Hae tästä blogista

tiistai 4. kesäkuuta 2019

Toukokuun törsästelyt


Ostin toukokuussa vain kolme kirjaa, mikä on ennätysvähän verrattuna muihin kuukausiin. Hyvä kuitenkin, etteivät kirjat lisäänny joka kuukausi niin mahdottomasti.

Kas tässä uudet perheenjäsenet:

1. Lorraine Massey: Curly Girl
2. Joe Benitez: Lady Mechanika vol. 1
3. Kevin Kwan: Crazy Rich Asians

Lorraine Masseyn kirjan olenkin jo lukenut ja siitä blogannut. Lady Mechanikan ostin, koska sitä ei saa meidän kirjastostamme ja pidin kovasti ensimmäisestä lukemastani Lady Mechanikasta.

Kevin Kwanin Ökyrikkaista aasialaisista on täällä kohkattu paljon (ilmeisesti sen pohjalta tehdyn elokuvan takia, jota en ole nähnyt) ja haluan testata uppoaako kirja minuun. Mietin, että lukisin sen Helmet-lukuhaasteen kohtaan 6 eli rakkausromaani. Mitään täysveristä rakkausromaania en taida jaksaa lukea.


Lukukuulumisia

Lukeminen tökkii edelleen (koska mielialojen kanssa on hankalaa ja se heijastuu lukemiseenkin). Tosin tökkimiseen auttoi ainakin toistaiseksi lukukielen vaihtaminen suomeen ja valitsemalla hyväksi havaitun kirjailijan kirja. Luen parhaillaan Arttu Tuomisen uusinta kirjaa Verivelka ja olen koukussa ja innoissani. Jospa se lukuinto jäisi nyt päälle.

5 kommenttia:

  1. Tuijata-blogissa on ollut haaste Kevään kirjaostot. Olin ajatellut osallistua siihen, koska olen tilannut kahteen otteeseen kirjoja Adlibriksestä, mutta toinen satsi vain viipyy ja viipyy.

    Toivon lukuinnon sinulla palaavan. Sellaista se on välistä meillä lukuhirmuilla. (Sain tällaisen tittelin jokin aika sitten lähi-ihmisiltä.) Mielialat vaikuttavat ilman muuta. Kun elämä tuntuu haljulta, niin lukeminenkaan ei maistu ja kun inti palaa, niin yleensä innostuu kaikesta, lukemisesta ihan ensimmäisenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tiedän haasteesta. En siihen viitsinyt osallistua, koska pidän kirjaa ostoistani muutenkin. Lisäksi sijaintini takia en osta kirjoja Suomesta, joten ostokseni eivät sinänsä sovellu kys. haasteeseen. Adlibriksestä tuli muuten minullakin paljon tilailtua Suomessa asuessani: tuolloin palvelu pelasi hyvin!

      Minulle lukeminen on joskus pakoa tästä todellisuudesta, joten se on myös ”pelastus”. Minulla tosi harvoin on keskittymisvaikeuksia niin kuin nyt on ollut ja kirjoja on jäänyt urakalla kesken heti alkuunsa. Minulla ei sinänsä ole halju olo, tekisi vain mieli kaivaa hauta ja asettua sinne kuolemaan. Tuomisen Verivelka toimi hienosti pelastajana ja vei minut muualle. Aloitin uuden kirjan, johon sain nyt uppouduttua. Valitsin paksun kirjan tutulta kirjailijalta, ettei se lopu heti kesken ja kannattelisi tämän vaiheen ohi.

      Kiitos kommentistasi <3

      Poista
  2. Totta että mielialat vaikuttavat lukuintoon. Itse olen tällä hetkellä aika puolikuollut eri syistä, ja olen myös väsynyt sellaisiin kirjoihin, joista yleensä pidän. Olem "psykoanalysoinut" itseäni, että ehkä jotenkin kieroutuneen masokistisesti olen lukenut liikaa vain kaikesta maailman pahuudesta, ihan kuin ei olisi lupa lukea jotain ihan rentoa ja vaikka vähän aivotontakin välillä!! :) Kirjavalinnoilla voi kyllä vaikuttaa lukujumiin. Minuun uppoaisivat nyt dekkarit, ja olen muutakin kevyttä kerännyt omasta hyllystäni. Esim. tanskalainen Hygge - Hyvän elämän kirja kuulostaa aika täydelliseltä nyt. Suklaata sen seuraksi, nautitaan mielellään laiskasti makaillen ja aivot pysykööt narikassa!! :)

    Muuten tulin hetkeksi takaisin Facebookiin, mutta suljin sen melkein heti uudestaan. Yritän nyt pysyä pois sieltä, se vain ei sovi minulle... Blogin kautta ja blogin sähköpostista minut saa kiinni :) Blogin fb-sivua ylläpidän muuta kautta nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa yllä jo pohdinkin omaa suhdetta lukemiseen. Minulta lukeminen yleensä sujuu tilassa kuin tilassa, koska se on tarvittaessa myös pakokeino. Nyt on vaan ollut hankalampi vaihe, joka onneksi alkaa helpottaa. Mutta en jaksa lukea kovin paljon aivotoimintaa vaativaa kirjallisuutta eli nyt nautin tarina- ja juonivetoisempien kirjojen lukemisesta, joita ei tarvitse liikaa tulkita. :)

      Minuakin kiinnostaa nyt dekkarit ja olen pari sellaista ahminut putkeen ja vielä jäi vähän nälkä :D Minä en jaksa hyvän elämän kirjoja, ne ahdistavat ja tylsistyttävät :D Olen yrittänyt lukea Ikigaita, mutta jää aina kesken – ei vaan pysty.

      Olet kyllä aika nopea noissa FB-liikkeisessäsi, en meinaa perässä pysyä :D Tykkään Naamakirjasta, ihanaa nähdä kamuja edes siellä. Välimatkojen takia kun harvemmin näkee ja olen tosi huono pitämään yhteyttä keneenkään. Naamis helpottaa tätä puolta elämässäni. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.