lauantai 28. elokuuta 2010

Tyttö ja helmikorvakoru


Tracy Chevalier: Tyttö ja helmikorvakoru


Tässäpä vasta kirjallinen helmi, jonka lukemista olen jostain syystä vain siirtänyt ja siirtänyt.

Griet asuu pikkukylässä käyhien vanhempien kanssa. Koska Grietin isä on sokeutunut eikä voi enää työskennellä ja rahasta on pulaa, ehdotetaan Grietiä kylään muuttaneen pasiskunnan palveljaksi. Griet saa paikan ja muuttaa pariskunnan taloon, jossa myös vaimon äiti asuu.

Talon isäntä on kuuluisa taidemaalari Vermeer. Griet kiinnostuu hänen työstään ja maalaamisesta ja löytää lohtua Vermeerin ateljeesta vaikean arjen keskellä.

Pidin valtavasti kirjan tunnelmasta ja Chevalierin taidosta kuvata tuota pientä hollantilaista kylää. Kirjassa eletään 1600-lukua ja pelkästään ajankohdan tavat ja käytännöt ovat kiehtovia ja muistuttavat siitä yksinkertaisuudesta, joka muinoin vallitsi.

Tämän kirjan haluan ehdottomasti lisätä suosikkini-kategoriaan.

2 kommenttia:

 1. Oletko nähnyt elokuvan? Minä tykkäsin siitä tosi paljon. Myöhemmin otin kirjan luettavakseni, mutta se jäi kesken, kun piti palauttaa omistajalleen... Mutta tarkoitus oli, että lainaisin sen kirjastosta ja lukisin loppuun. Josko nyt viimeinkin muistaisin ;)

  Mielenkiintoinen aihe! Rupesi tekemään mieli Hollantiin...
  Ja elokuva oli myös hyvin tehty, siinä oli minusta hyvin tavoitettu juuri tuo tunnelma.

  VastaaPoista
 2. En ole nähnyt elokuvaa, mutta toisaalta voisi olla kiva nähdä. Olen vähän huono noita leffoja nykyään katselemaan, kun ei ole edes dvd:tä. Mutta saisihan tuonkin imutettua netistä. Silleen tulee katsottua leffoja. Epäeettistä joo, mutta ei voi nyt mitään. ;)

  Suosittelen tosiaan lukemaan kirjan kokonaan - todella kiehtova!

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.