tiistai 15. elokuuta 2017

Listaus lukemistani kirjoista


Suomalaisen kirjallisuuden kesäni vetele viimeisiään, sillä palaan kotiin lauantaina. En ole ehtinyt/jaksanut kirjoittaa kaikista lukemistani kirjoista, vaikka niistä jokainen kyllä ansaitsisi postauksen. Sen verran laadukasta kamaa on tullut luettua.

Tavoistani poiketen tyydyn listaamaan lukemani kirjat, kas tässä:

1. Hilkka Ravilo: Muovikassimies (Myllylahti 2009)
2. Pasi Ilmari Jääskeläinen: Lumikko ja yhdeksän muuta (Atena 2006)
3. Minna Canth: Kauppa-Lopo (1889)
4. Jani Toivola: Musta tulee isona valkoinen (Siltala 2016)
5. Sami Liuhto: Heroiini (Käsite 2017, bloggaus tulossa)
6. Jari Salonen: Jahti (Otava 2017)
7. Selja Ahava: Taivaalta tippuvat asiat (Gummerus 2015)
8. Tove Jansson: Muumipapan urotyöt (1950/suomeksi 1951, bloggaus tulossa)
9. Hanna hauru: Jääkansi (Like 2017)

Minulla on iso kasa kirjaston kirjoja lainassa, mutta ne pitää palauttaa huomenna, koska torstaiaamuna siirryn takaisin pk-seudulle, jos VR suo. Terkut vaan VR:lle.

En viitsi enää aloittaa romaania, koska tuskin ehdin mitään lukea kokonaan. Sen sijaan hemmottelen itseäni Tuuve Aron Lihanleikkaajalla (Wsoy 2017) niin paljon kuin ehdin.

Matkalukemiseksi minulla on Terhi Rannelan Frau, jonka ostin omaksi. On muuten ainut kirja, jonka olen ostanut tällä reissulla. Jos siirtyminen Helsinkiin sujuu ongelmitta, on toiveissani ehtiä vielä heittää kirjakauppakierros: olisi muutama kirja, jotka haluaisin ostaa ennen paluuta.

8 kommenttia:

 1. Olen lukenut noista 7, 8 ja 9 kirjat, joten ainakin niiden puolesta voin sanoa, että hyviä kirjoja olet lukenut.

  Mukavaa matkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumipapan urotöitä tuskin olisin lukenut ilman "pakkoa" ja nyt voin todeta, että onneksi oli se "pakko". Ihastuin melko lailla. Samoin Ahavan Taivaalta tippuvat asiat kolahti ja kovaa puhumattakaan Haurun vähäeleisen suuresta Jääkannesta. Ja kaikki muutkin olivat vaikuttavia ja siksi hieman harmittaa, että taitaa jäädä bloggaamatta.

   Poista
 2. Toivottavasti loma vastasi odotuksiasi. Mainio lukusetti Sinulla. VR:stä huolimatta juoheaa kotimatkaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ollut juuri odotuksia, olen enemmän hetkessä elävä ja impulsiivinen ihminen. Eli ei valittamista, vaikka sateisuus ja leukavaivat joskus ottivat aivoon. Mutta ne ovat asioita, joihon ei voinut vaikuttaa, joten se siitä. Kotiin on kuitenkin aina ihana palata. :)

   Kauniita loppukesän päiviä sinulle!

   Poista
 3. Turvallista ja mukavaa matkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ja ihana kuulla teistä pitkästä aikaa! Kävinkin jo blogistanne lukemassa, että on ollut vaikeita aikoja ja siksi blogikin on viettänyt hiljaiseloa. Halauksia <3

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.