keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Mistä hankin kirjani

On the neighbourhood

Minulla on tällä hetkellä paksuhko kirja kesken, jonka saan tänään tai viimeistään huomenna luettua loppuun.

Kirja kertoo siskoksista, joista toinen on "ruma" ja toinen kaunotar. Periaatteessa kutkuttava asetelma, vai mitä. Mutta siitä enemmän huomenna.

Sitä ennen haluan kertoa, mistä kirjani pääasiassa hankin. Kaikki kirjat ovat omiani, koska en käytä kirjaston palveluja.

Uutuudet ja vaikeasti löydettävät kirjat tilaan yleensä Amazonista. Vaikka kirjat ovat täällä aika edullisia, saa ne Amazonista vielä edullisemmalla.

Ostan kirjoja myös paljon WHSmithistä: siellä on melkein aina jotain tarjouksia ja kaikkea jännää tongittavaa.

Charity Shopeissa (vastaavat kuin Suomessa esim. Fida-lähetystori), joita täällä on runsaasti, on monesti mielenkiintoiset kirjavalikoimat: löytyy vanhaa ja uutta ja kaikkea siltä väliltä. Rakastan kierrellä tutkimassa kirjoja.

Waterstones on suuri kirjakauppaketju, jossa tykkään myös käydä hiplaamassa kirjoja. Sieltä harvemmin ostan, koska kirjat saa halvemmalla muualta.

Lisäksi poikkean tietenkin lukuisissa pikkukirjakaupoissa, jos vain sellainen tulee eteen. Kaikille kirjafriikeille suosittelen Lontoossa Forbidden Planetia. Siellä on kirjojen lisäksi muutakin sälää - jännä paikka, tykkään.

Yhden käden sormilla on laskettavissa kirjat, jotka olen saanut ns. arviointikappaleina pyytäessäni. Niistä mainitsen aina postauksen yhteydessä.
***

Lähden reissuun lauantaiaamuna, mutta ehdin ainakin yhden kirjapostauksen tehdä ennen sitä. Mukaan reissuun lähtee myös lukemista, joten jos ehdin, niin kirjajuttuja tulee myös kesken reissun.

Harkitsen myös, että tekisin tähän blogiini jonkin kirja-aiheisen turistipostauksen. Muut matkajutut heitän höpötysblogiini Kello Viiden teehen syanideineen.

Eli jos kuvat ja horinat Nykistä ja Floridasta kiinnostaa, niin sieltä niitä sitten löytyy.

5 kommenttia:

 1. Ihmettelin hetken, miksi et käytä kirjaston palveluja, mutta sitten muistin, että asut Britanniassa :). Siellä ei taida olla niin hyviä julkisia, ilmaisia kirjastopalveluja kuin Suomessa?

  VastaaPoista
 2. Maria, on täälläkin kirjastoja (ihan tässä lähellä jopa), mutta en ole edes käynyt siellä. Voisin kyllä huvikseni ottaa selvää, miten lainaaminen täällä hoituu.

  Minä en siis luota itseeni sen suhteen, että saan kirjat palautettua ajoissa. Sen takia lopetin jo Suomessa kirjastojen käyttämisen, koska jouduin joka kerta maksamaan sakkoja - en vain saa palautettua ajoissa :D

  VastaaPoista
 3. Kirjastopalveluista täällä: Lainaaminen ei maksa mitään niin kuin ei Suomessakaan. Saadakseen kirjastokortin pitää täyttää tiedot ihan niin kuin Suomessakin.

  Jos palauttaa kirjoja myöhässä, tulee maksettavaksi sakkoa. Samoin, jos turmelee kirjan. Eli aika lailla samalla tavoin kuin Suomessa.

  VastaaPoista
 4. Waterstonesit ovat kyllä mukavia putiikkeja!
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Tuure, Waterstoneseilla on tosiaan hyvin laajat valikoimat, mutta hintakilpailussa he ovat aika out ;)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.