Hae tästä blogista

torstai 9. toukokuuta 2013

Järsyt paljastukset!


 Olen saanut muutamalta taholta haasteita, joissa tulee vastata kysymyksiin, jotka haastaja on laatinut. Kiitos kaikille haastajille! Nyt on hyvä hetki niihin vastata, joten täältä pesee.

Ensin vastaan Pikkurillin kysymyksiin. Paitsi että luinkin säännöt tarkemmin ja tajusin, että ensin pitääkin kertoa yksitoista satunnaista asiaa itsestään. Noh, säästän ne vikaksi ja menen suoraan kysymyksiin.

1. Miten reagoit, kun huomasit tämän haasteen?

Lämmitti mieltä moinen muistaminen. Olen hyvä ottamaan haasteita vastaan, mutta huono tekemään ne eli joskus voi kestää kauankin - joskus unohdan koko homman. Nyt en nähtävästi unohtanut.

2. Onko bloggaus parantanut elämänlaatuasi?

Kyllä voin sanoa, että on. Enemmänkin kyllä bloggaaminen ex-blogiini (Kello viiden tee - syanidilla, kiitos), jota ei enää ole. Sen myötä tutustuin moniin ihaniin immeisiin, joista osasta tuli ihan live-ystäviä.

Ja kyllä tämä kirjabloggaaminenkin on aivan mahtava harrastus (ei siis työ), jonka kautta olen löytänyt lukuisia kirjoja luettavaksi sekä myös tutustunut mukaviin ihmisiin netissä.

3. Oletko koskaan haaveillut maallemuutosta?

En vakavissani. Ajatuksella olen kyllä leikitellyt, mutta tulisin hulluksi jos pitäisi asua pienemmässä kaupungissa kuin esim. Helsinki.

4. Mitä mieltä olet kasvisruoasta?

Nam nam, olen vege joten siitä voi päätellä mielipiteeni melko pitkälle.

5. Katsotko telkkarista koskaan tosi-tv-ohjelmia?

Katson jonkin verran, mutten seuraa mitään säännöllisesti. Vai onko esim. joku Jeremy Kyle show tosi-tv:tä? Tai Judge Judy? Tai Bondi Vet, Animal Cops, My Cat from Hell...? Katson yleensä eläinohjelmia, ellen katso elokuvaa. En katso pahemmin telkkaria - käytän sen ajan mieluummin esim. lukemiseen.

6. Miten arvioit kotisi siisteyttä asteikolla 0-10 (0 = kaatopaikka, 10 = tip top)(tiedoksi: oman kämppäni siisteystaso vaihtelee nelosesta kutoseen; tieto saattaa madaltaa kynnystä vastata tällaiseen uteluun)

Heh, mitäs tähän nyt vastaisi. Meillä on puhdasta (eli imuroin kyllä melkein säännöllisesti), mutta noin muuten täällä seilaa epämääräisiä kasoja siellä sun täällä ja joskus tiskit tursuaa altaasta. Eli vastaisin, että siisteystaso vaihtelee kutosesta ysiin (ysiä ei kylläkään kestä yleensä päivää kauempaa, koska mies).

7. Pidätkö ruoanlaitosta?

En, käytän sen ajan mieluummin johonkin muuhun - esimerkiksi lukemiseen!

8. Oletko introvertti vai ekstrovertti?

Introvertti, todella selkeästi. Osaan kuitenkin olla ihmisten ilmoilla enkä ole tuppisuu tai muutenkaan outo friikki. Viihdyn vain hyvin itsekseni ja teen asioita mielelläni yksinkin. Pidän kyllä ihmisistä (ystävistäni), mutta en jaksa koko ajan nähdä ketään.

9. Minne haluaisit matkustaa?

Etelä-Afrikkaan! Haaveilen road tripistä siellä.

10. Onko kirjahyllyssäsi tarpeeksi kirjoja?

Ilmeisesti on, kun kaikki eivät edes mahdu sinne. Silti niitä tulee mystisesti lisää koko ajan.

11. Kuka romaanihenkilö haluaisit olla?

Nyt pistit pahan. En oikeastaan haluaisi olla kukaan muu, mutta jos on pakko niin matkustaisin takaisin teiniyteen ja olisin Päkä (Nummelan ponitallista) - sillä oli aina niin siistit kledjut ja pääsis ridaamaan!


Elma Ilonan kysymykset:

1. Mainitse kirja, jolla on kamala kansi ja/tai nimi, mutta jota silti rakastit.

Äkkiseltään tuli mieleeni Jojo Moyesin kirja Me Before You. Minusta kirjan nimi on typerä, jotenkin lammasmaisen romanttinen. Tosin se sopii hyvin yhteen kirjan imelän kannen kanssa, jonka takia jätin melkein kirjan ostamati. Onneksi kuitenkin ostin ja luin, sillä sisältö miellytti eikä kyseessä ole tosiaan mikään romanttinen lätinä.

2. Luetko sarjakuvakirjoja? Miksi/ miksi et? Mikä sarjakuva on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen ever?

Enpä juuri, vaikka kovasti haluaisin. On sarjiksien suhteen joku vamma, jonka yritän parantaa tilaamalla muutama päivä sitten Walking Dead -sarjakuvakirjan. Kiitos vinkistä Kirjavinkkeihin!

3. Mikä biisi kuvaa sinua / fiilistäsi juuri nyt? (Linkitä, jos mahdollista.)

Mielialat vaihtelevat taas sen verran, että on vaikea saada niistä otetta. Tällä hetkellä kuuntelen kuulokkeilla tätä.

4. Minkä kirjan haluaisit omistaa, mutta et vielä omista?

En tiedä. Tai tiedänkin, Ehtoolehdon!

5. Mainitse klassikko tai muu kuuluisa kirja, joka mielestäsi on yliarvostettu / turhaan kohuttu.

Onko se Sieppari Ruispellossa klassikko? Jos on, niin sanoisin "paljon melua tyhjästä".

6. Lempikarkkisi? Kuinka usein sillä herkuttelet?

Turkinpippurilla herkuttelen silloin kun sitä on. Kerralla en tosin vedä kuin muutaman eli pussukka kestää kauan.

7. Ketä naispuolista muusikkoa ihailet? Miksi?

Meiko Kaji on ikisuosikkini, upea ääni ja ihanat biisit!

8. Lastenkirjaklassikko, joka sinulla on lukematta vielä?

Olen aika pihalla lastenkirjoista. Tiedän lähinnä ne, joita omassa lapsuudessani luin eli periaatteessa ei ole lukematta mitään, heh.

9. Mikä eläin olisit?

Joku pikkulintu, olisi kiva lennellä.

10. Montako kirjaa sinulla on juuri  nyt kesken?

Kaksi, toinen näistä kirjoista on tosin sellainen että saakin olla kesken vaikka kuinka kauan, koska siinä luvut ovat itsenäisiä (kirja käsittelee Afrikkaa).

Aktiivisesti luen Deon Meyerin kirjaa Kuolema päivänkoitteessa, joka on koukuttanut minut niin pahasti, etten ole edes viitsinyt aloittaa sen rinnalle toista kirjaa.

11. Jos saisit kirjakaupan lahjakortin, minkä kirjan ostaisit?

Ostaisin sen uuden Khaled Hosseinin kirjan sitten, kun se ilmestyy.


Paulan antamat kysymykset:

1.    Paras kirja viidestä viimeksi lukemastasi?

Mitäs olenkaan tässä viimeksi lukenut... Tjaah, nyt täytyy kyllä kallistua Hirsi Alin Infideliin, hyvänä kakkosena tulisi Itämaa.

2.    Unohtumattomin lukupaikkasi?

En oikeastaan harrasta kovin eksoottisia lukupaikkoja. Reissuilla en juuri ehdi lukea, joten rankkaisin oman mökkilaiturin unohtumattomimmaksi.

3.    Oletko suunnitelmallinen lukija, vai tällainen luovasti luoviva, kuten minä, jolle ei lukulistat paljon merkitse? 
 
Ei kiinnosta lukulistat minuakaan, koska en kuitenkaan noudattaisi niitä. Ne vain tuottaisivat ahdistusta, joten ihan randomilla ja mielialan mukaan valitsen seuraavaksi lukemani kirjan/kirjat.

4.    Harrastatko kirjoittamista? Jos harrastat, kerro vähän, mitä harrastukseesi kuuluu ja onko sinulla sen suhteen joitakin tavoitteita?

Harrastan, yhden kirjankin olen pukannut ulos. Olen myös kirjoittanut runokokoelman (Lapsivesi), joka ei kelvannut kustantamoille. En tiedä, mitä teen sille. Ehkä kirjoittelen siihen lisää runoja ja teen kuvituksen. Ja julkaisen itse, jos jaksan. Tai sitten annan vain sen olla.

5.    Nimeä joku vaikuttava julkisuuden ihminen, jolta olet saanut esimerkkiä hyvässä tai pahassa elämääsi?

Ei nyt suoraan sanottuna tule mieleeni ketään.

6.    Mitä ruoka sinulle merkitsee?

Jossain raejuustomainoksessa, joka pyöri joskus telkkarissa, sanottiin "en elä syödäkseni, vaan syön elääkseni". I agree.

7.    Lempireseptisi?

Kreikkalainen salaatti?

8.    Maisema, jossa silmäsi lepää?

Oikeastaan kaikenlaiset luontomaisemat hivelevät silmää. Olen luontoihminen, ku(u)sta suonissain!

9.    Jos voisit palata ajassa taaksepäin, mihin elämäsi vaiheeseen menisit ja miksi?

En menisi mihinkään, en yksinkertaisesti enää jaksaisi.

10.    Mitä sinulle tulee mieleen sanasta ÄITI?

Kaikilla meillä on sellainen.

11.    Mikä on blogisi perimmäinen merkitys sinulle itsellesi?

Se on luku- ja muistikirja pääasiassa itselleni. Se on myös rakas harrastus, sillä tykkään jutella kirjoista. Senpä takia tykkään muistakin kirjablogeista plus niistä saa hyviä lukuvinkkejä.~~~

Huh, siinäpä vasta urakka - onnittelen, jos joku jaksoi lukea tänne asti. Olen nyt hirvittävä rebel, mutta en enää tähän hätään jaksa keksiä yhtätoista asiaa itsestäni. Eiköhän tämä paljastelu riitä tältä erää. Ensi kerralla sitten alastonkuvat. NOT!

En myöskään jaksa haastaa  ketään, mutta jos kysärit kiinnostavat, niin poimikaa ihmeessä täältä yksitoista mieleistänne ja vastatkaa niihin. Ja ilmottakaa minullekin, niin tulen lukemaan.

14 kommenttia:

 1. Laitoin nyt tämäkin listalleni.Huomasin vasta jälkijunassa ettet ollutkaan kokonaan häipynyt:) Kiva oli taas lukea vähän näitä paljastuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En häipynyt kokonaan, mutta pidin kyllä "lomaa" muista kuin kirjablogeista. Nyt on taas energiaa enemmän ja olen käynyt vanhoissa, ihanissa, tutuissa blogeissa taas, vaikken aina kommentoikaan <3

   Poista
 2. Vedä ensin henkeä ja jatka sitten yhdentoista kohdan paljastuksilla! Odotin eniten vastausta siivouskohdassa, koska siisteyskompeksi vaivaa. Ei täällä mun kämpässä oikeasti niin sotkuista ole. Paperipinoja pyörii lattioilla. Lattia näkyy kuitenkin, vaatteet viikattu kaappiin, astiat suht usein tiskattu. Länsimaista hygieniatasoa yritän noudattaa. Välillä katson terapeuttisessa mielessä telkkarista "amerikkalaisia himohamstraajia" ja muita kauhukoteja siivousohjelmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, täytyy katsoa auttaako hengenveto tähän. Piti nimittäin ihan mennä päiväunille tämän postauksen jälkeen: sen verran otti voimille :D

   Hmm, olinkohan minä nyt liian optimistinen tuon siivousarvosanan kanssa. Täällä ei nimittäin ole vaatteet siististi viikattuna kaappiin, vaan huolettomasti heitettynä komeroon. Osa on kyllä viikattu, mutta niiden päälle on kertynyt uusi kasa vaatetta, joka on kyllä olevinaan viikattu, mutta kröhöm... Vaatekomeroon ei pääse enää sisälle (ei sillä, että sinne pitäisi oikeasti mennäkään), koska sen lattia on täynnä kaikenlaista :D

   Eli ankarampi ope laskisi nyt kyllä siisteysarvosanaani ehkä jopa parilla pykälällä ;)

   Poista
 3. Tässäkin on yksi Deon Meyerin kirjaan koukuttautunut! Tekisi mieli aloittaa niin monen kirjan lukeminen, mutta Kuolema päivänkoitteessa yllätti ja vei täysin mukanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onpa kiva kuulla, että joku muukin tätä lukee ja on koukuttunut! Minulle on tosiaan kehittynyt tapa, että luen useampaa kirjaa samaan aikaan, mutta nyt en malta aloittaa toista. Todellinen yllättäjä tämä Meyer tosiaan!

   Poista
 4. No hyvänen aika, on se minunkin Kuolema päivänkoitteessa aloitettava :)

  Näitä on niin hauska lukea! Voi että odotan sitä Hosseinin kirjaa <3

  Näin asian vierestä; kävin tänään hautuumaalla kuvailemassa mutta järkkärillähän nimet paljastavat haudat aika ikävästi. Muistan sinun ottaneen hautausmaalla kuvia aiempaan blogiisin, mutta taisivat olla sen verran vanhoja hautoja, että tekstit kuluneet pois? Arvaa tuliko tippa silmään pienen pojan haudalla, johon oli tuotu pikku autoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, Kuolema päiväkoitteessa on osoittautunut todelliseksi yllättäjäksi! Luulenpa, ettei tämä jää ainoaksi lukemakseni kirjaksi Meyeriltä. <3

   Minulla on tosiaan ollut paljon hautuumaakuvia ja kuten arvelitkin, suurin osa toosi vanhoja. On kyllä myös "tuoreita" hautoja ja jos niitä käytän kuvituksena, blurraan tekstit tai poistan ne kokonaan Photarissa.

   Joskus hautuumailla iskee suru, vaikka pääsääntöisesti itse haltioidun niissä. Mutta esim. hauta, jossa on kuva tai juuri lasten leluja, niin suru tulisi varmaan minullakin puseroon. Kuolema on helpompi hyväksyä pitkän elämän jälkeen... <3

   Poista
  2. Kyllä se Photari taitaa aika ehdoton olla! Aivan ihania nuo sinun otoksesi!! <3

   Poista
  3. Kiits, nämä kuvat ovatkin pyörähtäneet Photarissa melko runsaasti eli menee fantasian puolelle :D

   Poista
 5. Paljon kysymyksii... hihi, Helsinki pikkukaupunki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan noita - siitä vain nappaamaan omat ja vastailemaan, Hannele! ;)

   Mie kirjoitin, etten voisi asua pienemmässä kaupungissa kuin Helsinki. Eli Helsinki kelpaisi kyllä, jos olisin takaisin Suomeen muuttamassa. En ole :)

   Poista
 6. Minä kyllä teen lukulistoja, mutta en ikinä noudata niitä. Listoja vain on kiva tehdä :)

  En pidä ruuanlaitosta, mutta syömistä rakastan ja voisi melkein sanoa, että elän syödkseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, listat ovat ihan kivoja (etenkin toisten lukulistoja tykkään katsella), mutta minulle voi tulla niistä suorituspaineita. Olen helposti paineita ottava ihminen ;D

   Kyllä minäkin syömisestä tykkään, mutta en ole maailman kokeilunhaluisin sen suhteen ;)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.