Hae tästä blogista

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Muistojen keidas


Kävin eilen hengailemassa hautausmaalla. Tämä helmi löytyy ihan kotinurkkamme liepeiltä.


Brittilä on hautausmaafriikkien paratiisi. Vanhoja hautuumaita löytyy suunnilleen joka nurkasta: on pienempää ja isompaa. On villiintymään jäänyttä ja hoidettua.Nämä kaikki kuvat ovat samalta hautuumaalta. Varsin monipuolista siis. Lukemisenikin ovat tällä hetkellä sen verran monipuolisia, etten oikein saa mitään saatettua loppuun asti.

Olen muuten perustanut Facebook-sivun blogilleni, saa tykkäillä. Mukavaa keskiviikkoa!

~~~

Edit. kello 11:40

Lisäänpä tähän listan hautausmaista, joista olen joskus postannut. Linkit vievät vanhaan blogiini.

Kensal Green Cemetery - UK
Brompton Cemetery - UK
Nimeltä mainitsematon pieni hautausmaa - UK
Green-Wood Cemetery, USA (Brooklyn)
Woodlawn Cemetery, USA (Bronx)


12 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! En ole kuullutkaan hautausmaafriikeistä. Olen tosin joskus vuosia sitten käynyt itsekin kuvaamassa mustavalkoisia(!) valokuvia Hietsun hautausmaalla. Joskus talvella, pimeässä... Hyvä, että pääsin elävänä pois sieltä kuolleiden valtakunnasta, hui! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Friikkejä löytynee joka junaan ;) Minulla nämä hautausmaat menevät samaan kategoriaan autioituneiden ja hylättyjen rakennusten kanssa (joihin siis olen myös ihan hulluna).

   Hietsun hautausmaa on kaunis, vaikka pidänkin enemmän sellaisista "rupuisista" ja räjähtäneistä hautausmaista. Suomessa ei sellaisia juuri ole.

   Poista
 2. En ehkä ole ihan hautausmaafriikki, mutta harvoin jätän väliin mahdollisuutta käydä hautausmailla, kun vierailen ulkomailla. Hautausmailla on tunnelmaa, mikä välittyy noista sinunkin kuvista. Hienoja! Lontoossa en ole käynyt vielä yhdelläkään, vaikka muuten olen kaupungissa aikaani viettänyt. Booksy taannoin laittoi kuvia Highgate Cemetery Westistä Hautausmaan pojan arvioon, jolloin päätin että siellä pitää käydä. Ensi vuonna olen menossa Lontooseen elokuussa, joten ehkä silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hautausmaat henkivät historian lisäksi kulttuuria - jopa arkkitehtuuria, kun kyseessä on toinen toistaan upeammat mausoleumit. Tuossa meidän läheisellä hautausmaalla ei pahemmin mausoleumeja ole, toisin kuin siellä Highgatessa. En ole itse siellä käynyt, koska asun ihan eri puolella Lontoota plus olen saamaton. Tarkoitus olisi kyllä käydä, mutten tykkää kun sinne toiselle puolelle pyhää maata pääsee vain oppaan kanssa. Inhoan varailla etukäteen mitään kierroksia ja tykkään muutenkin mennä yksin. Mutta pakko varmaan taipua tai muuten jää näkemättä. Hieno se toinenkin puoli käsittääkseni kyllä on :)

   Kiitos linkkauksesta Booksyn blogiin, kävinkin jo kurkkimassa. :)

   Poista
 3. En ole hautausmaafriikki, mutta näiden otosten jälkeen voisin kyllä hyvin olla! Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hautausmaat ovat oikeasti hyvin idyllisiä paikkoja, joissa kussakin on ihan omanlaisensa tunnelma. Suosittelen friikkiytymään ;)

   Poista
 4. Sä sitten aina löydät lumoavia hautaismaita.Kuten nyt tämän...

  VastaaPoista
 5. Jos matkustaisin Brittilään, niin tietäisin kyllä, mitä olisi "nähtävyys"listalla. Taidan olla vähän hautausmaafriikki. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hautausmaat ovat kiehtovia ja itse pyrin jokaisella reissulla ainakin yhdellä sellaisella vierailemaan - joskus jopa useammalla :)

   Poista
 6. Sanapari kuulostaa oudolta, mutta sanonpa silti: ihana hautausmaa! Ja ihania kuvia. Ja kiitos noista lisälinkeistä, aion tutustua niihinkin. Kuten eilen kommentoin, kaikki "autio ja tarinallinen" on alkanut kiinnostaa minuakin etenkin kuvauskohteena, ja nämä kuvat lisäsivät taas intoa suuresti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hautausmaarakastajan korvaan "ihana hautausmaa" ei kuulosta ollenkaan oudolta ;) Hyvin sanottu tuo "tarinallinen", siitä nämä hautausmaat ja autiot rakennukset nimenomaan ovat! Ne antavat vihjeitä menneistä, mutta eivät kuitenkaan lopulta kerro mitään varmaa. Mielikuvitukselle jää tilaa. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.