Hae tästä blogista

perjantai 16. joulukuuta 2016

16. Eileen haisteli sormiansa

Jospa nyt yrittäisin toteuttaa haastetta ihan alkuperäisellä idealla eli

16. jouluinen tarina/juoniLuen tällä hetkellä Ottessa Moshfeghin romaania Eileen. Kirjassa ei kylläkään ole jouluista juonta eikä tarinakaan pyöri joulun ympärillä (ei ainakaan jatkuvasti sivulle 82 mennessä). Mutta joulun merkitystä Eileenille on valotettu. Eileen muun muassa tykkää koristella joulukuusen työpaikallaan.

Tämä kirja on hieman häiritsevä. Hyvin harvoin tulee mieleeni mässäily ja repostelu, mutta tässä siitä on oikein tehty taidetta. Ei kohauta, en shokeeraannu, ei oikein tunnu miltään. Sori nyt vaan. Pidempi mielipide varmasti tulee sitten, kun olen lukenut kirjan kokonaan ja ehkä se on ihan toisenlainen kuin tässä vaiheessa.

Postauksen otsikko viittaa siihen, että Eileen raaputteli kutisevaa alapäätänsä, haistoi sormiansa ja sitten kätteli noilla kätötsillä työtoveriansa (joka ei luonnollisesti nähnyt raaputusta). Huiii.

4 kommenttia:

 1. Että tota noin? Otsikko herätti kyllä mielenkiinnon. Laajempaa arviota odotellessa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jane, kirjailija on irrotellut oikein kunnolla luodessaan Eileenistä mahdollisimman epämiellyttävän henkilön. Alapään raaputtelu ei sinänsä tee ihmisestä epämiellyttävää, mutta se yhdistettynä Eileenin ajatuksiin ja kaikkeen muuhun, niin hmmm :D

   Laajempi arvio tulee, kunhan saan kirjan luettua.

   Poista
 2. No, johan on juttu, - eipä ole konsaan juohtunut mieleen moinen veto. Mikä tässä on se pointti? Tosiaan olisi kiva saada arvio kokonaisuudesta, sikälis kun sellainen muodostuu, sillä ei hauskuuta eikä tuolla vielä lukijaa raiteiltaan saada:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkutukka, tuntuu että kirjailija on kirjoittanut lähes kaikki mahdolliset epämiellyttävät ominaisuudet Eileeniin. Kuvailu ja "shokeeraaminen" alkaa jo puuduttaa. Menee hieman alleviivaammiseksi ja ehkä jopa korniksi.

   Mutta kaikesta huolimatta kirja on kyllä pitänyt otteessaan ainakin tähän asti. Toivoisin silti jo jotain tapahtuvaksi, kun siitä on kohkattu jo melko kauan tässä kirjassa. Pidempi miete tulee varmasti kunhan olen lukenut kirjan kokonaan. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.