Nyt on hyvä hetki katsastaa, mitä Helmet-lukuhaasteelle kuuluu. Ehdin veivata osallistumistani jonkin aikaa, mutta onneksi osallistuin. Olen tykkäillyt tästä haasteesta ja ottanut sen vastaan rennolla otteella, kuten tapoihini kuuluu. Haasteesta voi lukea lisää Helmetin sivulta, kas tässä suora linkki.
Olen tänä vuonna tähän mennessä lukenut 64 kirjaa. Olen asettanut Goodreadsissa (saa pyytää kaveriksi) tavoitteekseni lukea 80 kirjaa. Saavutan kaiketi tavoitteeni, mutta maailmani ei kaadu, jos en. En siis todellakaan jaksa mitään stressailua rakkaan lukuharrastukseni tiimoilta. Jos stressaantuisin lukuhaasteista ja -tavoitteista, en osallistuisi niihin. So simple.
Helmet-lukuhaasteeseen sopivia kirjoja olen nyt lukenut 42 eli kahdeksan vielä puuttuu. Viisi kirjaa on katsottuna valmiiksi (luonnollisesti pidätän oikeuden muuttaa mieltäni ja lukea tai olla lukematta jotain muuta), kolme puuttuu.
Luulenkin, että haaste jää kohdaltani vajaaksi, ellen jostain yhtäkkiä kehitä Suomen historiasta kertovaa kirjaa. Ei taida aihepiiriin liittyvää kirjaa näet kotoota löytyä (täytyy vielä penkoa) enkä ole tulossa Suomeen enää tänä vuonna (tässäkin kohdin pidätän oikeuden muuttaa mieltäni noin sata kertaa).
Alla haastekohdat, jotka vielä odottavat täyttymystään. Perässä kirja, jonka olen suunnitellut lukevani kys. kohtaan.
8. Suomen historiasta kertova kirja
11. Jonkun muun alan ammattilaisena tunnetun ihmisen kirjoittama kirja - Henry Marsh: Do No Harm
13. Kirja "kertoo sinusta"
15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen
19. Yhdenpäivänromaani - Elina Hirvonen: When I Forgot
30. Kirjan nimessä on tunne - Miriam Toews: All My Puny Sorrows / Arttu Tuominen: Silmitön
32. Kirja on inspiroinut muuta taidetta - Koji Suzuki: Ring
33. Kirja kertoo Intiasta - Aravind Adiga: The White Tiger
Intiasta kertova Adigan kirja hieman pelottaa. Olen aloittanut lukea sitä pari kertaa, mutta en ole toistaiseksi päässyt paria sivua pidemmälle. Jokin tökkii heti alkuunsa. Noh, ehkä kolmannella kerralla onnistaa. Tai sitten ei.
Tästä pääset tsekkaamaan koko listan, jonne olen merkinnyt jo haasteeseen lukemani kirjat. Jos tällainen haaste on ensi vuonnakin, aion ehdottomasti osallistua!
Miten muuten muiden haasteeseen osallistuneiden luvut ovat sujuneet? Onko joku jo peräti lukenut koko haasteen?
Eikö tuo gluteiiniton ruokavalio edellisessä kirjassa menisi harrastuksesta? :)
VastaaPoistaJa jos välttämättä haluaa harrastaa niin varmaan jotain Suomen historiaan sopivaa löytää netin Gutenbergista tai Lönnrotista, Vänrikki Stoolia olen ainaskin silmäillyt siellä...
Hmm, kai se menisi rajoja venyttäen :D Katson vielä jos tulee luettua parempi harrastukseen liittyvä kirja ja jos ei, niin heitänpä gluteenin sinne. Kiitti vinkistä :D
PoistaEnpä edes tullut ajatelleeksi noita sähköisiä kirjoja. Olen Gutenbergistä kuullutkin ja käynyt muistaakseni niitä kirjojakin joskus selaamassa. Lönnrutista en kai tiennyt, täytyy tsekata sekin. Eli ehkä saan kuin saankin koko haasteen täytettyä (jos siis jaksan lukea Suomen historiaan liittyvän kirjan, heh). Kiitos hyvistä vinkeistä, tulivat tarpeeseen!
Lukemattomat kirjat ovat aarteita!
VastaaPoistaHannele, niin ovat. Varsinaisia yllätyspaketteja <3
PoistaJa myös Kirjojen Suomi -hankkeesta löytyy netin kautta luettavissa olevia kirjoja, joista monet liittyvät jollain tavalla Suomen historiaan tai ne voi sinne jotenkin venyttää. Itse luin Ruman Elsan, joka kertoi sodanjälkeisestä naiskuvasta hauskasti, ja Ollin pakinoita, jotka naurattivat edelleen ajankohtaisuudellaan :-)
VastaaPoistaArja, missähän aivoni ovat mahtaneet olla tätä postausta tehdessä :D :D Siis miten ihmeessä ei tämäkään tullut mieleeni, vaikka asiasta tiesin, kun itsekin olin mukana tässä Suomi-hankkeessa. Kiitos siis muistin virkistämisestä. Jos haaste jää kohdaltani vajaaksi, niin tuskin johtuu siitä, ettei saisi luettavaa käsiinsä. :D
PoistaRuma Elsa alkoi kiinnostaa, täytyypä tutkailla sitä!
Tämän vuoden haastekohdat on helpompia kuin viimevuotiset. 2016 jäi reippaasti vajaaksi vaikka paljon luinkin. Mulla on nyt kaikki luettuna, Haanpään Noitaympyrän julkaisu tosin on vasta marraskuun alussa.
VastaaPoistaJonkun verran samoja on luettu. Kiitän edelleen Adam Johnson -vinkistä, luin häneltä vielä yhden romaanin Tiikerin poika tms. Äh, en muista nimeä! Jääskeläisen Lumikon jo kerran varasin, mutta en ehtinyt hakea... Pitää vaikka talvella varata uudestaan. Väärän kissan päivä oli mainio.
Hah, se on Orpokodin poika, tiikerin kuva kannessa :) Voisit ehkä pitää siitä!
PoistaRiitta, minulle tämä on ensimmäinen vuosi mukana, joten vertailukohtaa vielä ei ole. Ensi vuonna sitten on. Moni haastekohta on kyllä täyttynyt kuin itsestään, vain osa kirjoista on pitänyt ihan varta vasten suunnitella. :) Hyvä sinä - koko haaste purkissa!
PoistaOlen lukenut tuon mainitsemasi Adam Johnssonin romaanin "Orpokodin poika" (enkuksi) jo vuosia sitten. Kirja oli mukavan häiritsevä ja vaikuttava ja juuri sen takia otin lukuuni Jonhssonin novellit. :)
Minullekin 8. kohta (suomen historia) oli alkuun vaikea, mutta tulin sitten lukeneeksi Westön Missä kuljimme kerran, ja laitoin sen siihen. Onhan se lähihistoriakin historiaa. :) Marsihin kirja minulla kohdassa kannessa sinistä ja valkoista. Tykkäsin kovasti kirjasta. Sen luettuaan sitä osasi (ainakin vähän aikaa) arvostaa eri lailla omaa tavallista elämäänsä. :)
VastaaPoistaNo voi hitsit, minullahan on tuo sama West;n kirja omassakin hyllyssä. Ei tullut mieleeni, että sehän sopisi mainiosti kohtaan kahdeksan. Eli löytyyhän minulta kotoota ihan konkreettinenkin kirja tuohon kohtaan. Jospa saisin sen nyt oikeasti vihdoin luettua: olen haaveillut sen lukemisesta jo monta vuotta, mutta jostain syystä en ole saanut aikaiseksi :D
PoistaMinulla Marshin kirjan lukeminen lykkääntyy koko ajan jostain syystä: milloin pitää lukea kirjaston kirjoja, milloin jotain muuta. Kuulostaa varmaan tutulta ;)
Minulla on viisi kirjaa lukematta. Yksi niistä on luvun alla ja toinenkin aloitettu. Täytyy pitää loppukiri.
VastaaPoistaKatriina, sinä oletkin sitten ihan loppusuoralla jo :) Hyvinhän tässä vielä ehtii lukea.
Poista