Hae tästä blogista

torstai 19. heinäkuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaan!Sonja Lukuhetkistä haastoi minut mukaan tähän mielenkiiintoiseen haasteeseen, jossa ideana on haastaa bloggaaja lukemaan jotain sellaista, mitä hän ei ole vielä lukenut.

Ennen kuin menen sen enempää itse asiaan, kopsaan tähän säännöt Sonjan blogista:


Mitä teet, jos sinut haastetaan Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen?

1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan.

2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi.

3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan.

Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

~~~

Sonja haastoi minut lukemaan Margaret Atwoodin kirjan Nimeltään Grace (Alias Grace). Olen kuullut Margaret Atwoodista, mutten ole lukenut yhtään hänen kirjaansa aiemmin. Tässä onkin minulle hyvä tilaisuus tutustua uuteen kirjailijaan.

Luen kirjan englanniksi ja se odottaakin jo hyllyssä vuoroaan. Olen sitä vaivihkaa jo hiplaillut ja lehteillyt ja taytyy sanoa, että kiinnostaa kovasti. Luen sen seuraavaksi jahka saan edellisen kirjan alta pois.

Sonjan haastan lukemaan André Brinkin kirjan Hiljaisuuden tuolla puolen. Olen itse ihan hulluna Brinkin kirjoihin ja olisi jännä kuulla, mitä mieltä Sonja tuosta kirjasta on, ellei hän jo sitä ole lukenut.

Hieman kyllä emmin tätä kirjavalintaa, koska tuo kirja on omalla tavallaan melko brutaali. Se ei kuitenkaan ole mikään tiiliskivi, sivuja vähän reilut kolmesataa.

Kävin tietämiäni kirjablogeja läpi ja moni onkin jo tähän haasteeseen osallistunut, mutta havaitsin että Rakkaudesta kirjoihin -blogin Rachelle ei kaiketi vielä ole.

Joten haastan sinut, Rachelle, lukemaan Tracy Chevalierin Tyttö ja Helmikorvakoru. Koska Rachelle onkin tuon kirjan jo lukenut, uusi haastekirja on André Brinkin Myrskyinen hiljaisuus. Jos olet jo lukenut kirjan, ilmottele niin keksin uuden.

Jos et halua ottaa haastetta vastaan, niin ymmärrän kyllä, joten no worries sen suhteen.

Jos joku haluaa tulla haastetuksi kauttani tähän haasteeseen, laita kommentti, niin lisään sinut tähän postaukseen ja määrään kirjan.

Ps. Kuvan voi ja olisi jopa suotavaa liittää haastepostaukseen.

Edit. 3.8. kello 19.36 London time:

Jane halusi myös osallistua haasteeseen ja hänet haastan lukemaan Sarah Watersin kirjan Silmänkääntäjä.  Jos olet jo lukenut kirjan, niin ilmoittele, niin keksin uuden. Innolla jään odottamaan sinun haastekirjaa minulle!

10 kommenttia:

 1. Ihanaa Elegia, kiitos haasteesta! Olen valitettavasti tuon kirjan lukenut mutta please, keksi uusi, lähden mielelläni mukaan!

  (luin tuon kirjan joskus ennen blogin pitämistä ja tykkäsin siinä määrin, että katsoin myös leffaversion)

  VastaaPoista
 2. Kiva, että innostuit tästä haasteesta! Itsekin olin tosi iloinen saadessani tämän ja tuskin maltan odottaa, että pääsen lukemaan Sonjan antamaa haastekirjaa :)

  Vähän pelkäsinkin, että olet helmikorvakorun kirjan lukenut, vaan ei se mitään. Uusi ehdotukseni on André Brinkin Myrskyinen hiljaisuus. Laitan alle linkin, jossa omia mietteitäni kirjasta (ei juonipaljastuksia kuitenkaan).

  http://www.mainoskatko.blogspot.co.uk/2009/01/orjakapina-kapin-kupeessa.html

  En tiedä oletko kuinka kiinnostunut Afrikka-aiheisista kirjoita, joten toivottavasti ei ole ihan epäkiinnostava kirja. Tai ehkä oletkin jo sen lukenut :D

  VastaaPoista
 3. Tuota en ole lukenut, mutta muistan sun kirjailijaa kehuneen. Otan haasteen vastaan ja teen postauksen mahdollisen pian blogiini! :) Yritänpä keksiä sullekin samalla kirjan :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haastekirjasta, Elegia! En ole tosiaan André Brinkin teoksia koskaan lukenut (nimi tuttu), joten tämä on oivallinen tilaisuus tutustua uuteen kirjailijaan! Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Jos vaan viitsisit minut haastaa, niin olisin otettu :)

  Lähden kyllä ensi yönä etelän lämpöön ja palaan vasta kahden viikon päästä, mutta tulen sitten kurkkimaan, minkä kirjan olet minulle määrännyt :)

  VastaaPoista
 6. Rachelle, kiva että nyt löytyi lukematon kirja! Mielenkiinnolla odotan, mitä mieltä siitä olet. Ja mielenkiinnolla odotan myös, minkä kirjan määräät minulle :)

  Sonja, itse olen tosiaan ihan hulluna Brinkin kirjoihin. Tai siis lähinnä hänen Afrikka-aiheisiin kirjoihin. Hänellä on muutama muukin kirja, ainakin Pirunlaakso, ja siitä en pitänyt.

  Jane, totta kai haastan sinut! Mukavaa saada lisää osallistujia - näin löytää myös itse uusia kirjailija- ja/tai kirjatuttavuuksia. :)

  Haasteeseen vastaamisella ei ole kiirettä, nauti etelän lämmöstä täsin siemauksin! Lisään sinut postaukseen heti, kun olen keksinyt haastekirjan sinulle. Tulen tutustumaan paremmin blogiisi ennen sitä, että osaan valita kirjan, jota en ehkä ole lukenut :)

  VastaaPoista
 7. No nyt sinua odottaa vastahaaste :D

  VastaaPoista
 8. Kivaa, kävinkin jo tutustumassa siihen! :)

  VastaaPoista
 9. Jei, valitsit mulle kivan kirjan! vastaan haasteeseen mahdollisimman pian :)

  VastaaPoista
 10. Kiva, että kirja kiinnostaa! Mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä määräät minulle :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.