutaman. Katseltavaa ja ihmeteltävää oli muutenkin niin paljon. Ja antikvariaatti puolella vierähti rovi jos toinenkin.

  Todennäköisesti olen tänäkin vuonna messuilla vain lauantaina. Ja minuakin saa tulla nykäisemään hihasta, jos tunnistaa. Itse olen niin ujo, etten ehkä uskalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikin muuten todella komea antikvariaattipuoli. Todella runsas, ihan yllätti. Olin messuilla perjantaina ja lauantaina, mutta en nähnyt sinua, höh.

   Poista
 4. Tervetuloa Suomeen! :-)

  Ja sama ongelma tuon ohjelmanumeroiden määrän kanssa (huomasin että olin merkannut samaan aikaan jopa kahdeksan numeroa)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Haha, minulla oli sama eli oli useita samaan aikaan alkavia ja sitten sellaisia, jotka alkavat heti edellisen ohjelman jälkeen eli olisi tullut kaamea kiire ehtiä joka paikkaan. Messut meni aika vapaalla tyylillä paitsi lauantaina oli muutama "pakko-ohjelma", jotka halusin nähdä.

   Poista
 5. Kerrospukeutuminen on hyvä. Minullakin on vaikeuksia miettiä, mitä pukea Helsingin reissuun. Aamuisin on aika koleaa, ja sisätiloissa taas on usein liiankin lämmin.

  Jos näet minun näköisen, niin moikkaa! Minä liikun mieheni kanssa tai erillään perjantaina ja lauantaina. Tarkemmat suunnitelmat on tekemättä. Meillä on myös teatterissa käynti (Slava) ja ystävien tapaamista, katsotaan, mitä kaikkea ehtii ja jaksaa. Kyllähän se messuhulina väsyttää. Etukäteissuunnittelu kannattaa tehdä.
  Olen katsellut ohjelmalehteä ja tehnyt valintoja. Pitää vielä verrata miehen kanssa, onko yhtään samaa kiinnostuksen kohdetta.

  Hyvää matkaa tänne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Messuhalli oli melkoinen sulatusuuni tai sitten minua vaivasivat kuumat aallot muuten vain. Mutta hyvät messut, harmittaa että niin moni ihminen (siis kanssabloggaaja) jäi tapaamatta. Oli aika vaikea siellä ihmisvilinässä bongailla "tuttuja" varsinkaan kun en jaksanut käyttää rillejä. :D

   Opin kyllä messuilla sen, että kannattaa tosiaan etukäteen merkitä ylös ne ohjelmat, jotka haluaa ehdottomasto nähdä: muuten ne lipsahtavat helposti ohi.

   Poista
 6. Ei ole pakkasta - tervetuloa! Ja huomatkaa kaikki, että messulehden kellonajat ja ohjelmat ovat jo ehkä muuttuneet, netissä on ajantasaiset tiedot. Mutta ei siellä voi välttyä hyviltä tapaamisilta, oli missä tahansa mihin aikaan tahansa. Sen verran pieni se halli kuitenkin on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset toivotuksesta! Pakkasta ei ole onneksi näkynyt edelleenkään, vaan yllättävän leutoa on ollut. Vaan sehän sopii minulle. :) Messuista opin sen, että ehkä hieman enemmän olisi pitänyt suunnitella, mutta hyvin ne meni vapaahkollakin tyylillä :D

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.