Hae tästä blogista

tiistai 21. heinäkuuta 2009

Jäljet lumessa

Olen vähän jäljessä näiden lukemisteni kirjaamisen kanssa, mutta yritän edelleen ottaa kiinni. Minulle on siis itselleni tärkeää, että luetuista kirjoista jää tänne jälki minua itseäni varten.

Anna Jansson: Jäljet lumessaPastorin 14-vuotiaan tytön murha pistää koko Kronvikenin sekaisin. Kuka on murhaaja ja missä motiivi?

Ruumis löydetään suunnilleen sivulla 120. Sitä ennen Jansson tutustuttaa lukijat Kronvikeniin ja joihinkin sen asukkaisiin. Erityisesti Pastorin, hänen uuden vaimonsa ja tyttären perhe-elämään tutustutaan.

Papin tytär ei olekaan mikään enkeli, vaan kapinallinen teini. Pastori ei tosin itsekään ole mikään pyhimys, vaan tavallinen ihminen, joka on tehnyt muutamia kohtalokkaita virhearviointeja elämässään.

Murhaa alkaa tutkia rikostarkastaja Maria Wern. Maria Wernin rooli kirjassa on aika pieni ja pinnallinen. Avioliitto hänellä on vähän solmussa ja ihastustakin pukkaa tai on ainakin pukannut erääseen toiseen henkilöön.

Marian Työtoverilla on bulimia, joka tosin käsitellään ikään kuin vain mainitsemalla se. Werniltä ei tukea heru bulimikko-työtoverilleen, vaan häntä pidetään lähinnä vitsinä.

Tämä on ensimmäinen Janssonilta lukemani kirja. Se ei tehnyt minuun vaikutusta. Jollakin tapaa tämä oli hyvä, mutta samaan aikaan jotenkin pitkästyttävä.

Lue lisää kirjasta täältä.

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut Janssonilta yhden varhaisen dekkarin eikä se innostanut lukemaan lisää. Miksiköhän bulimia kuvataan vitsinä? Ovatko syömishäiriöt pakkolisää ajankuvan vuoksi vai kuvataanko siinä vain vväriä asenteita bulimiaan?

    VastaaPoista
  2. Tuima, minulle tuli mieleeni, että se (bulimia) haluttiin vain mainita ikään kuin kuvauksena aikamme eräistä ongelmista. Minusta se lyhtykin pätkä bulimian kuvausta oli aika epätodellinen.

    Vaikka syömishäiriöt ovat yleistyneet, niin uskallan väittää että esim. bulimiasta kärsivä häpeää niin paljon bulimiaansa, ettei varmaan kirjassa mainitulla tavalla toisi sitä esille.

    Mutta onhan ihmisiä toki erilaisia. Silti syyt sen (bulimian) mukaan ottamiseen tähän kirjaan jäivät minulle epäselviksi. Ellei sitten ollut vain tarkoitus saada siitä "huumorillinen" lisä koko kirjaan.

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.