Hae tästä blogista

torstai 24. marraskuuta 2022

Podcasteista seuraa puuhastelun oheen

Olisiko teillä hetki aikaa keskustella podcasteista? Ai ei, no keskustelen silti!

Kuuntelen podcasteja patikoilla ja lenkeillä.
 

Esittelin helmikuussa muutamia podcasteja, joita kuuntelin suht. säännöllisesti. Huomatkaa imperfekti, sillä osaa mainitsemistani en enää kuuntele säännöllisesti tai ollenkaan. Osa podcasteista on sarjoja, jossa oli tietty määrä jaksoja (kuten vaikkapa Antti Holmam podcastit). 

Ennen kuin kerron uusista löydöistäni haluan irtisanoutua aiemmin mainitsemastani Et sä noin voi sanoo -podcastin kuuntelemisesta. En ole nimittäin jaksanut kuunnella kyseistä podcastia enkä sen sisarpodcastia enää pitkiin aikoihin. Kyllästyin äijien ”huumoriin” ja tiettyihin ummehtuneisiin asenteisiin, joista ”setämäisyys” paistoi liikaa läpi. Ei voi mittään, ei vaan jaksa koska vastaavaa näkee muutenkin ihan tarpeeksi.

Takakansi-podcastia kuuntelen edelleen ja olen todella iloinen, että jaksoja pukkaa tasaiseen tahtiin.  Mieleeni on nyt jäänyt erityisesti jakso, jossa on vieraana Elina Airio. Syntyi pakkomielle lukea Airion romaani Metsässä juoksee nainen. Onko joku jo lukenut? Itse en ollut aiemmin Airiosta edes kuullut. 

Sitten muihin podcasteihin.

Olen viime aikoina (olen kirjoittanut osan tästä postauksesta ennen suomireissua) innostunut muun muassa true crime -minisarjoista ja muista mysteereistä. Mainitsen tässä muutamat.

History’s Great Mysteries: The Dyatlov Pass Incident (spotifyssa)

Venäläinen yhdeksänhenkinen patikkaretkue katoaa ja sitten löydetään kuolleena erittäin epämääräisissä olosuhteissa Uralin pohjoisosissa.

Superkiinnostava ja hämäräperäinen keissi!

Body on the Moor (kuunneltavissa myös Spotifyssa)

Miksi mies matkustaa Peak Districtille kuolemaan? Ja kuka hän edes on? Seitsemän noin kymmenen minuutin pituista jaksoa. Keissin voi myös lukea hienosti rakennettuna BBC:n sivulta, jos ei kuuntelu innosta.

Last Man Standing (Spotifyssa)

Mitä tapahtui brittijournalisti John Cantlielle sen jälkeen, kun Isis kaappasi hänet Syyriassa 2012. Taiten rakennettu henkilökuva Cantliesta ja perusteellista selvittelyä hänen liikkeistään ja työstään kuvajournalistina sota-alueilla. Cantlien kohtalo on järkyttävä (ei edelleenkään tiedetä onko hän elossa – todennäköisesti ei) ja muutenkin tämä podcast tuli jotenkin iholle. Hyvin mielenkiintoinen ja avaava myös sotajournalismin näkökulmasta. 

No Strings Attached (Spotifyssa)

Itv:n podcast, jossa selvitellään Vickie Cilliersin laskuvarjohyppyonnettomuutta. Vicky on onnekas, sillä hän jää henkiin. Onnettomuustutkinta muuttuu pian murhanyritystutkinnaksi, sillä on selvää että Vickyn käyttämää laskuvarjoa on sabotoitu.

En tiedä laskuvarjohypystä tuon taivaallista, mutta sillä ei ole väliä. Se mitä täytyy ymmärtää, kyllä kerrotaan. Todella häiritsevä tapaus!

 

Suomenkieliset


Kirjalliset ystävät (Spotify)

Taiten tehtyjä ja mielenkiintoisia kirjailijahaastatteluja kustantamo S&S:n kirjailijoista/kirjoista.


Nobel tai ei mitään
(Spotify)


Podcastissa esitellään ”yksi kerrallaan kaikki maailman arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon voittajat.

Tyyliltään hauska, mutta asiallinen, ei turhaa pönötystä!
Nobel tai ei mitään -instagramissa.

6 kommenttia:

  1. Hauska nimi tuo "Nobel tai ei mitään" :D Olen tosi huono kuuntelemaan podcasteja, koska niihin samoin kuin videoihin minun on vaikeampi keskittyä. Jostain syystä kirja on sellainen käyttöliittymä, josta en koko ajan herpaannu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin lukeminen on ehdottomasti luontevinta ja kaikkein helpointa on keskittyä nimenomaan lukemiseen. Podcasteja voin kuunnella ainoastaan liikkeessä ja silloinkin pitää olla ulkona. En siis voisi esim. siivotessa kuunnella :D

      Tuo Nobel tai ei mitään on kyllä mainio podcast!

      Poista
  2. Mää kuuntelen kävellessä ja bussissa podcasteja. Alotin nyt uutena Pieni karanteenikirjakerhon kuuntelun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuunnellut joitakin jaksoja tuota Pientä karanteenikirjakerhoa. Olisi hyvä, mutta äänenlaatu on niissä paikoin huonohko, joten oli pakko lopettaa. Lontoossa on muutenkin meluista, niin äänenlaatu oli erityisen tärkeä siellä. Täällä en olekaan kokeillut, voisi ehkä toimia paremmin kun täällä ei ole sellaista liikenteen älämölöä sum muuta.

      Poista
  3. Podcast- ja äänikirjaihmisiin verratessani tulee joskus tunne, että minussa täytyy olla jotain vikaa, kun en kerta kaikkiaan jaksa kuunnella mitään. Mutta tietysti se on vain ihmisten erilaisuutta. Itse keskityn parhaiten lukemiseen. No, toki siihenkin välillä huonosti, mutta lukiessa voi helpommin kelailla taaksepäin vaikka koko ajan, jos ajatus harhailee.

    Nuo kuuntelemasi mysteerit ovat kyllä kiinnostavia, kuten venäläisen retkueen katoaminen ja Isisin kaappaaman journalistin kohtalo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vertaaminen on turhaa, kuten itsekin toteat. Erilaisia ollaan eikä kyseessä ole mikään vika. :) Minullakin keskittyminen kuuntelemiseen onnistuu ainoastaan liikkuessani ulkona enkä silloinkaan koko aikaa välttämättä kuuntele, koska haluan myös olla toisinaan läsnä itseni kanssa siellä ulkona. Riippuu paljon, minne menen. Niin sanotut monotomiset osuudet sujuu hauskasti podcasteja kuunnellen.

      Vaikka tykään pääasiassa liikkua, niin on minullakin joskus motivaatio-ongelmia. Saan motivoitua itseni lenkille, kun haluan kuunnella jonkin tietyn podcastin jakson ja on “pakko” lähteä, että voin kuunnella sen :D

      Nuo kaikki mainitsemani ovat kyllä todella koukuttavia! Podcasteja jätän muuten herkemmin kesken kuin kirjoja. Jos podcastissa jokin ei miellytä (se voi olla yleinen äänimaailma, henkilön ääni, jaarittelu tmv.), jätän sen melko lailla alkuunsa kesken.

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.