Sivut

tiistai 27. joulukuuta 2016

Hyvästi kurjet

On aika laskeutua kurjen siiveltä ja päästää kurki vapaaksi. Se saa nyt kulkea omia ilmavirtojaan keveänä kuin kalan kyljestä irronnut suomu. Mutta ennen kuin päästän kokonaan irti, kertaan vielä haasteeseen luetut kirjat.

Kuva: public domain

Luettuja kirjoja kertyi 25. Kaikissa Itä-Aasian maissa en päässyt käymään, vaikka se tavoite olikin. Olin saamaton etsimään sopivaa kirjallisuutta, vaikka haastesivulla oli linkkivinkkejä etsinnän tueksi. Koluamatta jäi puolet eli Taiwan, Hong Kong (sopiva kirja on kyllä hyllyssä, mutta en ehtinyt lukea), Macao ja Mongolia.

Maat joissa viivyin:

Etelä-Korea: 3
Japani: 17
Kiina: 4
Pohjois-Korea: 1

Japanissa tuli vietettyä melko runsaasti aikaa. En ole kovin yllättynyt, vaikka hieman yksipuoliseksi tämä nyt meni. Toisaalta Japani on lempparini muutenkin, joten ei ihme, että se näkyy haasteessakin näin selvästi.


Mainitsen tässä myös kirjan, jonka haasteeseen luin, mutta josta en blogannut. Se on nimeltään Secrets of the Ninja: The Shinobi Teachings of Hattori Hanzo.

Olisin halunnut blogata kirjasta, mutta se oli minulla lainassa kirjastosta ja tyhmänä palautin sen heti luettuani. En tykkää blogata kirjoista, joita minulla ei enää ole kätteni ulottuvilla ja siksi se jäi.

Secrets of the Ninja on kyllä ihan must read kaikille ninja-faneille. Kirjassa käydään kompaktissa paketissa läpi tietenkin ninjan synty ja pääperiaatteet sekä työkalut jne. Kirja sisältää myös sarjakuvan. Mahtava kirja, pidin kovasti!



Kurjen siivellä -haasteeseen lukemani kirjat:

1. Xinran: The Good Women of China -Kiina
2. Hai Zi: Näkymä valtamerelle -Kiina
3. Keigo Higashino: Journey Under the Midnight Sun -Japani
4. Natsuo Kirino: Grotesque - Japani
5. Hwang Sok-Yong: Princess Bari - Etelä-Korea
6. Han Kang: The Vegetarian - Etelä-Korea
7. Keigo Higashino: A Midsummer's Equation - Japani
8. Sun-Mi Hwang: The Hen Who dreamed She Could Fly - Etelä-Korea
9. Shuichi Yoshida: Villain - Japani
10. A Yi: A Perfect Crime - Kiina
11. Naoki Higashida: The Reason I Jump - Japani
12. Keigo Higashino: Naoko - Japani
13. Minna Eväsoja: Melkein geisha - Japani
14. Hideo Yokoyama: Six Four - Japani
15. Jackie Copleton: A Dictionary of Mutual Understanding - Japani
16. Chen Guangcheng: The Barefoot Lawyer - Kiina
17. Yeonmi Park: In Order to live - Pohjois-Korea
18. Kanae Minato: Confessions - Japani
19. Shuichi Yoshida: Parade - Japani
20. Natsuo Kirino: Real World - Japani
21. Yoko Ogawa: The Diving Pool - Japani
22. Seichō Matsumoto: Inspector Imanishi Investigates - Japani
23. Sayo Masuda: Autobiography of a Geisha - Japani
24. Yukio Mishima: The Sailor Who Fell from Grace with the Sea - Japani
25. Sean Michael Wilson/Akiko Shimojima: Secrets of the Ninja

~~~

Suureksi onnekseni ja autuudekseni ensi vuonna(kin) julkaistaan useammalta japanilaiselta lempparikirjailijaltani uusi käännös. Mutta niistä enemmän toiste. Tehnen alkuvuodesta jonkinlaisen koosteen, jossa kerron uutuuksista, jotka minua erityisesti kiinnostavat.

Tein sellaisen tänä vuonnakin. Sain tosin listalta luettua vain kaksi, mutta lista on edelleen voimassa. Onneksi kirjat eivät lakkaa olemasta julkaisuvuotensa jälkeen.

~~~

Haikein mielin silitän kurjen kaulaa ja annan hellän taputuksen kyljelle. Nyt voit mennä - kiitos yhteisestä ajasta. Kiitos Sannabananalle ihanasta haasteesta!

Kuva: public domain

16 kommenttia:

  1. Hieno on kokoelma, täytyy ajan kanssa tulla vielä bongailemaan lukuvinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, monta jäi hyllyyn vielä lukemattakin, mutta vuosi se on ensikin. :)

      Poista
  2. Ihana kuvitus postauksessasi. Minä yritän vielä haalia jonkun kirjan, ennen kuin lähetän Kurkeni matkaan. Sinä olet saanut hienon parven kokoon, monipuolisia ja moniulotteisia kauko-idän kohteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aino, minunkin silmä lepää noissa maalauksissa! Kurjet on kiinalainen, alempi maalaus on japanilainen. Olisin mielelläni laittanut taiteilijoiden nimet, mutta en selvittelyistäni huolimatta saanut niitä selville.

      Kävinkin jo tutustumassa blogiisi ja tulen varmasti toistekin! Kiitos kun jätit kommentin, niin löysin luoksesi. :))

      Poista
  3. Huh, saitpa paljon luettua tähän haasteeseen! Itä-Aasian suunnalta pitäisi kyllä rohkaistua lukemaan enemmän ja kokeilla uusia kirjailijoita. Todella mielenkiintoista tarjontaa näyttää olevan sieltä päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marika, ihan kivasti tuli luettua mutta yllätyin kyllä hieman Japanin murskavoittoa. En tajunnut, että muut jäivät noin paljon paitsioon. Minulla tämä itäaaseilu varmasti jatkuu seuraavanakin vuonna. Aika kivasti löytyy kirjallisuutta enkuksi Itä-Aasiasta! :-)

      Poista
  4. Onpas mahtava lista luettuna. Luin vain kaksi samaa, no 8 ja 11, nekin suomeksi. Ja Japani on minullakin yliedustettuna, mutta olen arvellut sen johtuvan siitä, että japanilaista käännetään suomeksi enemmän kuin muuta aasialaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Paula! Tämä oli (tai onhan tätä vielä vähän jäljellä) kyllä mahtihaaste. Japanilaisen ohella käännetään (ainakin enkuksi) myös paljon Kiinasta: ehkä aika samoissa määrin kuin Japanista (tämä ihan mutua).

      Minulla japanilainen kirjailija kiilasi monesti muiden edelle, joten selkeää syrjintää oli omassa lukutavassani mukana :D

      Poista
  5. Upeita kuvia ja runsaasti lukuvinkkejä. Olin jopa lukenut yhden noista kirjoista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mai! Täytyypä todeta, että monet minulle tämän vuoden parhaat lukuelämykset löytyvät juuri tuolta listalta ja tarkemmin Japanista. <3

      Poista
  6. Muutamia samoja olemme tänä vuonna lukeneet. Minullakin Japani on selvä ykkönen. Teen koosteen myöhemmin, ihan samoihin lukemiin en sentään yllä. Tämä oli ihastuttava haaste ja Japani-intoni kasvoi huomaamatta melko massiivisiin mittasuhteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suketus, tulenkin tutustumaan koosteeseesi. Minulla on syvä ja pitkä rakkaussuhde Japaniin, jota maassa käyminen on vain vahvistanut!

      Poista
  7. Wau, saitpa luettua paljon! Itselle kertyi vain 11, joskaan en aktiivisesti etsinyt. Yhteistä vain minna Eväsojan Melkein geisha...

    Upea kuvitus - kiitos silmänilosta! Ja loistavaa alkavaa lukuvuotta 2017!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta, minulle tästä haasteesta muodostui suorastaan pakkomielle, mutta hyvällä tavalla enkä aio hylätä Itä-Aasiaa tämän haasteen loppumisen myötäkään. :)

      Kirjavaa tulevaa vuotta sinullekin! <3

      Poista
  8. Kivaa ja kiitos, että osallistuit! Tämän postauksen kurkikuva on aivan ihana myös, niin kuin itse haikea postauskin.
    Olet muuten liidellyt kevyesti haasteen voittoon, eli onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle jäi hyllyyn ja "ideavihkoon" paljon itäaasialaista kirjallisuutta, joten ei tämä tosiaan tähän pääty. Ja wow, liitelin voittoon, jee!

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.