perjantai 12. elokuuta 2016

Tunnustuksellisia paljastuksia - katso kuvat!

Liebster Award kiertää taas blogeissa ja nyt se osui minunkin kohdalle (muistelisin, että on osunut aiemminkin ja olen jopa saattanut tämän tehdä, mutta eipä tuo haittaa). Kiitos siis Riitta K:lle tunnustuksesta!  

Vastaan ensin annettuihin kysymyksiin, postauksen lopussa on haasteen säännöt, joita en tietenkään voi noudattaa. Sori.

1. Mistä maasta löytyy lempikirjailijasi? Mainitse 1-5 kirjailijaa, mutta tietysti eri maista.

Ensimmäinen on helppo: Japani ja Keigo Higashino. Japanista voisin mainita useammankin kirjailijan, mutta noudatan nyt kysymystä ja mainitsen vain yhden.

Henning Mankell Ruotsista, André Brink Etelä-Afrikasta. Viiden nimeäminen on oikeastaan vaikeaa, koska lemppareita on paljon. Suomesta mainitsen Sofi Oksasen ja heitetäänpä viidenneksi Chimamanda Ngozi Adichie Nigeriasta.

2. Mainitse edellisen kysymyksen kirjailijan/kirjailijoiden kirja, josta olet postannut ja linkki olisi myös kiva.

Olen blogannut näiden kaikkien kirjoista, mutta heitänpä linkin Henning Mankellin Ruotsalaisiin saappaisiin - Ihan vain Mankellin muistolle.

3. Kuinka monta kirjaa on kotikirjastossasi - suunnilleen?

Minulla on - tai oli - kaksi kirjastoa: toinen on ja voi paksusti kotona Lontoossa. Ei ole mitään hajua paljon kirjoja on, useita satoja kuitenkin.

Suomikirjastoni on maannut noin kolmessatoista laatikossa säilytyspalvelussa seitsemisen vuotta. Muutama viikko sitten kävin hakemassa ne tänne ja kävin läpi. Suurin osa lähti viimeiselle matkalle roskikseen (kierrätin toki paperinkeräykseen), osan säilöin piha-aittaan. Kirjoja oli yhteensä kaiketi noin +-tuhat, mutta perkauksen jälkeen jäljelle jäi muutama sata.

Työmaa

4. Kirjahyllysi aarre?

Sehän on täynnä aarteita!

5. Mitä harrastat lukemisen ja bloggaamisen lisäksi?

Paitkointia, kirjoittamista, taiteilua, lenkkeilyä, fillarointia, pianon soittamista, valokuvaamista, juoksemista, kaikenlaista tutkimista ja oma-aloitteista oppimista, urban ja rural exploringia, hengailua eri paikoissa. Minulla on paljon intressejä: en tiedä voiko niitä varsinaisesti harrastuksiksi kutsua.


6. Luetko yhtä kirjaa kerrallaan vai montaa samanaikaisesti?

Joskus on useampi kirja kesken, joskus vain yksi eli vaihtelee mielialojen ja kirjan mukaan.

7. Missä ja mihin aikaan vuorokaudesta luet pääsääntöisesti?

Illalla sängyssä.

8. Jos kirjoittaisit kirjan, mikä olisi sen aihe?

Olen jo kirjoittanut. Kirja on nimeltään Kadotettu maisema ja tuossapa enemmän tietoa siitä. Luonnollisesti suosittelen sen lukemaan. Pitäisiköhän kirjoittaa siitä ihan kirjamiete, hoho. Tulisikohan lyttäys vai hehkutus. Muutakin on kehitteillä, mutta en puhu niistä.

9. Syksyn hyvät ja huonot puolet?

En oikeastaan ajattele tällaisia asioita. Päivät tulevat ja menevät, samoin kiertävät vuodenajat.

10. Hullaannutko joulusta?

En. Joulu on minulle yhdentekevä enkä sitä mitenkään juhlista. Paitsi että pyörrän heti sanani. Minulla on kaksi joulunaikaperinnettä:

1. Harrodsin jouluikkunoiden pällistely ja kuvaaminen. Täältä voit lukea (ja melkein katsoa) enemmän tästä perinteesta.

2. Osallistun asuinalueemme joulukuusensytytysjuhlaan (tai siis jouluvalothan siinä sytytetään, ei kuusta), valot sytyttää yleensä joku julkkis - toissa vuonna Jerry Hall (viime vuosi jäi väistä, koska olin reissussa).

Jerry valmistautuu tuikkaamaan kuusen tuleen.

Silloin on kaikenlaista tapahtumaa ja joulukatu, lisäksi lauletaan joululauluja. Ja kyllä, minäkin laulan - uskokaa tai älkää.

Kosketin Jerryn kättä kiittäessäni häntä kuusen polttamisesta.

Ai niin ja mies tekee joululaatikoita, joita minä syön sitten pakkasesta pitkin vuotta aina halutessani.

11. Kuinka nollaat nuppisi?

Milloin mitenkin. Riippuu millaisen nollauksen tarpeessa olen. Joskus saatan siivota tai järjestellä, joskus katsella toosaa, joskus mennä lenkille, joskus vetästä lärvit tai vain mennä kantikseen yhdelle jne. Myös peurojen katseleminen rauhoittaa, tai kukkasten. Nollaus valitaan tarpeen mukaan.

~~~

Kauniiksi lopuksi haasteen säännöt, joista jätin osan toteuttamatta. En nyt siis haasta ketään, koska haaste on jo niin monella kiertänyt. Mikään ei kuitenkaan estä juuri sinua nappaamasta haastetta mukaasi.

Haasteen säännöt:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto (ylläoleva kuva) esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

16 kommenttia:

 1. Ihania aarteita. Viimekesäisen rempan jälkeen mies kantoi minun kirjat alakertaan tuollaiseen kasaan, kun olin ne laittanut järjestykseen vintille ja tiesin miten ne pitää tuoda alas, joten sanoin miehelle, että aakkosjärjestykseen ja sehän laittoi ne todella nopsasti. Kumma kyllä vintille jäi kirjoja, jotka eivät mahdu hyllyihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiva kun sait mieheltäsi apua. Minä sain ihan itse raahata kirjani ja perata ne. :D Tuota läjää ei enää ole, vaan suurin osa on roskiksessa. Hieman tuntui pahalta, mutta yllättävän vähän kuitenkin. Syntyi päätös, etten enää hanki kirjoja, ellei ole ihan pakko. Sen verran työläs projekti nimittäin oli eivätkä kirjat edes kelvanneet minnekään (paitsi ilmaiseksi tietty olisivat kelvanneet divariinkin).

   Poista
 2. Joku Jerry Hall -tyyppinen jouluperinne sopisi mullekin, en ole jouluihmisiä yhtään. Onnea suururakan suorittamisesta kirjakasojen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, meidän asuinalueen "joulukuusikinkeri" on mukava ja huumoripainontteinen. Se sopii siis antijouluihmisillekin. Luulen, että sinäkin viihtyisit siinä tunnelmassa. :)

   Kirjaurakka on saatu selätettyä, joten siltä osin olen kuivilla. ;)

   Poista
 3. Onpas meillä samanlaiset harrastukset! Harrastan itsekin kaikkia noita, paitsi taiteilua (mulle ei ole suotu taiteellisia lahjoja) ja fillarointia (koska en saanut ostettua pyörää, vaikka taas tänäkin kesänä piti). Ja piano on minulla kosketinsoitin, jota on kyllä tullut soitettua aivan liian vähän viime aikoina! Pitäisikin kaivaa vehje taas esiin, mutta toisaalta on niin paljon muutakin. :-)

  Nauratti tuo "katso kuvat". Tämähän oli kuin suoraan jonkun laatulehden lööpistä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, blogiasi jo pitkään seuranneena olen havainnut saman: meillä on paljon samoja intressejä! Sinun kanssasi voisi olla hauska heittää joku autiotalo-tour! :D

   Minullakaan ei enää ole pianoa, vaan kosketinsoitin, jossa on tosin lähes saman verran koskettimia kuin pianossa. Muutama vain uupuu. Ei se silti ole sama asia kuin piano, mutta sillä mennään toistaiseksi. Toisaalta haluaisin myös syntikan ja tietokoneelle jonkun musaohjelman, jossa voisi tehdä musaa. :P

   Tämä mun blogihan on kuin paraskin "laatulehti", hoho. ;D

   Poista
 4. Sinähän jaksoit paneutua tähän oikein kunnolla! Aivan mieletön kirjaurakka sulla on ollut - hattua nostan. Ruotsalaisia saappaita en ole lukenut, aika montakin vanhempaa Mankellia. Monet hiukan liian väkivaltaisia makuuni, esim. Viides nainen.

  Joulun aikaan en ole Lontoossa käynyt, muutenkin on liiaksi aikaa kulunut. Hienot joulunavaukset teillä - ja peurat Richmond Parkissa olivat upeta.

  Jep - minäkin tottelin lööppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, kiitos sinulle inspiroivisra kysymyksistä - niihin oli ilo vastailla. :) Mankellilla on paljon muitakin dekkareita ja Wallander-sarjaa. Tuo Ruotsalaiset saappaat ei ole väkivaltainen, mutta sitä ennen kannattaisi lukea Italialaiset kengät. Tosin molemmat romaanit toimivat yksinäänkin.

   Rakastan Lontoota, koska aina löytyy kohteita tällaiselle seikkailijalle kulloisenkin mielihalun mukaan. <3

   Poista
 5. Hah-haa! Toi sun otsikko on ihan huippu. Erityisesti tuo "Katso kuvat." Niin ja sulla on pelottava käsi tossa pianolla. Mua hävettää, että en ole vieläkään lukenut sun kirjaa. Olen hirveän huono lukemaan mitään keneltäkään, jonka jotenkin edes tunnen, kun en koskaan oikein tiedä, mitä sitten lukemastani sanoisin.

  Viikonloppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, kiitos! Sorruin klikkihuoraamiseen :D :D Otsikoita on kiva keksiä, vaikka olen yrittänyt pysyä asialinjoilla, niin joskus lipsuu. Toisaalta olen alkanut taas ajatella, että hiiteen asiallisuus - en ole sellainen. ;)

   Häpeä pois, eihän se ole mikään häpeä jos ei ole jotain kirjaa lukenut. Minuakin arveluttaa lukea niiden kirjoja, jotka edes jotenkin tiedän ja tunnen. Onneksi kaikesta lukemastaan ei ole pakko blogata. :D

   Poista
 6. Kiva lukea tällaisia "paljastuksia".
  Onpas sinulla ollut melkoista kirjainventaariota! Hyvä, että olet jo sen paremmalla puolen.

  Hei kaikki, tuo Elegian kirja on yksi minun kirjahyllyni aarteita. Se on kaunis, mietteliäs faabeli.

  Intressi vaiko harrastus? Suomessa käytetään mielellään sanaa harrastus kaikesta vapaa-ajan tekemisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiva että kiinnostaa. Kirjat on tosiaan setvitty, enää yksi laatikko pitää roudata vintille säilöön ja sitten se on täysin ohi.

   Kiitos kirjamainonnasta. <3 <3

   Minä käytän mieluummin sanaa intressi, koska jotenkin koen että harrastus olisi säännöllisempää, esimerkiksi keskiviikkona salille/uimaan tmv. Itse en tee mitään säännöllisesti, vaan teen silloin kun teen. Juoksu ja muu lenkkeily on tästä tosin poikkeus eli niitä teen säännöllisemmin.

   Poista
 7. Työmaa-kuva on mahtava! Tykkään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija! Parasta tuossa työmaassa on, ettei sitä enää ole - oli nimittäin melkoinen homma :D

   Poista
 8. Viihdyin sinun vastauksia lukiessa ja kuviasi katsellessa. Ihana sinun työmaasi.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.