Sivut

perjantai 24. tammikuuta 2014

Simppelit tapetointivinkit ulkomuodosta kiinnostuneille (tämä ei ole remonttipostaus)

Bloggerin ulkoasua on helppo muokata, vaikka ei osaisikaan koodata - riittää, että osaa ladata kuvan koneelta.Tein muutamia "esimerkkitapetteja" mallia salmiakki.

1. Kirjaudu Bloggeriisi ja valitse Template -> Customise


2. Valitse Background ja klikkaa "Background image" -kuvan allapuolella olevaa laatikkoa. Näytölle avautuu pieni ikkuna. Valitse siit ylin kohta eli "Upload image".

3. Valitse haluamasi kuva ja lataa se blogiisi.


Jotta lataamasi tapetti sijoittuisi symmetrisesti blogisi keskelle, suosittelen klikkaamaan "Alignment" ja siitä valitsemaan ylärivin keskimmäisen vaihtoehdon (katso kuva alla).


Alla muutama tapetti, joita voit halutessasi testata.



Kuvan kopioiminen omalle koneelle:

1. Klikkaa kuva suuremmaksi.
2. Sen jälkeen klikkaa hiiren oikeaa namiskaa ja esiin tulee valikko. Valitse "View image" ja kuva avautuu ruudulle sen originaalikoossa.
3. Klikkaa taas hiiren oikeaa nappulaa, valitse "Save image as" ja sitten vain tallennat sen koneellesi.



Blogissani parhaillaan käytössä oleva "tapetti" on niinikään omaa käsialaani. Se ei ole ns. saumaton kuten nuo esimerkkitapetit. Yleisesti ottaen pidän ns. saumattomista tapeteista, mutta poikkeuksia on.

Koska kuva on ikään kuin "vessanseinä" täynnä "julisteita", saumat eivät ainakaan minun silmääni kiinnitä huomiota häiritsevästi kuvan toistuessa. Mutta makuasioita nämä.


Blogini ei ole muuttumassa ulkoasublogiksi (minulla on jo sellainen, täällä), mutta koska aiheesta tuli puhetta erään postauksen kommenteissa, ajattelin vääntää muutamat ohjeet. Mielelläni muutenkin neuvon, jos vain osaan. Eli kysyä saapi, jos tulee mieleen jotain.

~~~

Seuraavaksi tulee sitten tosiaan  kirjamietteitä muun muassa Thaimaan seksiturismista. Myös eräs klassikko on luettuna ja odottaa vain bloggaamista.

12 kommenttia:

  1. Kiitos postauksesta! Nämä ovat hyviä vinkkejä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Elegia. Itse mietin blogin linkittämistä Facebookiin/twitteriin. Facebookissa varmaan pitää ensin tehdä blogille oma sivu? Mites twitterissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, omalle blogille voi tosiaan tehdä sivun Facebookissa. Se on ihan helppoa, koska FB neuvoo koko ajan. Minullakin on Kirjavalas-sivu Naamakirjassa.

      https://www.facebook.com/Kirjavalas?ref=hl

      Twitteriä en juuri käytä, vaikka tein sinne testimielessä jokunen aika sitten profiilin. Profiilin (sen voi tehdä myös blogin nimellä) tekeminen on helppoa, koska Twitter neuvoo vaihe vaiheelta, miten edetään. Rohkeasti vaan kokeilemaan! :)

      Poista
    2. Kiitos. Pitää kokeilla tässä jonain päivänä.

      Poista
  3. Kiitos, Elegia! Olet ihanan auttamishaluinen ihminen!!! Kun vain vielä ymmärtäisin ohjeet. Tavaan ohjeesi moneen kertaan, niin enköhän jossain vaiheessa valaistu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kiva näitä on väsäillä, joten no worries. Jos jotain jäi vielä mieleen, niin kysy ihmeessä. Autan kyllä mieluusti, jos vain osaan. :)

      Poista
  4. Minä tein twitteriin tilin omalle blogille twitter.com/kirjallisia. Ajatuksena on yrittää muistaa tweettailla siellä blogipostauksista ja seurailla silläkin muita kirjablogeja. Facebook-sivu on vielä mietteissä...

    VastaaPoista
  5. Kaunis blogipohja, jossa tosiaankaan ei ole mitään saumojen häirintää. Oikein pastellinnälkäisen onnelaa. Tuolla näkyy siellä täällä mun tulevien lisätuolieni värit eli maalaan he matalla vaaleanpunaisella ja osan tietyllä 'himmeällä' vihreällä.

    Tää on parhautta!

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.