Hae tästä blogista

perjantai 25. lokakuuta 2013

Videopostaus: Luen runon

Luin runon ja videoin tuon historiallisen kohtauksen. Mietin kuitenkin noin kuukauden kehtaanko sitä tänne postata. Nyt päätin, että antaa mennä - eihän siinä näy edes naamatauluni.

Alun huomautus liikuntakyvyttömyydestä liittyy polviini, jotka loukkasin kuukausia sitten. Paraneminen on ollut hidasta, mutta pystyn taas kävelemään muuallekin kuin vessaan ja jääkaapille.

Kas tässä video, alla itse runo siltä varalta, ettei mongerruksestani saa selvää.
Soi korvessa kuiske
kadonneen nuoren,
se kiirii puissa
ja koloissa vuoren.

Kauniit on kasvot
peittona yö,
kaulaa hiertää
reiätön vyö.

Kuka sen päästi
elämää pakoon,
niitti sen viljan
ja kylvi vakoon?

Raiskattu raato
- päättyi elämä häihin -
Vastaukset hukkuvat
kysymyksiin näihin. 


Mukavaa viikonloppua, monille erittäin messuista sellaista! Harmi, etten pääse osallistumaan, mutta olen hengessä mukana.

18 kommenttia:

 1. Kaunista! Hassua (siis hyvällä tavalla) kuulla ääntäsi; jotenkin sitä joskus täällä kirjablogimaailmassa unohtuu, että näiden tekstien takana on ihan OIKEITA ihmisiä, eikä mitään minun itse keksimiäni mielikuvitusihmisiä. =D No niin menen tästä taas harjoittamaan jokapäiväistä piristävää seuralaistani eli hulluuttani. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihan oikea ihminen tosiaan olen minäkin :D Minusta on tehty jopa silminnäkijähavaintoja, vaikka eihän sitä tiedä jos vaikka tehdyt näköhavainnot ovatkin hallusinaatioita! ;))

   Ehkä maailma onkin untasi ja mielikuvitustasi - myös minä ja kaikki muut! Ehkä jopa sinä itse :D The truth is out there!

   Poista
 2. Kiva oli kuunnella sinua.HIeno runo ja ihan hienosti lausuttukin.ja mehän ollaan oikeastikin tavattu joten ihan tutulta kuulosti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, todistettavasti olemme molemmat olemassa :))

   Poista
 3. Hieno runo ja hassua tosiaan kuulla äänesi. Kuten Irene sanoo, välillä melkein unohtaa, että blogeja pitävät oikeat ihmiset (eeh minähän en siis itse ole oikea ihminen....) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, leikki-ihmisiä ollaan, ei ollenkaan oikeita ;D

   Poista
 4. Kiva kuulla ääntäsi! Ja hieno aluevaltaus, video kiinnostaa muakin kovasti mutta en ole vielä keksinyt miten sitä käyttäisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, olen tätä ideaa kypsytellyt jo jonkin aikaa ja vihdoin sainkin jotain aikaiseksi. Kokeile sinäkin ihmeessä videointia: aluksi voi vaikka esitellä kirjapinot tai -hyllyn tai vain oman suosikkikirjansa. :)

   Poista
 5. Höh, vai et osaa lukea runoja! Pah. Osaat ja sinulla on kaunis ääni.
  Usein runoja luetaan tai siis lausutaan liian mahtipontisesti, edelleenkin, ylinäytellään ja painotetaan niin, että kuuntelija vain vaivaantuu, tuntee myötähäpeää ja tuskastuu.
  Näin ei käynyt nyt.
  Olen ennenkin sanonut, että nämä sinun riimilliset runoelmasi ovat makuuni,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, kiitos Sususeni <3 Pelkään sellaista kunnon lausumista, koska itseni tuntien alkaisin tietenkin liioitella ja ilveillä ja lopputulos olisi jokin järkyttävä pateettinen ruikutus sisältäen hihitys- ja hohotuskohtauksia :D

   Poista
 6. Minustakin todella kauniisti ja luonnollisesti lausuttu runo. Itsekin haaveilen videopostauksen teosta, katsotaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kokeile ihmeessä videopostauksen tekemistä - kiinnostaisi kovasti katsella toistenkin videoita!

   Poista
 7. Huisia! Minäkin olen viime aikoina miettinyt videopostauksia. Olisi uutta ja jännää. Mutten tiedä olenko yhtä rohkea kuin sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiva, tee ihmeessä videopostaus! Kyllä sinä uskallat, kun laskuvarjollakin olet hypännyt ;))

   Poista
 8. Vau, oletpa lahjakas! Kiinnostava uusi idea, joka tuo lisää maustetta blogiin. Minä varmaan saisin mikrotukihenkilöni eli mieheni mukaan avustamaan jonkin videopostauksen laittamisessa. Blogeista voisi itse asiassa tehdä puoliksi videoblogeja eli vlogeja; olisi mielenkiintoista joskus jutustella mielipiteensä kirjasta kirjoittamisen sijaan, enemmän sävyjä, enemmän sanoja ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Olen harvakseltaan näitä videoita ottanut, mutta tämä oli ensimmäinen, jossa olen itse äänessä. Mikää laatunäytehän tuo ei ole, kun kuvaan vain näyttöä. Piti nimittäin siinä samalla saada se runo näkyviin, kun en sitä ulkoa muista :)

   Mutta videopostaukset kiinnostavat. Kokeile ihmeessä sinäkin! Enkuksi noita kirja-arviovideoita löytyy Youtubesta: olen joitakin katsonut. En kuitenkaan usko, että itse jaksaisin kokonaista kirja-arviota jutella videolle. Ehkä osa arviosta voisi olla videona, osa tekstinä. Ja sitten olen kyllä ajatellut jalkautua tuonne ulos videoimaan. Saas nyt nähdä, mitä syntyy ja milloin. :)

   Poista
 9. Olipa kiva tämä videosi. Sinulla on todella kaunis ääni, sitä oli ihanaa kuunnella. Ja ihan turhaa mollasit runonlukutaitojasi, se meni oikein hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, "äänitraumani" johtunee lapsuuden ja nuoruuden puheviasta. Olen tosin päässyt traumasta - ja ilmeisesti viastakin - yli, mutta tämä video jännitti, koska se on ensimmäinen "omaäänivideoni". :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.