Hae tästä blogista

maanantai 21. lokakuuta 2013

Aamulenkki Devil's Bridge -putouksille


Devil's Bridge falls sijaitsee noin parinkymmenen kilsan päässä Aberystwythistä. Se on suosittu turistikohde Walesissa, mitä ei onneksi ainakaan aamutuimaan huomannut.

Ihan rauhassa saimme samoilla lenkin putouksille näkemättä muuta ihmiselämää kuin rahastajan portilla. Sisäänpääsy reitille maksoi peräti £3,50.

Tässäpä heti alkuun se kuuluisa silta. Jos sillan tarina kiinnostaa, sen voi lukea täältä. Suosittelen lukemaan, minusta se on hauska.


Siltaa riittävästi pällisteltyämme matka saattoi jatkua kohti putouksia. Matka olikin oikea elämys kauniine maisemineen ja vaihtelevine polkuineen ja portaineen. Erittäin ihastuttava tapa aloittaa aamu.


Lenkki tekee kierroksen eli jo kuljettua polkua ei tarvitse palata takaisin. Siitä plussaa, sillä tykkään enemmän ympyröistä kuin janoista.
Löytyihän sieltä toinenkin silta. Sillä ei tosin ole mitään tekemistä paholaisen kanssa.


Parit portaat taas.


Tähän kierrokseen kului aikaa about tunti. Reitti ei ole pitkä, mutta se sisältää paljon portaita ja nousuja. Sanoisin silti, että hieman rapakuntoinenkin siitä suoriutuu. Jos ei siis tosi pahasti ole ravassa.


Suosittelen ehdottomasti tätä kuvankaunista kierrosta, mikäli sattuu Walesiin päin matkaamaan. Lenkin heitettyämme jatkoimme matkaa ja päädyimme Ambleside-nimiseen kylään, joka sijaitsee Lake Districtillä. Siitä enemmän ensi kerralla.

11 kommenttia:

 1. Miten upean näköistä! Täällä kun on vielä kuivaa pitkän sateettoman kauden johdosta niin tuo vehreys näyttää niin houkuttelevalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toukokuussa vehreys oli vielä sellaista kirkuvan vihreää. Nyt sävyt toki ovat jo tummemmat, ajoittain keltaiset ja punaiset. Mutta onneksi ikivihannat jäävät piristämään talvea :)

   Poista
 2. Onpas huikean näköinen paikka, wau!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits, se on kyllä todella huisi paikka! Voisin mennä uudemmankin kerran :)

   Poista
 3. Hilpeä tarina!

  Komeat ovat maisemat. Jos joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta, vaikuttavat maisemat tosiaan. Sitä tunsi itsensä aika pikkuruiseksi tuolla kaiken keskellä!

   Poista
 4. Aivan huikeaa! Tuolla olisi ilo vaeltaa...Kiitos upeista kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtipaikka tuo Devil's Bridge: eivät tee edes kuvat oikeutta sille. Kiitos kommentistasi :))

   Poista
 5. Työkavereitten kanssa suunnittelimme reissua lähivuosina Walesiin (kunhan saamme aikataulusuunnitelmat kohtaamaan) ja tämä täytyy ehdottomasti liittää matkasuunnitelmaan, samoin kuin Aberystwythkin. Kuvat ovat loistavia, mutta tunne tuolla polulla on varmasti kaikkine aisteineen koettuna vielä upeampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Walesissa on paljon upeita kohteita. Luulen, ettei Aberystwyth ole edes niitä hohdokkaimpia, vaikka upea olikin. Länsi-Wales lienee must see: siellä on vaikka mitä! Me skipattiin se, koska olimme matkalla ylemmäs, Lake Districtiin (joa on Pohjois-Englannissa).

   Mutta toisaalta: kaikkialla on omalla tavallaan upeaa ja erilaista <3

   Poista
  2. Niin ja siis ehdottomasti ei kannata missata tätä Devil's Bridgeä, jos siellä nurkilla liikkuu. Aivan mahtava kierros!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.