Sivut
▼
tiistai 31. maaliskuuta 2015
Maaliskuun kirjahommailut
Ei kuukautta ilman kirjaostosta - nähtävästi - eli on kuukausittaisen raportin aika. Periaatteessa tänään ehtii vielä ostaa kirjan tai pari, mutta jos niin sattuu jostain syystä käymään, niin siirrän sen/ne röyhkeästi huhtikuun ostoihin.
1. Andrew Taylor: The Silent Boy
Tämän olenkin jo lukenut ja ihan hyväksi havainnut. Ostin kirjan ihka uutena kirjakaupasta ja maksoin siitä normaalihinnan eli £7,99.
Kirja oli tarjouspöydällä "Buy one, get one half price." En kuitenkaan ostanut toista kirjaa, koska tarjouksessa ei ollut sellaista, jonka olisin oikeasti halunnut. En osta "väkisin" kirjoja.
Kirjat 2, 3 ja 4 vasemmalta oikealle
2. Kosteikkoja osui silmääni, koska tunnistin kirjan samaksi, josta Siina on blogannut. Pulitin siitä peräti 50 penceä. Olen aloitellut kirjaa, mutta siinä on liikaa peräpukamia. En ole nyt sellaisella tuulella. Täytynee odotella oikeaa mielentilaa.
3. Joku jossain sanoi, että Herta Müllerin teoksiin (tai ainakin johonkin niistä) kannattaa tutustua. No, tutustutaanpa sitten. Tosin minulla on kirjastostakin nyt lainassa eräs Müllerin kirja, jonka kaiketi luen ennen tuota ostamaani. Tai sitten en.
4. Allendea on pitänyt kokeilla aiemminkin. City of Beasts oli minulla jo kerran kirjastosta lainassa, mutten ehtinyt lukea sitä. Tai ei just silloin huvittanut. Tuo söpö minikirja huusi nimeäni kaupassa, joten korjasin sen talteen ja nyt voin lukea sen milloin tahansa! Se maksoi kaksi puntaa.
5. James Church: Hidden Moon
Tämä piti ihan tilata Ebaysta. Tuskin maltan odottaa, että pääsen sitä lukemaan. Kyseessähän on Pohjois-Koreaan sijoittuvan dekkarisarjan toinen kirja.
6. SJ Watson: Second Life (normaali hinta £14,99 mutta oli tarjouksessa kaupassa puoleen hintaan)
Watsonia (tuttu kirjastaan Kun suljen silmäni) luen parhaillaan, ja olen tehnyt muutaman naamapalmun kirjaa lukiessani. Kirjan keskeinen henkilö eli minäkertoja on tekopyhä bitch. Naiivikin vielä. Mutta palaan asiaan, kun olen lukenut kirjan kokonaan.
Extralätinä liittyen korruptiokappaleisiin:
Lisään jatkossa näihin kuukausiraportteihin myös saamani arvostelukappaleet. Moniahan nämä korruptiokappaleet tuntuvat kiinnostavan kovastikin, ja aina säännöllisin väliajoin kuuluu marinaa, että muuta ei kirjablogeissa luetakaan. Noh, en tunnista itseäni moisesta ruikutuksesta, mutta ollakseni oikein läpinäkyvä mainitsen nekin.
On tosin kuulunut narinaa siitäkin, että arvostelukappaleet mainitaan blogissa. Ei saisi mainita, että kyseessä on a-kappale, koska se alleviivaa jotenkin sitä kirjaa? En oikein tajua eli sinänsä ihan sama mitä tekee, niin aina jollain on hiekkaa silmässä.
Tämän kuukauden korruptiokirja on ihan itse pyytämäni Hanna Tuurin Ranta. Odotin kirjalta paljon, mutta valitettavasti se ei ollut minun tyylinen kirja. Mutta kannatti se silti lukea: ihan vain vaikkapa kokemuksena. Lue koko lätinä täältä.
Ja koska nyt aloitin, niin kertaanpa kaikki tänä vuonna saamani (itse siis olen pyytänyt: minulle niitä ei tule yllärinä) a-kappaleet, niin päästään heti ajan tasalle.
Tammikuu:
Lasse Ansaharju, SusuPetal: Kultainen Talja (sekä kuvallisesti että sanallisesti koskettava valokuvateos)
Helmikuu:
Erik Axl Sund: Lasiruumiit (Pidin kovasti, peittosi Varistytön mennen tullen)
Jos on kysyttävää aiheesta (tai miksei aiheettakin), kysy. Kerron mielelläni ajatuksiani, mielipiteitäkin löytyy, jos kiinnostaa ja vaikkei kiinnostaisikaan. Mitä saisi olla?
Pakollinen mielipide loppuun: arvostan läpinäkyvyyttä. Ei minun tarvitse peitellä mahdollisia kytköksiä mihinkään. Ei tosin pahemmin ole sellaisia. Siis niinku ei vissiin yhtään.
Valitettavasti kukaan ei maksa minulle kuvausmatkaa kirjojen kera. Jos kuitenkin joku haluaa minulle sellaisen järjestää (ja kustantaa), niin älä epäröi ottaa yhteyttä! Poseeraan mielelläni vaikkapa Mauritiuksella jonkin vetävän kirjan (miksen kirjailijankin, uuh) kanssa. Mutta en bikineissä: siinä kulkee raja.
Jaarittelinpa pitkästi. Tuskinpa aion joka kuukausi näin perusteellista ostosraporttia vääntää. Tai mistäs sitä tietää, jos on tällainen puheripulimainen fiilari kuukaudenkin kuluttua.
Tuo Muller on näemmä sama, josta blogatessa kirjoitin samaan bloggaukseen sekä myönteisesti että kielteisesti. Monet arvostavat Mulleria ja kyllä hänen teoksensa minustakin ovat hienoja, mutta henk.koht. mieltymysten tasolla asia on kimurantimpi. Jos sen luet, niin kiinnostaa kovasti kuulla, mitä mieltä olit.
VastaaPoistaPakko se on lukea, kun kerran ostin sen. :D Sitä kirjaston kirjaa ei ole pakko, mutta luulenpa silti että sen luen ensin.
PoistaMinulla ei oikein ole mitään käsitystä Müllerista, koska en edes enää muista, kuka sitä minulle suositteli ja miksi. Mutta luultavasti olen hänen kirjoihinsa törmännyt jossain kirjablogissa. Ehkä. :)
Hahaa, korruptiokappaleet! Minä myös voin lähteä sopivalle kuvausmatkalle, kuten vaikka tapaamaan Stephen Kingiä uutuutta kiiltävän kirjan kanssa. =D Minä olen joskus ihmetellyt, kun toisille tuntuu tulevan ovista ja ikkunoista arvostelukappaleita, ja minulle ei ole kertaakaan tullut yhtään kirjaa pyytämättä. Ei sillä, en haluaisikaan mitään yllätyskirjoja. =D
VastaaPoistaMinulle tuli kerran viime vuonna yllättäin ja pyytämättä yksi kirja, josta sitten pidinkin kovasti. Että tosi kiva, kun tuli :)
PoistaMinua ei oikein King enää nappaa, mutta lähden kyllä tarvittaessa seuraneidiksi reissulle! Että ottakee minutkin mukaan!!! :D
Ainoastaan Allende tuttu ylläolevista kirjailijoista, kaksi hänen kirjaansa lähdössä jatkosijoituspaikkaan kirjaston löytölaariin.
VastaaPoistaMukava ehdotus toi kuvausmatka! Nyt vaan odotellaan ehdotuksia :D
Kuten Irenekin minä voisin lähteä Herra Kingiä tapaamaan mutta tuskin toteutuu muuta kuin unelmissa.
Kiva, että pistät kirjoja kiertoon. Joku toinen saa siitä toivottavasti itselleen sopivaa luettavaa. Minulla ei vielä ole Allendesta mielipidettä, koska en ole tosiaan häntä vielä lukenut. Mutta varmaan pian luen, sillä tuo kirja kiinnostaa minua kovasti (vaikka onkin muuten trilogian ensimmäinen osa: jos on ihan pasha, niin en lue niitä kahta toista kirjaa).
PoistaVoimme lähteä kolmisin lukumatkalle Kingiä tapaamaan. Pitänee vaan löytää joku sponsori. ;D
Voi jos ois paljon rahaa, veisin sut ilomielin vaikka Timpuktuu. Missäköhän se on?
VastaaPoistaIhan vaan sulle tiedoksi Kepleriltä on uus kirja " Vainooja" nyt vaan odottelen että saan sen.
Oih, ajatushan se tärkein on! :D
PoistaItse laahaan Keplerin kanssa jälkijunassa eli vasta Hypnotisoijan olen lukenut. Minulla on siis muutama Keplerin kirja vielä välissä luettavana ennen Vainoojaa. :)
Ai että nuo kirjojen hinnat kuulostaa ihanilta!
VastaaPoistaJa oikeasti, loistava idea tuo korruptiomatka! Mää voisin vaikka ahtautua bikineihinkin lukuloman kunniaksi ;)
Ai kauhee, ehkä minunkin sitten pitää luopua periaatteistani ja heittää kokouimapuku nurkkaan ja hommata hehkeät bikinit! :D
PoistaMinä voisin 'edustaa' vaikka alasti ja yksirintaisena, jos saisin upean korruptiomatkan. :D
VastaaPoistaNo, kylläpä on siellä ostettu kirjoja. Tarjontaa on englantilaisissa kaupoissa eri määrässä kuin meillä, joten en yhtään ihmettele.
Minäkin joskus epäilin, että lahjoituskirjat vievät kirjamyyntiä alaspäin, mutta nyt olen alkanut ajatella, että ehkä ei sentään. Kyllä siinä on isompia tekijöitä vaikuttamassa.
Eikö sinulla, Marjatta, ole mitään periaatteita! :D
PoistaTämä ostosraportointi on oikeastaan melko silmiä avaavaa. En ole nimittäin edes itse tajunnut, miten paljon kirjoja ostan kuukausittain. Osahan ostoista on ns. kirpparilöytöjä, mutta ihan uusiakin tulee ostettua. Pitäisiköhän kokeilla, ettei ostaisi jonain kuukautena yhtään kirjaa. En tiedä onnistuisinko, kun nytkin eräs kirja (jota ei saa kirjastosta) polttelee mieltäni. :D
Mukavia kirjalöytöjä ja vieläpä ihan järkevän kuuloisin hinnoin :) Noista kiinnostaa erityisesti SJ Watsonin ja Allenden kirjat.
VastaaPoistaVoi että, kirjallinen korruptiomatka ei kuulosta lainkaan hassummalta ja kiitos Irenen perjantaihaaveilen täällä King-matkasta... <3 Ehkä siinä vaiheessa joutuisin vähän miettimään pseudonyymiyttäni, saattaisin rohkaistua astumaan blogikaapistani jos tarjolla olisi yhteiskuvamatka Kingin kanssa :)
Mitä korruptiokirjoihin(kin) tulee niin niinhän se menee, että jos yhteen suuntaan kumarrat niin toiseen suuntaan pyllistät. Tekee sitten miten vain niin aina jotakuta ärsyttää. Minusta on kiva lukea ja myös kertoa itse mistä mikäkin kirja on, mutta vain koska olen utelias, ja ehkä listafriikkiydellä on myös jotain tekemistä asian kanssa. Mutta itse arvion kannalta minulla ei ole mitään väliä mistä kirja on lukulautaselle päätynyt.
Mukavaa viikonloppua :)
Täällä on mielestäni kirjojen hinnat melko järkeviä. :) SJ Watson hieman suututti, mutta oli lukemisen arvoinen kyllä. Allenden haluaisin pian lukea itsekin, mutta koko ajan joku kiilaa väliin. :D
PoistaTäällähän onkin monta korruptiomatkasta kiinnostunutta. Kysyntää siis olisi, mutta missä tarjonta?! ;D
Minustakin on kiva mainita, mistä ja miten kirja on päätynyt käsiini. Minua myös kiinnostaa muiden tavat "löytää" lukemansa kirjat. Ei ole väliä onko kirja a-kappale vai muu - sama periaatehan niidenkin lukemiseen liittyy eli jos kiinnostaa, niin päätyy lukuun. Etukäteen ei voi tietää, pitääkö kirjasta: joskus tykkää, joskus ei. :-)
Aurinkoista sunnuntaita!