sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Hereafter

Kuva täältä.
Hereafter (2010)
Ohjannut Clint Eastwood

Katsoin tämän elokuvan eilen ja se teki minuun suuren vaikutuksen. Jopa niin suuren, että on pakko kirjoittaa siitä muutama sana.

Mitä yhteistä on San Franciscossa asuvalla duunarilla, ranskalaisella journalistilla ja brittiläisellä koulupojalla? Eipä oikeastaan muuta kuin jollakin tavalla kukin näistä on kosketuksissa kuolevaisuuden kanssa. Kukin käy omaa henkistä kamppailua tahollaan.

Elokuva kuljettaa aluksi kolmea tarinaa, loppua kohden nämä tarinat ja kohtalot yhdistyvät. Mutta miten ja miksi, se selviää katsomalla. En halua spoilata tämän enempää, koska se latistaisi elokuvanautinnon.

Voisin kuvitella, että joidenkin mielestä elokuva - etenkin loppua kohden - on kliseinen. Olkoon tai ei, minua se ei häirinnyt lainkaan eikä vienyt palaakaan pois elokuvan viehätyksestä. Eastwood on loistava ohjaaja.

Hereafter on tietyllä tapaa hyvinkin visuaalinen elokuva. Sen palaset on kauniisti kudottu yhteen. Rankkaisin tämän ehkä jopa parhaaksi tänä vuonna näkemäkseni leffaksi. En tosin katso kovin paljon leffoja enkä varsinkaan yleensä uutuuksia, joten otanta on melko suppea.

Ehkä voisinkin sanoa, että tämä leffa menee kaikkien aikojen kiehtovimpien elokuvia top kymppiin. Hereafter liikutti minua todella syvältä ja muutama kyynelkin vierähti sitä katsoessa.

Alla traileri, jos kiinnostaa.

2 kommenttia:

  1. Mieki tein piiiitkästä aikaa arvion leffoista! Hienoa, että tykästyit tähän! Itsekin olen tämän nähnyt, mutta sekoitan Nobodyyn, jossa vähän saman tyyppinen juoni. Matt Damonia en oikein siedä, kun taas Jared Leto on <3 Eli suosittelen Nobodya ;)

    VastaaPoista
  2. Heips, vähän kesti taas tämä vastaaminen. Mutta täällä ollaan nyt. :)

    Nobodysta en olekaan kuullut, täytynee googlettaa. Varmaan tykkäisin siitäkin, jos on kerran samantyyppinen kuin tämä :)

    Matt Damon on minusta taas hyvä näyttelijä, tykkäilen. Jared Leto ei taas sano mitään (joo, en todellakaan ole kovin perillä näyttelijöistä) ;D

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.