perjantai 10. lokakuuta 2014

Copycat: Kuka on fiktiivinen rakkaasi?

Amman järjestämä hauska Copycat-kisa on jälleen alkanut. Kisailu on kaikkien aikojen kolmas, ja toivottavasti perinne jatkaa elelyään jatkossakin. Minusta Copycat on nimittäin aivan huikean hauska kisailu, jossa ei (ainakaan minulle) voittaminen ole tärkeintä vaan tekeminen.

Tällä kerralla ei aihe olekaan vapaa, vaan nyt haetaan rakkainta romaanihenkilöä.

Lyhyesti: 

1. Tämänkertaisen kisan aiheena on Rakas romaanihenkilö. Valitse siis joku itsellesi läheinen kirjallinen hahmo ja häntä esittävä, kuvaava, ilmentävä (muutkin kuin suoranaisesti ihmistä/hahmoa esittävät kansikuvat siis sallitaan) kansikuva.

Lue Amman blogista tarkemmat ohjeet - ja osallistu! Osallistumisaika päättyy 19.10. eli vielä ehtii mukaan.

Rakkaita ja itselleni elämän eri vaiheissa merkityksellisiä romaanihenkilöitä on paljonkin. Silti yksi huuteli ylitse muiden. Huuteli niin lujaa, etten muuta kuullut ja oli pakko valita hänet.

Kyseessä on Henning Mankellin Kurt Wallander, iiik! Olen luonnollisesti lukenut koko sarjan (järjestyksessä tietenkin; olen järjestysfriikki) ja itkua tuhertanut etenkin viimoisissa kirjoissa.

Kurt Wallander on minulle muutenkin luonteva valinta rakkaaksi romaanihenkilöksi, sillä suoraan sanottuna rakastan kaikkia lukemiani Mankellin kirjoja. Hänhän on kirjoittanut paljon muutakin kuin Wallanderia.

Mutta lätinät sikseen ja kuva kehiin. Kas tässä.


Jostain kumman syystä kansi lipsahti taas horror-osaston puolelle. Itse tosin näen lähinnä huumoria siinä: toisaalta tunnen kuvattavat ja itse kuvaussessio muistui railakkaana mieleeni. Kuvan olen ottanut Hietsun hautausmaalla, kottikärryt ja lapio lainattiin kirkolta (ilman lupaa, hyi!). "Mallit" olen luonnollisesti rajannut/käsitellyt tunnistamattomaksi.

Ja sitten alkuperäinen kuva. Kannen suunnittelu: Timo Numminen / Kannen kuva: iStockphoto

26 kommenttia:

 1. Huh, pelottava (vaikka onkin hieno). Olen lukenut Haudatun, mutta jos siinä olisi ollut sinun kantesi, olisi saattanut jäädä väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, I guess ;) Minähän olen hulluna kaikkeen horroriin, joten siksi kävi taas näin. :D Alkuperäinen kansi on kyllä minusta hieno ja sopii kyllä kirjaan paremmin kuin tämä.

   Poista
 2. Huuh, hurja on kansi, ja hieno.

  VastaaPoista
 3. Tämä on hieno, voittaa alkuperäisen!:)

  VastaaPoista
 4. W B Yeats... aha, hänhän kirjailija ihan oikeesti.

  VastaaPoista
 5. Minut lyö ällikällä se, millaisia asioita ihmise tekevät näitä kuvia varten... vai että hautausmaalla! Tämä on kyllä hurjan hieno ja pelottavakin. Alkuperäinen kansi näyttää aika kesyltä tämän rinnalla :)
  Ps. Lähetäthän kuvan minulle vielä sähköpostiin näyttelyä varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on pakko mainita, että en tätä kisailua varten käynyt kuvaamassa, vaan kuva on useiden vuosien takaa - ajalta, jolloin asuin vielä Suomessa. Mutta ideoidessani copycat-kantta muistui tuo kuvaussessio mieleeni ja siitä se idea sitten tuli. :)

   Lähetän kuvan tänään!

   Poista
 6. Hui! Onpa hieno! Ja mahtava tarina kuvan taustalla. Pitäisi varmaan tutustua Wallandereihin uudelleen, yhden olen kai joskus lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea kaikki ja järjestyksessä :P Voisin itse jossain vaiheessa lukaista koko sarjan uudelleen.

   Poista
 7. Heti kun näin otsikon, tiesin, että Wallander. Niin minullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin, että tiedät - olen avoin kirja sinulle :D

   Poista
 8. Piti oikeasti pähkäillä kumpi on alkuperäinen ja kumpi copycat (copycat on minusta jopa parempi). Todella hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitokset kovasti! Arvelin, että menee liian brutaaliksi tämä kuvani, mutta kiva ettei kaikkia karkoittanut. Tyylilleni uskollinen kisakuva siis. :D

   Poista
 9. Samaa mieltä kun Pihi edellä. Sinun versiosi päihittää alkuperäisen mennen tulleen. Wau!

  VastaaPoista
 10. Wau, hieno! Minun pitäisi tutustua Mankellin tuotantoon. Katsoin joku aika sitten tv:stä Mankellin Kiinalaisesta tehdyn kaksiosaisen sarjan alun ja olipa karmaiseva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Itse en ole katsonut yhtäkään Mankellin kirjojen pohjalta tehtyä elokuvaa/sarjaa. Toisaalta kiinnostaisi, mutta toisaalta ehkä ei. Mutta Mankellin kirjat ovat ihania!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.