Hae tästä blogista

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Thames tulee, ota koppi!

Ostin jokunen päivä sitten kauniin valokuvakirjan, Impressions of the Thames Path. Tykkään valokuvakirjoista ja minulle kelpaavatkin kaikenlaiset teokset aina tutuista maisemista eksoottisiin erilaisuuksiin.

Tyypillisesti tämä kirja kuvaa lähinnä sitä kaunista ja kuvauksellista Thamesia. Thamesilla on kuitenkin toinenkin puoli ja se toinen puoli on huomattavasti arkisempi minulle - ja monille muillekin paikallisille.

Kirja antoikin minulle idean perustaa blogiini uusi kategoria: Thamesin rannat. Tässä "sarjassa" näytän sitä Thamesia, jota turistit harvemmin näkevät. Tosin kesän tullen saattaa jokunen turistirantakuvakin tänne ilmaantua, koska silloin käyn yleensä enemmän ns. turistialueilla.

Noin yleisesti ottaen välttelen pahimpia paikkoja esim. Oxford Street ja Piccadilly Circus ovat ihan ehdoton nou nou. Tosin minulla on keväisin tapana käydä kuvaamassa siellä näyteikkunoita. Mutta se siitä, mennään takaisin Thamesille.

Nämä kuvat otin muutama päivä sitten. Thames on minulle tärkeä vesistö. Joki on minulle meren ja järven korvike. Kaunis, mutta ahdas. Näen sen laidat, sen halun vyöryä pois uomastaan.Ja se vyöryykin. Nousuvesi tuo rannalle törkyä eikä laskuvesi jaksa viedä sitä pois. Kukaan ei siivoa, koska niin vain on.
Rakastan tätä kaupunkia, rakastan tätä arkkitehtuuria joka ruokkii sisäistä kummitustani!


Asumme liki Thamesia ja käynkin usein lenkillä sen rannoilla. Ja niitä rantojahan piisaa! Tästä pääset kurkkaamaan kotitaloamme, jos kiinnostaa.

Tämän postauksen rannat eivät ole meidän lähirantojamme. Esittelen ne joku toinen kerta. Ja tämä blogi on edelleen kirjablogi, mutta voihan sitä vähän esitellä omia rantojaankin välillä.

~~~

Ps. Vielä ehtii osallistua arvontaan, tänne nyt heti kaikki hopi hopi! Vastaan kyseisen postauksen kommentteihin viimeistään ensi viikolla.


8 kommenttia:

 1. Toki mahtuu tällaisia kuvia kirjablogiin, hienoja, vähän matkakuumettakin aiheuttavia, viimeisestä Lontoonmatkasta taitaa olla jo yli parikymmentä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, ettei aiheesta poikkeaminen haittaa ;) Lopetin jokunen aika sitten blogini, joka ei liittynyt kirjoihin ja tuli jotenkin tyhjä olo. En kuitenkaan jaksa enää uutta blogia perustaa, joten ängen tänne noita "teemakuvia". :)

   Poista
 2. Kyllä kiitos, tällaiset ei-kirjalliset kuvat kiinnostavat kovasti!

  VastaaPoista
 3. Kiinnostaa nähdä kuvia Lontoosta myös paikallisen näkökulmasta! Olisi mukava nähdä kuvia myös kirjakaupoista ja kirjallisuustapahtumista (jos liikut sellaisissa kameran kanssa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on käynyt mielessä tehdä kirjakauppapostaus, mutten ole saanut aikaiseksi. Charity shopeista olen kirjoittanut. Ostan kirjoja paljon sellaisista(kin). Niissä on usein hyvät valikoimat ja uutuudet tulevat niihinkin melko nopsaan. Kirjat tosiaan kiertävät täällä.

   Voisin kyllä mieluusti kirjoittaa kirjakaupoistakin ja esitellä nämä meidäm lähialueen kirjakaupat. Ongelmani on tietynlainen ujous liittyen kuvaamiseen sisätiloissa. Ensi kerralla voisin vaan röyhkeästi ottaa kuvia ja jos joku valittaa, niin esittää vaikka vähän tyhmää :D

   Varsinaisissa kirjallisuustapahtumissa en käy, koska en jaksa massoja. Sen sijaan kirjoja täältä kyllä löytyy vaikka mistä ja nyt kesän tullen enemmän myös "toreilta" ja markkina-alueilta.

   Poista
 4. Hieno uusi kategoria! Minä muuten mielelläni katselisin ja lukisin muitakin Lontoo-juttuja. Lontoo on suosikki lomakaupunkini. Kokemukseni kaupungista ovat puhtaasti turistin, mutta rakastan Lontoota ja nyt ensi kesänä olen taas matkaamassa sinne.

  Linkittämäsi kirja alkoi myös kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että kiinnostaa. Jatkossa siis luvassa kirjojen lisäksi Lontoo-juttuja. :-)

   Tuo kirja pitää sisällään ihan kauniita kuvia pitkin Thamesin vartta. Itse olisin kuitenkin kaivannut vähän enemmän mielikuvitusta kuviin, ettei aina niiltä samoilta paikoilta.

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.