perjantai 17. lokakuuta 2014

Syksyn enteitä


Syksy saapuu tännekin, tosin melko maltillisesti. Löysin eilen hautausmaalta yhden punastuneen puun. Tämä samainen puulajike (älkää kysykö mikä; en tiedä, mutta jos joku tietää, saa kertoa) punastuu ensimmäisten joukossa, kun muut vielä vihertävät.


Puun alla saattaa aistia syksyn kauniin tunnelman.


Sää on vielä leuto: takki oli liikaa päälläni. Tälle viikonlopulle on luvattu parikymmentä astetta, mikä tuntuu ilmankosteuden takia lämpimämmältä.


Putoavan näen
maahan lehden
muutaman silmukan
matkallaan tehden.


Loving Memory...Varsinainen ruska tänne saapuu joskus ensi kuussa. Viime vuonna 18.11. näytti tältä.

Kirjamietteitä on tulossa muun muassa eräästä sarjakuvasta ja Abert Camus'n Rutosta, joka minulla on vielä loppusuoralla.

Kesken on myös Susan Cain'n teos Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking. Tavoistani poiketen saatan olla bloggaamatta kyseisestä kirjasta. Olen sen lukenut joskus aiemminkin, nuorempana. Kirja on minulle niin henkilökohtainen, etten tiedä haluanko sen takia siitä edes kirjoittaa tänne. Harkitsen vielä.

10 kommenttia:

 1. Jestas, miten upea puu. Mietin ensin, että se on ihan kuin pilvikirsikka lehdistä päätellen, mutta Lumimies veikkaa, että se on joku pähkinäpuulajike.

  Meidän saaren ruska ei ole viime syksyn veroinen, jotan punaisina 'palavat' puut ja pensaat tiputtavat lehtensä heti värinsä saatuaan. Kesä oli äärettömän kuiva ennen sitä viikon sadekautta eli sillä on täytynyt olla vaikutusta. Lehdissäkin jo kehoiteltiin puita ja pensaita kastelemaan. Kysyn vaan, että kuka voi ja jaksaa? Meillä meni voimat jo uusien istutusten kasteluissa iltaisin ja kotilojahti päälle.

  Upean dramaattiset kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo puu on kyllä mahtava väriläiskä ja se punastuu aina ekojen joukossa. Koivut alkavat täälläkin jo kellastua, mutta itkupajut ovat vielä ihan vihreitä. Tänne ruska ei tule rytinällä niin kuin Suomessa yleensä, vaan kasvit punastuvat ja kellastuvat eri aikoina.

   Melkoinen homma olisi kyllä kokonaista puutarhaa ryhtyä kastelemaan. Teillähän on melkoisen kookas piha kuitenkin - ja niin kaunis keidas kyllä! <3

   Taisin muuten selvittää, mikä puu on kyseessä. En ole sataprosenttisen varma, mutta oletan että puu on Sargent's Cherry (Prunus sargentii) eli arvasit melko lähelle (googlettelun tuloksena päädyin tähän "diagnoosiin").

   Poista
 2. Vauu! Mikä väri tuossa puussa! Upeasti kaiverrettu marmori.

  VastaaPoista
 3. Punaiset puut ja pensaat ovat suosikkejani syksyllä. Upea väri. :) Täällä Oulussa lehtiä on enemmän maassa kuin puissa, joten mukavaa, jos ruskakuvia tulee blogiisi vielä varsinaisen ruskan alkaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on kyllä todella kaunis vuodenaika - vetelee vertoja keväälle kauneudessaan. Kyllä varmasti teen jokusen ruskaretkenkin kameran kanssa sitten kun se varsinaisesti alkaa. Paikka paikoin näyttää jo ihan syksyltä, mutta sitten toisissa paikoissa vielä kesältä.

   Poista
 4. Puun nimi siis ei vielä selvillä. Kiinnostaisi...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt taitaa olla selvillä, mutta ei ole ihan sataprosenttinen tieto. :) Kerroin aiemmassa kommentissani sen. Täytynee vielä mennä tutkimaan puuta livenä paremmin "diagnoosin" varmistamiseksi- ;)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.