keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Menneen talven lumet


Suomen itsenäisyyden kunniaksi laittelen lumikuvia Suomesta. Kaikki kuvat ovat marraskuulta 2015. Sen jälkeen en ole lunta livenä nähnyt (ellei pakastimessa asuvaa lunta lasketa, se pitäisi vissiin sulattaa joskus).


Nämä kuvat ovat kenties arkisia kaikille muille paitsi minulle. Tykkään fiilistellä lumikuvia katsellen - olkoot kuvat omia tai toisten. Nämä siis omiani: ei kuulu tapoihini pölliä käyttää toisten kuvia.En ole varsinaisesti talvi-ihminen, joten ei sinänsä ole ikävä lunta. Voin paremmin leudommassa ilmastossa (ihan siis fyysisesti, koska atooppinen ihoni räjähtää pienestäkin pakkasesta ja kuivasta ilmasta). Suomessa asuessani kuitenkin toivoin nimenomaan lumisia talvia, koska lumi valostaa maisemaa ja on muutenkin kaunista. Kuravelli ja katujen harmaus/ruskeus eivät ole koskaan hivelleet silmämuniani.

Salamaja

Nämä kaikki kuvat ovat salapaikastani Suomessa. Vaikka olen syntynyt Helsingissä ja asunut kaupungeissa ikäni, olen silti vieraillut paljon Kehä kolmosen ulkopuolella. Lapsuuden kesät vietettiin (pakotettuna toki) kesämökillä keskellä ei mitään. Tai oli siellä maatila, jonka isäntä oli mökkimme vuokranantaja. Sain tehdä heinätöitä, lypsää lehmää, pyöriä jaloissa ja olla tiellä jne.

Savusauna

Savusaunan voi halutessaan lämmittää myös perinteisellä puukiukaalla. Olen saunaihminen ja salapaikassa ollessani saunon yleensä joka toinen päivä.


Saunan kuistilla on tosi mukava vilvoitella. Käy toki istumaan.


Pää edellä heikoille jäille. Paitsi ettei ole jäätä.


Ruskea on talvella kaunista ainoastaan hiekkarannalla.


Oikein kaunista itsenäisyyspäivää!

12 kommenttia:

 1. 💙 Hyvää itsenäisyyspäivää 💙
  On se vain niin kaunista, kun on lunta 💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Mai <3 Lumi on talven kynttilä - tai jotain. :D

   Poista
 2. Kaunista on tuo vaahtokermamainen valkeuskin, ilman värejä. Mutta vain jonkin aikaa. Kauniit kuvat! Ja hyvää joulukuuta, mistä itsesin sitten löydätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo valkeus on jotenkin ihanan psykoa ja se tietenkin korostuu, kun on paikassa, jossa on lähinnä luontoa. Mutta en minäkään kestäisi sellaisessa asua. :D

   Rentoa joulukuuta sinullekin! Itse olen ihan vain kotosalla, ei ole nyt tarvetta matkustaa minnekään. Vielä. :-)

   Poista
 3. Olipa ihania kuvia. Tuommoiset lumimaisemat ovat käyneet nykyään niin harvinaisiksi, ainakin etelässä, että melkein kaiholla katselin. Lumisesta talvipäivästä on tullut vähän niin kuin aurinkoinen kesäpäivä: siitä pitäisi mennä heti ulos nauttimaan, koska seuraavasta päivästä ei tiedä, millainen se taas on.

  Salamaja näyttää ihan todelliselta salamajalta. Tuonne ei varmaan satunnainen ohikulkija vahingossa eksy. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lumiset kaudet eteläisessä Suomessa alkoivat olla jo melko vähäisiä silloin kun itsekin siellä vielä asuin (siitä on jo yli kahdeksan vuotta, kylläpä aika rientää!). Lunta saattoi kyllä olla paljonkin, mutta eipä se kauan yleensä kestänyt.

   Salapaikkaan ei tosiaan satunnainen ohikulkija eksy eli saa melko rauhassa olla. Se on ihana paikka käydä, mutta en voisi siellä kovin pitkään majailla (kuukausi on max.), koska tulisin hulluksi. Tarvitsen virikkeitä ja kaupungin kotkotuksia. :D

   Poista
 4. Vau, talven ihmemaa, todella kaunista, vaikka en niin talvi-ihminen olekaan.
  Enkä ole saunaihminenkään, joten en taida olla suomalainen.

  Suomi sataa vietettiin Aleksanterin teatterissa FORKin konsertissa, oikein viihdyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sinulle ei sitten mikään kelpaa, Sususeni. Sinun pitäisi muuttaa tänne, niin pääsisit saunoista ja lumesta eroon! :D

   Kuulostaa kivalta tavalta juhlistaa itsenäisyyttä. Piti tosin ensin googlettaa FORK ja sitten päädyinkin heidän sivuilleen ja alkoipi kiinnostella! Nyt Yotubeen tutkimaan löytyykö maistiaisia.

   Itsehän en sinänsä juhlinut mitenkään (en edes yhtä skumppalasia kohottanut), mutta silti silmään tuli verenpurkauma ja näytän ihan siltä kuin olisin saanut turpaan. :D

   Poista
 5. Ihanat lumikuvat, nelonen taisi olla suosikkini - niin hienot heijastukset vedessä. Harvinaista herkkua on puhdas lumi etelässä: meillä ihanuus kesti tasan yhden päivän viikko sitten, suli sitten pois.
  En tykkää talvesta, olisin Espanjassa jos voisin, sauna sen sijaan jees!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, Riitta <3 Harvinaista herkkua tuntuu olevan pidempiaikainen lumipeite maassa ainakin eteläisemmässä Suomessa. Olen poikkeukdellisesti tulossa Suomeen nyt talvella ja kovasti toivon, että saisin kokea kunnon hanget ja nietokset!

   Espanja ei olisikaan hassumpi paikka talvehtia. :)

   Poista
 6. Sauna ja talvi ei sovi minullekaan. Mutta näin kuvista katsellen, vau miten kaunista! Salamajasi on tosi upealla paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme suomalaisia kun ei lumet ja sauna kelpaa :D Paitsi etten itsekään sitä lunta niin kaipaile, mutta sauna olis kiva ylläri ;D

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.