Hae tästä blogista

torstai 27. marraskuuta 2014

Kolmen kopla inspiroiMieltäni lämmittää vieläkin saamani inspiraatiohaaste. Haasteen heitti minulle Omppu ja se tuli varsinaisena yllärinä, kiitos.

Ompun blogi Reader, why did I marry him? on minulle ennestään tuttu eli se kuuluu säännöllisesti seuraamiini blogeihin. Pidän Ompun pohtivasta ja omaäänisestä tavasta kirjoittaa. Tykkään lukea hänen tekstejään, vaikka itse kirjat eivät edes kiinnostaisi minua.  Omppu on sopivassa suhteessa analyyttinen ja räväkkä. Ihan sama, mistä hän kirjoittaa, niin se kiinnostaa minua.

Ompun kuvaus blogistani:

Elegian blogissa on ihan parasta se, että hän ei koskaan esitä mitään tai pyri miellyttämään. Elegia kirjoittaa räväkästi ja antaa mielipiteensä kuulua. Ei armoa. Ei myönnytyksiä. Elegia on suora ja konstailematon kirjoittaja, joka vähät välittää kirjallisuuden muoti-ilmiöistä.

Elegiassa on kapinoivuutta, joka saa minut hykertämään. Elegia aikaansaa lukijassaan suoraselkäisyyttä.


Olen otettu tällaisesta huomiosta, vaikka samalla se hieman arveluttaa. En kai ole maantiejyrä, joka liiskaa alleen kaikki eikä kuuntele, mitä muilla on sanottavaa? Toivottavasti en, sillä inhoan itse tuollaista käytöstä.

Tykkään keskustella, mutta en voi sietää käännyttämistä ja saarnaamista. Parhaimmillaan keskusteluista voi oppia kaikenlaista. Se ei silti tarkoita, että jonkun pitäisi muuttaa mielipidettä. Mottoni voisi olla: ei ole pakko olla samaa mieltä ja se on ihan fine. Kliseisesti voisi sanoa, että matka on minulle tärkeämpi kuin päämäärä.

Eiköhän tämä riitä minusta. Siirrytään inspiraatiohaasteen jakamiseen. Eli tarkoitus on valita kolme itseä inspiroivaa blogia ja kertoa miksi ne valitsi. Haasteen saaneet sitten jatkavat haastetta. Jos jatkavat. Tiedän, ettei kaikkia haasteet kiinnosta, joten voi jättää jatkot väliin. Ottakaa vastaan kuitenkin sanani, joilla haluan teitä kiittää.

Onpa muuten vaikea valita vain kolme blogia, mutta mennään nyt sääntöjen mukaan. Näitä kolmea blogia yhdistää eräs minulle tärkeä seikka: he vastaavat aina blogiinsa tulleisiin kommentteihin. Niin vastaa toki moni muukin, mutta koska piti kolme valita niin tässä ne nyt ovat.


Pinon päällimmäinen

Kirjojen lisäksi Sannabananan blogissa saa nauttia ihanista kuvista suoraan Ausseista. Australia on lähellä sydäntäni, joten tykkään kun pääsen blogitoverin siivellä sinne kurkkimaan.

Sannabananan blogi ja kirjoitustyyli on lämmin ja kuvaileva, raikas. Lisäksi britti- ja aussi(kirja)markkinat ovat tietyssä määrin melko samanlaisia, joten yleensä minun on helppo halutessani saada käsiini kirja, jonka Sanna on lukenut. Kunhan vain joskus muistaisi kirjoittaa nimiä ylös!

Pikkurilli

Pikkurillin Tuijalta tulee ulos terävää ja ronskia, mutta kuitenkin pohtivaa tekstiä, josta tykkään. Herättää usein halun keskustella joko aiheesta tai aiheen vierestä. Tai vain kommentoida jotain. Tuija voisi kirjoittaa vaikka ladon seinästä enkä haluaisi mistään hinnasta missata sitä(kään) kirjoitusta.

Hyönteisdokumentti

Hyönteisdokumentin hdcanisin teksti on älykästä ja analyyttistä. Hän kirjoittaa melko paljon kirjoista, joista en ole koskaan aiemmin kuullutkaan, minkä koen hyvin avartavana ja jopa sivistävänä. Hänen bloginsa synnyttää halun siirrellä omia mukavuusrajoja.


14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiva, jos miellytti. Ovat vieläpä tuoreita kuvia eli tältä viikolta. :)

   Poista
 2. Iih ihanaa kiitos kauniista sanoista! Olen hiukan innoissani tästä tunnustuksesta ( ja siitä että just palauduin nick caven keikalta!) :)
  Muratti(?)kuva on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, Nick Caven keikka! Oli taatusti parempi kuin herran kirjoittama kirja, heh ;D

   Joku muratti on tosiaan kuvassa, en tiedä mikä lajike. Niitä on niin paljon kaikenlaisia.

   Poista
 3. Kah, kiitoksia kauniista sanoista.

  Ja allekirjoitan kyllä myös Ompun luonnehdinnan, sillä tarkennuksella että maantiejyrä ei tule mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos, totta joka sana :) Ja huojentavaa kuulla, ettei tule jyrä mieleen!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ps. ja kiitos, kun kommentoit blogiani niin kauniisti. On muuten hirmu mielenkiintoista kuulla, miten muut oman blogini kokevat.

   Poista
  2. Huh, onneksi :))

   Kiitos itselleni, sinähän tämän aloitit ;) Olen oikeasti tosi otettu, että mainitsit minut!

   Poista
 5. Kiitoksia, ihana Elegia, kauniista sanoistasi ja ihqusta tunnustuksesta!!! Täytyy tunnustaa, että myös sinun blogisi rohkean rempseä tyyli on jo pitkään inspiroinut minua! Valokuvasi ja muu visuaalinen ilme blogissasi ovat myös aina miellyttäneet silmääni (tai silmiäni, koska enhän ole kyklooppi) ;)

  Pitääpä harkita sitä blogitekstiä ladon seinästä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Kiitti nauruista, ihana kommentti!)

   Poista
  2. Kiitoksia vaan sinullekin kauniista sanoistasi! :)) Sinä olit helppo nakki minulle - tulit heti mieleeni! Hyvä myös tietää, ettet ole kyklooppi. :D

   Jään odottamaan bloggausta ladon seinästä!

   Poista
 6. Blogissain on tää sama juttu sulle. Mitäs oot niin hyvä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mun mussua :))) Olit listallani, mutta karsin sinut pois itsestäänselvyytenä. <3

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.