perjantai 17. kesäkuuta 2011

Totally British!

Kuvan olen lainannut Kirjava Kammari -blogista.
Törmäsin blogikierroksellani (kiitos toisten blogien linkkilistat!) mielenkiintoiseen kirjablogiin, jossa en aiemmin muista käyneeni. Kyseessä on blogi nimeltään Kirjava Kammari - kannattaa tutustua!

Kirjavan Kammarin Karoliina ja luonut meidän kirjahullujen iloksi mielenkiintoisen haasteen: Totally British. En kopioi haasteen ohjeita tänne, koska ne selviävät parhaiten lukemalla alkuperäinen postaus.

Haasteen nimi, Totally British, kertookin aika paljon haasteesta. Haasteessa on useita alakategorioita. Niistä voi valita yhden tai useamman, joihin osallistuu.

Itse aion valita useamman, mutta pidän oikeuden vielä laajentaa listaani. Näin alkuvaiheessa esittelen ainoastaan ne kirjat, jotka minulla jo on. Itseni tuntien kirjat lisääntyvät kuin itsekseen seikkaillessani kirjakaupoissa ja Amazonissa.

Minun alustavat alakategoriani:

Modern Men Writers

Kazuo Ishiguro: The Remains of the Day
Jeffrey Archer: Cat O' Nine Tales

Modern Women Writers

Sarah Waters: The Night Watch


Detective Novels

Peter James: Dead Tomorrow
Peter James: Dead man's Footsteps

Gothic Fiction

Jane Austen and Seth Grahame-Smith: Pride and Prejudice and Zombies (voisiko tämä kuulua myös kategoriaan Silver Fork Novels?)

Peter James: Twilight (otaksun tämän olevan jotain kauhun ja jännityksen välimaastosta)


Modern Thrillers

Belinda Bauer: Blacklands

Stiff Upper LiP

Kate Morton: The Forgotten Garden

Éirinn go Brách!

Frank McCourt: Seistemännen portaan enkeli


Omaa kirjahyllyäni tutkiskellessani mietin, että ns. selviytymistarinat eivät oikein sovellu mihinkään näistä alakategorioista. Nämä kirjathan ovat todella yleisiä Briteissä.

Näistä kirjoista olen lukenut ainoastaan tuon Daddy's Prisonerin.

En lupaa, että saan näitä kaikkia luettua ja lista voi muutenkin muuttua kirjahyllyn sisällön lisääntyessä. Lisäksi minulla on vino pino muita kirjoja, jotka odottavat lukemista, mutta eivät liity tähän haasteeseen.

Luettuani kirjan ja kirjoitettuani siitä jotain blogiini, lisään tänne linkin ja päivämäärän, jolloin lopetin kirjan lukemisen.

Samoin voin lisätä kirjoja tänne, jos/kun kotiini ilmaantuu muita haasteeseen sopivia. Näin edistymistä on helppo seurata yhdestä paikasta.

Jos olen laittanut kirjoja epäsopivaan kategoriaan tai ne eivät muuten sovi haasteeseen, saa huomauttaa!

Loppuun vielä lista kirjoista, jotka jo olen tänä vuonna lukenut, ja jotka sopisivat tähän haasteeseen (suluissa alakategoria). Kirjan nimeä klikkaamalla pääset siitä kirjoittamaani arvioon.


Kazuo Ishiguro: Never Let me Go (Modern Men Writers)
Maeve Binchy: Talo Dublinissa (Éirinn go Brách!)
Saseem Ali: Belonging (Multicultural Britain)
Ros Wynne-Jones: Something is going to fall like rain (Modern Women Writers)
Peter James: Dead Simple (Detective Novels)
Chimamanda Ngozi Adichie: Purple Hibiskus (Commonwealth)
Peter James: Looking Good Dead (Detective Novels)
André Brink: Hiekkalinna (Commonwealth)
Peter James: Not Dead Enough (Detective Novels)
Neil Gaiman: Neverwhere (Maybe British, never English)
Chinua Achebe: Things Wall Apart (Commonwealth)

4 kommenttia:

 1. Karoliinan blogista tuli yksi suosikkini heti, kun Karoliinan Kirjavan kammarinsa meille avasi. Mukavaa, että sinäkin olet löytänyt sinne.

  Ja Totally British on kirjablogien haasteista ylivoimaisesti kiinnostavin ja innostavin. Siihen on ihan pakko osallistua. :)

  VastaaPoista
 2. Katja, ihastuttava blogilötyö tosiaan ja tämä haaste on mielettömän kiinnostava!

  Taisin muuten tajuta haasteen ihan hieman väärin. Olikohan niin, että sulussa olevat luvut alakategorioiden kohdalla tarkoittaa sitä, kuinka monta kirjaa siitä kategoriasta tulisi lukea maximissaan...?

  No ei se mitään, mahdolliset ylimenevät kirjat voi jättää ulos pistelaskusta. Pitää vielä keksiä kirjoja niihin kategorioihin, joissa minulla ei ole mitään. Mutta ehtiihän tässä.

  VastaaPoista
 3. Ros Wynne-Jonesin Sade lankeaa pääsi 300 kirjan joukosta, jotka olen blogiini tehnty 50 parhaan joukkoon.

  Seitsemännen portaan enkeli on kiinnostava.

  Tein juuri Mitfordin tytöt, joka kai luetaan Totally British -haasteeseen kelpaavaksi, vaikka ei minulla näihin haastesiin aikaa olekaan osallistua.

  Mukavaa suven jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Leena, Huh - ei ole varmaan helppoa tehdä tuollaista listausta! Nostan hattua, itse en kykenisi. :)

  Olen muuten aloittanut lukea tuota Seitsemännen portaan enkeliä jo joskus viitisen vuotta sitten, mutta se jäi kesken. Muistaakseni siksi, että aika oli väärä.

  Kävinkin jo blogissani!

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.