Hae tästä blogista

maanantai 12. marraskuuta 2018

Minimiete: Viisikko vanhempina

Kun haluaa kevyttä ja helppoa, niin Viisikot aikuisille on oiva valinta. Ikääntynyt viisikko asuu kimppakämpässä Lontoossa ja ikääntyminen tuntuu olevan lähinnä fyysistä, ei niinkään henkistä sorttia.


Nyt ystävykset päätyvät yllättäen ja vastentahtoisesti Rupert-serkkunsa vauvan huoltajiksi. Luonnollisesti kukaan heistä ei tajua noin mistään noin mitään ja vauvakirjoista etsitään ohjeita ja vinkkejä. Vauvakin tuppaa olemaan melko itkuista sorttia – jopa siinä määrin, että minulle tuli alakerran koliikkivauva mieleen (ovat muuttaneet pois jo aikoja sitten).


”I don’t see what she’s (the baby) got to moan about,” said Dick.
”Without having any choice, she’s been born into a huge indifferent universe that will slowly crush her spirit, and then she will die,” Said George. ”I’m on her side. Crying’s the least she could do.”


Ihan hauska välipalakirja, vaikka se ei oikeastaan muuta kuin pelleile ja kärjistä. Mutta sehän näiden kirjojen tyyli tietenkin onkin (ja siksi tämän lukuun otinkin – saadakseni rentoa ja helppoa lukemista), vaikka minulle tämä vanhemmuusaihe keskeisenä teemana ei ole sieltä kiinnostavimmasta päästä.


Kirjan tiedot:

Enid Blyton (Bruno Vincent): Five Go Parenting
Quercus 2016
S. 103

Sarjasta aiemmin lukemani kirjat:

Five on Brexit Island
Five Go Gluten Free

Tässä lukematon viisikkokasani. Näitä tulee varmaan luettua tässä synkimmän ajan aikana. Synkällä tarkoitan nyt marraskuuta ja joulukuuta.

4 kommenttia:

  1. Viime joulukuussa Lontoossa käydessäni etsin parista kirjakaupasta tuota Brexit-kirjaa, mutten löytänyt. Sen sijaan ostin Five at the office Christmas party. Hmm, senhän voisikin lukaista nyt ennen joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas, tuo Brexitin kakkososa muistaakseni ilmestyi juuri talvella, joten huono tuuri käynyt, kun ei näkynyt kaupoissa. Itse törmäsin siihen suunnilleen joka paikassa, ruokakaupassakin :D

      Nythän onkin sopiva ajankohta sinun lukea tuo ostamasi viisikkokirja! Minäkin voisin taas lukaista useamman putkeen, kun on jäänyt minultakin lukematta. Nähtävästi innostun näistä Viisikoista aina alkutalvesta :D

      Poista
  2. Hemmetti, siis onko Viisikko-kirjoja aikuisillekin! Näitähän pitää yrittää metsästää heti ensimmäisen tilaisuuden tullen. Tuo Beach Body ja nenänvalkaisukirja kiinnostaisivat erityisesti. ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näitä on täällä jo muutama vuosi tehtailtu :D Itse aika laiskasti olen näitä lukenut: lukeminen nähtävästi painottuu minulla loka-marraskuulle eli etsin huumoria synkkänä aikana. ;)

      Ja samat kiinnostaa minuakin eniten ja tietenkin Brexit-Viisikon jatko-osa, vaikka toisaalta Brexit on alkanut jo tympäistä minua. Siis etenkin se jatkuvat vehtaaminen ja jauhaminen ja spekulointi, kun mitään ei saada aikaan. Huoh.

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.