perjantai 8. lokakuuta 2010

Itkua ja hammastenkiristystä Jacksonissa


Charlaine Harris: Club Dead

Tämä on Sookie Stackhouse-sarjan kolmas kirja.

Tällä kertaa täytyy vaihteeksi pelastaa Bill, joka siis on Sookien miesystävä.

Suhteessa on tosin ilmennyt säröjä, sillä Bill on jo jonkin aikaa ollut muissa maailmoissa eikä ole huomioinut Sookieta tarpeeksi. Ja sitten yhtäkkiä Bill katoaa.

Eric-vampyyri (tuttu edellisistäkin kirjoista) rientää kertomaan uutiset Sookielle saadakseen selville, mitä Bill oli puuhastelemassa ja sitä kautta selvitettyä hänen olinpaikkansa.

Luonnollisesti Sookien pitää auttaa etsinnöissä – siitäkin huolimatta, että näyttää siltä, että Bill on pettänyt hänet (Sookien) ja lyönyt hynttyyt yhteen toisen naisen kanssa.

Tällä kertaa matkustetaan Jacksoniin, Mississippiin. Siellä Sookiella on opas/turvahenkilö, jonka on tarkoitus viedä hänet klubille, jonne ei ihan niin vain lampsita sisään. Sookien tarkoitus on selvittää Billin olinpaikka kuuntelemalla ihmisten ajatuksia.

Sookiesta kuoriutuukin varsinainen lutka tässä kirjassa. Sookie ihastuu tai vähintäänkin tuntee fyysistä vetoa oppaaseensa, Alcidiin. Heidän välillään kihelmöi seksuaalinen halu. Myöhemmin Sookien pöksyt kostuvat myös Ericistä ja melkein tapahtuu penetraatio.

Tuttuun tapaan Sookie itkee joka toisella sivulla (liioitellusti sanottuna) ja milloin mistäkin syystä. Luonnollisesti hän myös on lähellä kuolemaa useita kertoja tämän yhden kirjan aikana.

Eli samaa kamaa tämä on kuin edellisetkin. Jostain syystä on vain pakko lukea.

4 kommenttia:

 1. Miten musta alkaa tuntua, että Sookie ei ole sarjassa puoliksikaan yhtä ärsyttävä kuin kirjoissa (vaikka se hieman ärsyttävä onkin). Ainakaan se ei sarjassa itkeskele noin paljoa. :D

  Mie en ole näitä kirjoja lukenut, mutta sarjaan olen ihan koukussa. Mitä olen nettikeskusteluja seurannut, niin sarja taitaa mennä hieman eri tavalla kuin kirjat. Esim. Lafayette ei ole kuollut (vielä) ja Taralla on isompi rooli kuin kirjoissa.

  Mietin kyllä, että voisin näitä kirjojakin lukea, mutta en ole vielä kokeillut. Ehkä odottelen, että sarja tulee päätökseen.

  VastaaPoista
 2. Milloin tää ilmestyy suomeksi? Mikä on kirjan suomenkielinen nimi?

  VastaaPoista
 3. ii: Ei tästä oikein muuta voi kirjoittaa :D Tai voi, mutta minä en ainakaan voi ;)

  Kuutar: Niin minäkin olen ymmärtänyt. Tosin kuka jaksaisi katsoa sarjaa, jossa päähenkilö on tyhmä kuin saapas (vaikka on kuitenkin olevinaan viisas) ja itkee joka väissä...

  Taralla ei myöskään ole ollut kovin suurta roolia näissä kirjoissa. Luulen tosin, että se asia saattaa muuttua. Mutta siis ainakin tähän mennessä se on ollut aika sivussa.

  Ano: Tämä kirja ei ole vielä ilmestynyt Suomeksi enkä tiedä, milloin ilmestyy. Mutta nimi nähtävästi tulee olemaan ”Kylmäveristen klubi”.

  http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9512082144

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.