Hae tästä blogista

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kun Thames haluaa ulos uomastaan

Haluan esitellä hieman kotiseutuani tässä välissä. Meidän lähitienoon (en aio sitä erikseen mainita, vaikka olen sen joskus maininnutkin - en kuitenkaan halua mainostaa asiaa blogissani, mutta jos asia kovasti kiinnostaa niin saapi kysyä privana) sydän on ruskeana virtaava Thames, joka ajoittain innostuu valumaan yli äyräidensä nousuveden aikaan.

Kyseessä eivät siis ole mitkään tulvat, vaan normaali vuorovetinen vaihtelu. Puodit ovat varautuneet nousuihin ovien eteen asetettavilla suojilla.


Tässä se tie oikeasti menee. Kuvat ovat maaliskuulta. Tuolloin vesi nousi noin 7,6 metriä.


Tässä meidän kantiksemme veden saartamana.


Vuoroveden nousuja ja laskuja voi kätevästi tsekkailla netistä. Me (mieheni ja minä) joskus tarkistamme metrit ja menemme varta vasten vakkaripubiimme ennen nousua katselemaan tuota luonnon näytelmää ja ryystämme sihijuomia.
Pubiin ei tarvitse jäädä jumittamaan, jos haluaakin kesken nousun pois. Ravintolasta voi lainata saappaita. Ei muuta kuin omat kengät käteen ja saappaat jalkaan. Henkilökunta tulee saattamaan kuivalle maalle ja tuo saappaat takaisin.


Minua vaivaa lukujumi eli kirjoja on kesken useampikin, mutten oikein saa mitään luettua loppuun. Kyse ei ole kirjojen huonoudesta, vaan jostain ihan muusta. Yritän kyllä sen chick lit -jutun vihdoin saada ulos mahdollisimman pian. Muiden kirjojen kanssa en pitele kiirettä, vaan luen hiljaksiin silloin kun huvittaa.

23 kommenttia:

 1. Nätteja saappaita :)

  Mulla on kesken tylsä kirja ja jostain kumman syystä en kuitekaan saa jätettyä sitä kesken. Onneksi voi lukea sitten muuta, niinkuin päivityksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain olekin kivoja saappaita :))

   Minullakin on korkea keskeyttämiskynnys eli en helposti jätä kirjaa kesken. Ehkä sinun pitäisi, jos kirja on ihan kamala? Mikäs kirja on muuten kyseessä? ;)


   Poista
 2. Voi että.... täälläin jossain liikaa vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S.
   Hissukseen lukeminen on kivaa, en minäkään ahmi...

   Poista
  2. Täällä ei ole kyllä vettä ollut liikaa, on ollut kuivaa tosi pitkään. Luontokin on kärsinyt pahasti.

   Luen yleensä enemmän ja päivittäin, mutta nyt jotenkin jumittaa. On pidellyt liian kivoja kelejä eli mieli (ja minä itsekin) olen koko ajan jossain muualla. Tänään tosin on ollut pitkästä aikaa ruma ilma :)

   Poista
 3. Oi voi, upeita kuvia vetisyydestä huolimatta!

  (mistä mä pöllin rahat Lontoon reissuun? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä nimenomaan tykkään Thamesin pursuamisesta :D Tiedän monet hyvät paikat, joihin kannattaa mennä kytikselle ja katsomaan nousua. Paikallisille käy joskus ohraisesti, kun eivät seuraa nousuja ja jättävät auton liian liki rantaa. :P

   (Ryöstä pankki? Täällä odottelen sinua jo!) :D

   Poista
 4. Kiva välillä katsella muitakin kuvia kuin kirjojen kansia.

  Välillä se lukujumi vaan iskee-

  VastaaPoista
 5. Taasko teillä on noita tulvia...ja aika kivat saappaat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät nämä ole tulvia ja kuvat ovat maaliskuulta. Kyllä se vesi nousee vähintään kerran kuukaudessa (yleensä useammin) tielle asti. :)

   Poista
 6. Onneksi täälläkin on satanut pari päivää tälle kesälle ;)
  Viikonlopuksi lupasi jälleen 30 asteen helteitä, lääh ja puuh!!!
  Mutta ei nuo tulvat ole kivoja.
  Jos sulla on lukujumi, niin vaihda kirjat vaikka äänikirjoihin tai lue lehtiä...onko muuten pakko lukea, jos ei huvita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on ollut nyt viime aikoina tosi kuivaa, luonto on paikoittain ihan kellastunut. Tänään on pitkästä aikaa sadellut pitkin päivää. Täälläkin on ollut "jättihelteitä", me likes. :)

   Ja nämä eivät siis ole tulvia, kuten postauksessa mainitsin. :)

   En vaihda kirjoja, koska niissä ei ole mitään vikaa. Nyt on vain olo ollut liian keskittymiskyvytän, mitä muuten sattuu minulle tosi harvoin. Äänikirjat eivät ole mun juttu ja lehtiä luen muutenkin.

   Ja ei, ei ole pakko lukea jos ei huvita enkä ole pahemmin lukenutkaan. Kunhan nyt mainitsin, että lukeminen noin ylipäätään jumittaa tällä hetkellä.

   Poista
 7. Huh, tulviva maailma. Taitaa olla ongelma vähän kaikkialla vähän väliä :/ Mutta hauskaa, että pubista voi lainata saappaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täällä tulvi, normaali nousuvesi on kyseessä (tapahtuu kaksi kertaa päivässä). Lukee myös itse postauksessa kyseinen asia. :)

   Poista
 8. Vau, vaikka asuin Lontoossa ja liepeilla 2v, en muista tuollaisia vedennousuja ollenkaan! Ehkä pysyttelin tarpeeksi kaukana Thamesista, josta tulikin mieleeni, että oletkohan sattunut törmäämään niihin Ben Aaronovichin fantasiakirjoihin, joissa Lontoon joet ovat pääroolissa? Se eka osa oli mielestäni tosi hieno, vaikka hienous taisi johtua ainakin osittain Lontoo-fiilistelystä, joka ei onnistu niin hyvin paikan päällä ;)

  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monelle tulee yllärinä, että Thamesissa on vuorovesi. Sehän laskee mereen. Thames ei kauttaaltaan ole vuorovetinen, vaan se "tidal area" päättyy Teddingtoniin. Lontoon keskeisillä turistialueilla ei vuoroveden nousuihin ja laskuihin välttämättä kiinnitä edes huomiota, koska vesi ei nouse niin korkealle ja rannat ovat "korkeammat" eli vesi ei nouse siellä teille.

   Ben Aaronovichistä en ole kuullutkaan aiemmin. En pahemmin lue fantasiaa, en oikeastaan edes tiedä miksi. Nuorempana luin enemmänkin. Nyt alkoi kyllä kiinnostaa, koska tokihan kirjat, jotka sijoittuvat Lontooseen kiinnostavat. Ja Thames on minulle rakas juuri siksi, että se on ainoa kunnon vesistö tässä meidän lähellä. Olen tottunut mereen ja järviin ja niitä on joskus ikävä :)

   Poista
 9. Siistiä! Täytyy tehdä nousuvesiretki sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, kannattaa katsella netistä high tidet etukäteen, niin saa kunnon nousun ;)

   Poista
 10. Oho, mielenkiintoinen ilmiö! Aika ihanaa palvelua tuo saappaiden lainaus ja saattelu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ja tuli muutenkin itsellenikin taannoin yllätyksenä, kun tänne muutimme. Saappaat kuuluvat monen jokivarsipubin varustukseen ;)

   Poista
 11. Kunpa lukujumiin olisi pilleri! Kohta menee katu-uskottavuus kirjabloggaajana, sillä kaikkea muuta tulee, vaan ei kirjoja.

  Ihanaia saappaita;) Suomessa saappaita saa joa Tabermannin runoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minun lukujumini on jo mennyttä kalua ;) Runosaappaat kuulostavat kivalta!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.