Hae tästä blogista

perjantai 2. joulukuuta 2016

Joulukalenteripaljastukset: Suosikkigenre

Hyvää joulukuun toista päivää. Mennään suoraan asiaan. Jos et tiedä, mistä asiasta on kyse, niin katsopa edellisestä postauksesta, käs tässä menolippu sinne.


2. Suosikkigenre

Tämä on vaikea, sillä olen helposti innostuvaa sorttia (innostus ei välttämättä säily kovin kauan) ja suosin monenlaisia genrejä, jotka nekin vaihtelevat kuin mielialani eli kiihtyvät nollasta sataan ennen totaalista lerpahdusta.

Minulla oli (on edelleen) mahtava visio siitä, miten toteutan tämän päivän luukun. Visio meni tosin pilalle, koska olen ikään kuin syönyt sen.

Fazerin parhaat, nuo lapsuudesta tutut herkkupalat. Kuvassa tosin vain yhtä genreä, koska muut ovat kadonneet monttuuni ja tulleet uloskin aikapäiviä sitten.


Kyseessä ei edes ole suosikkigenreni, vaan nimenomaan se vähiten suosikki. Epäsuosikki, pahis. Jotkut syövät epäsuosikit ensin ja säästävät parhaat viimeiseksi. Itse en toimi niin, koska jo lapsena opin, että joku muu pöllii ne kuitenkin, joten paras vetää parhaat päältä vielä kun ehtii.

Järisyttävä paljastus: Suosikkigenreni on Lakta.

Mikä sinun suosikkigenresi on? Perustele halutessasi valintasi ja muista pallottaa suosikkisi sivupalkin äänestyksessä! Äänestys on voimassa noin viikon. Tulokset käsitellään ehdottoman epäluotettavasti vailla järjen haituvaista ja julkaistaan - jos julkaistaan - joskus tämän kuun aikana.

Ps. Tätä luukkua ei ole tehty yhteistyössä Fazerin eikä kenenkään muunkaan kanssa eikä minulle makseta tästä mitään. Valitettavasti.

Oukkidoukki, huomiseen!


41 kommenttia:

  1. Lidl myy makeetakin Fatzerin lakritsia Göteborgissa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältäkin saa jotain lakuja, mutta itse en niin lakusta piittaa. Olen salmiakki-ihminen :)

      Poista
  2. Lakta on yksi minunkin suosikeistani! Kovana kilpailijana on jääkarhukarkit, joita oli ainakin ennen vanhaan hyvään aikaan pussissa aina ihan liian vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkin siis kuulut Lakta-jengiin! Nykypusseissa (ainakin niissä muutamassa ostamassani) on melko paljon jääkarhuja ja Kiss Kissejä. Minun makuuni jopa vähän liikaa. Niitä Laktoja olisi saanut olla enemmän!

      Poista
  3. Näiden syömisestä on jo aikaa, mutta kyllä niistä pussin harvoista jääkarhuista muistan aina lapsena olleen kovimmat neuvottelut sisaruksen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin muistan, miten haastavaa oli jakaa näitä karkkeja sisarusten kanssa. Kaikille ensin samat ja lopuista epämääristä sitten käytiin kunnon sota :D

      Poista
  4. Onpa makea luukku :D

    Mä en muista, millasia on Suometar ja Kanada. Vastasin Regina, jos nyt senkään makumaailman oikein muistin. Lapsena kyllä oli jäääkarhut ja kis kissit parhaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suometarta ei tainnut lapsuuden pusseissa olla. Itse törmäsin siihen vasta joskus vuosia sitten. Minulla on tapana suomireissulla ostaa pari pussia Fazerin parhaita kotiintuomisiksi.

      Kävi pieni kämmi tuon kyselyn kanssa: tarkoitukseni oli listata siihen nykypussin sisältö, mutta ei siinä mitään Reginaa ole. Se olikin Rex. Mutta mitä välii, onhan se Regina siinä pussissa joskus ollut. Tein mittavat googletukset ja olen kohta pro näiden makeisten kanssa :D

      Poista
  5. Kiss kiss ja jääkarhu for the win! =D Hyvin harvoin tulee näitä enää syötyä, mutta muistaakseni viime jouluna meillä oli boxi näitä. Tosca on aina ollut inhokkini, vaikka senkin tietenkin olen makeannälkääni vetäissyt, totta kai. =D

    Tosi hauskasti toteutat tätä kalenteria! Täällä aina hissukseen vierailen, vaikka kommenttia ei tule jätettyä niin usein. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en tykännyt Toscasta pentuna, mutta nykyään se on eräs lempparini Laktan ohella. Niin se maku muuttuu :D Kiitokset kun tulit ja kommentoit!

      Poista
  6. Jos on pakko syödä, niin kis kis menee alas, jos ei tartu hampaisiin. Syön ennemmin suklaata missä on marjoja mm. mustikka-valkosuklaata tai karpalomaitosuklaata, mielellään paljon marjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiss Kiss on aika tarttuvaista. Havaitsin sen pussin sisältöä tuhotessani. Kissiä ei voi edes oikein imeskellä, kun se on niin hankalan muotoinen.

      Minä en juuri suklaasta välitä. Joskus maistoin Suomessa jotain puolukkasuklaata ja se oli kyllä hyvää.

      Poista
  7. Minun suosikkini oli Tokyo jota ei kai nykyään enää ole mukana (se oli se jossa oli ohuen tikkuinen täyte, just hyvä) ja Jääkarhut.
    En muista minäkään Suometarta tai Kanadaa (eli selvästi on jo jonkin aikaa siitä kun on viimeksi näitä syönyt)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan Tokyon (kaunein kääre!) ja sitä ei tosiaan näissä nykypusseissa ole. Suometarkin tullut vissiin melko myöhään. Kanada on kummelimainen villi kortti eli sitä ei ole olemassa :D

      Poista
  8. Näiden syömisestä onkin hetki vierähtänyt. Vastasin jääkarhun suosikikseni, koska en muista kaikkien nimiä. Kisskiss on myös makuuni, kuin myös lakta ja orange.
    Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jääkarhu tuntuu olevan monen suosikki Laktan ohella. Itse en muista suhdettani Jääkarhuun. Nykyään jäävät viimeisiksi pussin pohjalle. Ne kuitenkin syön, toisin kuin nuo Oranget. :D

      Poista
  9. Ei ole tullut karkkia syötyä ikuisuuksiin - suklaata senkin edestä. Penskana taisi olla Kiss Kiss, joten vastasin niin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en pahemmin karkkia syö. Tykkään lähinnä salmiakkikarkeista esim. turkinpippureista. Niitä on kiva imeskellä. Ovat sen verran stydejä, että muutama riittää viemään namihalut hetkeksi :D

      Kiss Kississä on söpö kääre kissanpentuineen :)

      Poista
  10. Mainio idea - poikkeva joulukalenteri, joka päivän luukun avauksella aikaansai rapisevan nostalgiapläjäyksen:) Joulun must oli kulhollinen näitä. Kantapään kautta tuli opittua, että kirjaimelllisesti nopeat söivät hitaat, saivat parhaat eli Laktat ja kakkoset Jääkarhut. Näppejään nuolemaan jääneenä siirryin sittemmin vannomaan suklaan nimiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset, Takkutukka! Minullekin tulee näistä nameista tosi voimakkaasti lapsuuden joulut mieleeni. En pitkiin aikoihin syönyt Fazerin parhaita, vaan aloin ostella niitä itselleni tuliaiseksi (vai ehkä kuitenkin viemiäisiksi ;-) vasta muutama vuosi sitten.

      Suklaasta en paljon piittaa, olen enemmän salmiakin perään ja sitäkin roudaan pussikaupalla aina suomireissulla. :D

      Poista
  11. Sinä olet hauskasti toteuttanut tätä :-D

    Kanada kuulostaa kummelimaiselta vaihtoehdolta koska sellaista ei Fazerin parhaissa ole :-D

    Oma suosikkini on Lakta ja jääkarhut menee yleensä roskiin, koska kumpikaan meistä ei tykkää niistä! Kiss kiss on toiseksi paras, loput jääkarhua ja appelsiinia lukuunottamatta tasavahvoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset, Jane! Ja sinä olitkin ainoa (tai ainakin ainoa joka mainitsi asiasta), joka huomasi kummelimaisuuden. :D Tosin moni ei taida näitä namuja enää syödä, vaan ovat lähinnä lapsuudesta tuttuja, niin eihän sitä voi tietääkään. Onhan Jääkarhunkin oikea nimi Island (tämä tuli muuten minulle yllärinä, kun hieman googlettelin asiaa jälkikäteen).

      Poista
    2. Lähes nolottaa että tajusin sen, mutta puolustuksekseni sanon, että mieheni vitsit on juuttuneet Kummelien aikakaudelle. Päivitys olisi paikallaan 😉

      Poista
    3. Höpsis, muutenhan minun pitää nolostella että laitoin sen vaihtoehdoksi :D Ehkä minunkin pitää päivittää vitsini ;)

      Poista
  12. Lakta on paras ehdottomasti (sulla on hyvä maku :D) ja hopeasijalla on Kiss Kiss.

    Raamatun kertomuksisssa Kaanan kylän häissä ihmeteltiin, miksi paras viini on säästetty viimeiseksi, kun porukka on jo juopunutta. Ei niin saa tehdä! Minulla on tuo sama karkeissa kuin sulla: parhaat ensin sekä Fazerin parhaista että konvehtirasiasta, muut saa jäädä.
    Ah, mulla on illaksi rommirusinasuklaata ja luettavana Janet Framen 'Towards Another Summer'.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs me hyvänmakuiset! :D Jep, hyvät ensin ja sitten pahat, jos jaksaa tai ei ole sammunut.

      Rommirusina, aah! Minun lempparipallojäätelö on rommirusina. Jos ostan pallojääätelön, mitä ei tapahdu juuri ikinä, niin sen pitää olla rommirusina. Muuten en ala. En tiennyt, että on olemassa rommirusinasuklaatakin: alkoi ehkä hieman kuola valua. :P

      Mielenkiintoista luettavaa sinulla, olen varma.

      Poista
    2. Rommirusinaa on Cloettan Royal-pötköissä, violetti pötkö. Kun tulet seuraavan kerran Suomeen, niin kattele, Ärrältä ainakin saa. Äsken ostin K-marketista. Olivat piilottaneet ihan alahyllylle, mutta vainuni johdatti oikeaan.

      Poista
    3. Okei, täytyypä tutkailla ensi kerralla! Ohitan yleensä suklaat ja silmäni etsivät vain salmiakkia. Mutta rommirusina saa tehdä poikkeuksen. :P

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Rebel! :D Geishaa ole Fazerin parhain -pussissa.

      Poista
  14. Olipa mainio äänestys. :) Minun ääneni meni Toscalle, ja tykkään myös Reginsta, vaikkei tätä pussia kyllä enää juuri tule ostettua... pitäisikin kokeilla joulun tienoolla. Olen tosin nykyään enempi lakritsan ystävä, eli se on se minun suosikkigenreni ylitse muiden. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reginaa ei uudessa pussissa ole: minulta meni Reginat ja Rexit sekaisin. Tarkoitus oli kyselyyn listata tällä hetkellä pussissa olevat namut, mutta virhehän sinne tosiaan lipsahti. Rexit on kyllä hyviä, parempia kuin Reginat jos minulta kysytään. ;)

      Sinäkin rebel, menit aidan toiselle puolelle hamuamaan ;))

      Poista
  15. Niin ja lisätään nyt vielä, että pussillinen Fazerin parhaita tulee ostettua pari kertaa vuodessa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mullakin - pari pussia ostan yleensä itselleni kotiin viemiäisiksi. Jännä muuten, että olen ilmeisesti paremmin selvillä pussin sisällöstä kuin moni Suomessa asuva :D

      Poista
    2. Tuo oli muuten oikeasti mielenkiintoinen huomio!

      Poista
  16. Sain syntymäpäivänä joulukokoisen sekoituksen. Appelsiinit taitavat olla ainoita, joista ei yhtäkään ole syöty... Tosca on se paras (kiilaa juuri ja juuri jääkarhujen ja kiss kissin ohi).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosca on nam nam, mutta mikään ei tietenkään voi ohittaa Laktaa ;) Ne Oranget ovat jotenkin mitättömiä: voisivat poistaa ne sieltä pussista ja tuoda tilalle jonkun vanhan. Vaikka sen Reginan.

      Poista
  17. Putosin kärryiltä tässä keskustelussa. Niin paljon outoja termejä. Lakta? Newöhöörd. Kiskissin olen kuullut. Regina ja Rex? Tosca? Pitäs kai ostaa se Fazerin pussukka. En muista, milloin olisin niitä viimeeksi maistellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuija, kyllähän kunnon suomalaisen pitäisi tietää Fazerin karkkipussin sisältö! Näyttää siltä, että minä olen tässä otannassa lähes ainoa kunnon suomalainen - muut ovat ihan pihalla :D

      Poista
  18. Isoisovanhempieni kätköissä majaili aina Fazerin parhaita ja niin monta kertaa olen tapellut siitä, kuka saa jääkarhun, joten pakko vastata se suosikiksi. Rex tulee hyvänä kakkosena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jääkarhulla onkin paljon kannattajia, Lukumato! Omaa suhdettani siihen en enää muista: ei tainnut kuulua minulla kärkikolmikkoon. Rex on hyvä!

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.