keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Reissutiedote ja kirjaostoksia

Chiswickissä sunnuntaikävelyllä.

Minulla on tapana vähintään kerran vuodessa lähteä pariksi viikoksi patikoimaan jonnekin päin Brittilää (mieheni kanssa). Viime vuonna patikoin pääasiassa Walesissa, tänä vuonna olisi tarkoitus patikoida Skotlannissa.

Reissu starttaa ensi lauantaina ja sitä on sen verran suunniteltu, että aamulenkki heitetään noin tunnin matkan päässä Lontoosta ja sitten jatketaan Peak Districtiin erääseen tuppukylään, josta on varattu majoitus kahdeksi yöksi. Sunnuntaina heitetään päiväpatikka ja maanantaina jatketaan matkaa Skotlantiin.

Reissun raami on olemassa, mutta emme viitsi mitään majoituksia sen pidemmälle varailla, koska on mukavaa kun on liikkumavaraa. Paitsi parin viikon päähän on kolme yötä varattu Amblesidesta, joka on Lake Distrctillä (Cumbria).

Olemme käyneet siellä (sekä Amblesidessa että Lake Distrctillä) aiemmin useita kertoja patikoimassa ja siinä vuorten ympäröimässä kompaktissa pikkukaupungissa on aivan ihana tunnelma ja siksi sinne haluaa palata uudelleen ja uudelleen. Ambleside päättää reissun eli sieltä sitten ajamme takaisin kotiin.

Blogi saattaa vaieta joksikin aikaa, koska tuskin jaksan/ehdin netissä roikkua. Ehkä jotain pientä tilannekuulumista laittelen, jos jaksan. Ennen hiljenemistä on vielä ainakin yksi kirjapostaus tulossa ja ehkä jotain muutakin.

Nyt vielä esittelen eilisen kirjalöydöt, jotka kuvasin melkein sillan alla.Trevor Noah: Born a Crime
Komediatähti kertoo varttumisestaan Etelä-Afrikassa. Noahin äiti on musta ja isä valkoinen: tällainen liitto oli apartheidin aikana kielletty rangaistuksen uhalla. Kirja maksoi yhden punnan RSPCA:n charity-kaupassa.

Granta: Japan
En ole järin kiinnostunut Grantoista, ellei teema ole erityisen kiinnostava. No, Japani on. Kaksi puntaa pulitin (Octavia Foundation).

Henry Marsh: Do No Harm
Aivokirurgin muistelmat, vaikuttaa superkiinnostavalta. Henry Marshilta julkaistiin kuun alussa toinen muistelmateos, Admissions. Punnan pulitin RSPCA-kaupassa.


Olen kirjoittanut charity-kaupoista aiemmin täällä. Näitä puoteja on melko paljon ja niistä voi tehdä kaikenlaisia ihania kirjalöytöjä: monista puodeista löytyy sekä uutta että vanhaa. Suosittelen kaikille kirjaharrastajille!

20 kommenttia:

 1. Oi, miten kiva kuulla: Ne sun Walsein jutut olivat niin kiinnostavia. Vaikka melkein aina suuntaammekin alppimaihin, voi olla, että lähdemme juhlimaan R:n pyöreitä parin vuoden päästä joko Irlantiin tai Skotlantiin. Mukavaaa reissua<3 Kaunis portti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)) Jos vaikka jaksaisi tällä kertaa reissun jälkeen tehdä muutaman jutun matkasta. Viimeksi en jaksanut kuin läntätä kuvakoosteen.

   Irlanti on minulta edelleen käymättä. Sinne voisi kyllä joskus eksyä!

   Poista
 2. Kiva kuulla, että patikkaa pukkaa, silkka odotus jo nostaa mielialaa ja virettä. Tarkkaan aikataultetulla ohjelmalla ei tulisi mieleenkään lomamatkaamaan ryhtyä, vapaus elää hetken kämmenellä on harvinaisuudessaan ylvästä. Juonikasta ja kokemusrikasta reissua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Tyylimme on aina tällainen eli mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman vähän varauksia etukäteen. Kun ei matkusta sesonkiaikana, niin ei yleensä ole ongelmia saada melkein mistä tahansa tuppukylästä majoitusta.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. (ostan aina kirjatuliaisia charity shop)

   Poista
  2. Vuoret kiinnostavat, tykätään patikoida nimenomaan vuoristossa. Olen käynyt Skotlannissa aiemminkin eli tuttua on. :)

   Poista
 4. Antoisaa patikointireissua! Maisemat ovat varmaan juuri nyt ihanimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta. :) Skotlannissa on kaiketi vielä keväistä, Lontoossa on jo luonto ihan kesässä ja kaikki kevätkukat kukkineet ja kuihtuneet.

   Poista
 5. Tämä postaus kohottelee kovasti omaa matkakuumetta, sillä parin viikon päästä koittava Walesin reissu koostuu kaikessa lyhykäisyydessään juurikin patikoinnista ja kirjoista. Hauskaa reissua, Skotlannissa se nyt ei kai voi muuta ollakaan (paitsi tietysti myös kaunista ja karua ja vihreää ja historiallista jne jne)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kuulostaa hyvältä sinunkin reissusi! Mihin päin Walesia olet menossa, jos saa udella?

   En muuten aio ottaa kuin yhden kirjan mukaan ja se on novellikokoelma. Epäilen, etten ehdi/jaksa sitäkään juuri lukea, mutta en osaa lähteä reissuun ilman kirjaa. Yleensä tulee luettua reissuilla lehtiä ja kaikkea muuta sälää. :)

   Mukavaa reissua sinullekin jo etukäteen!

   Poista
  2. Hay-on-Wye on kohteena, sattui kirjallisuusfestari tulemaan netissä vastaan samoihin aikoihin kuin hyvä lentotarjous... Brecon Beaconsiin ehtii siitä kätevästi päivän tai kahden verran! Odotan innolla Skotlannin kuvia, jos nyt päädyt niitä blogiin tuomaan :)

   Poista
  3. Oho, mahtava sattuma! Varmasti tulee unohtumaton reissu kulttuurin ja luonnon parissa <3 Minuakin kiinnostaisi kuvat ja muut jutut sinun reissultasi! :)

   Ollaan heitetty Brecon Beaconsissa yksi lenkki, josta olen peräti blogannutkin. Se ei mennyt ihan putkeen, mutta hauskaa oli :D

   http://mainoskatko.blogspot.co.uk/2013/07/iki-ihana-wales-putouksineen-ja.html

   Poista
 6. MUkavaa patikointimatkaa teille:)

  VastaaPoista
 7. Mukavaa reissua, upealta kuulostaa! Marshin kirjasta postausta odotellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Marshin kirjaa saa varmaan jokusen hetken odotella. :D

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.